Podezřelá z týrání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
marra
28.5.12 20:22

@manca 1 Mam naprosto stejny nazor.

• Upravit
pst007
28.5.12 21:17

A nejde tam spíš než o týrání o vědomé zanedbání péče? O to, že ohrozil život dítěte tím že nezavolal hned pomoc když mu mikrovlnka spadla na hlavu? Což reálně podle mě je nejspíš vinen.

• Upravit
2882
28.5.12 21:19

Já mám děti taky tři, ale i kdyby to tak bylo tak jestli jsou milionáři přeci doktoři nevědí. Nenapadám zakladatelku. Možná mu ubližoval někdo kdo ho hlídal, ale něco tam určitě bylo.

• načítám...
14809
28.5.12 21:47

@manca 1 Ano, to, že je dítě týrané lze někdy poznat. V zásadě to není zas až tak složité. Lékař, který má podezření na týrání se zaměří na určité projevy.
Např. modřiny na těle jsou různých barev, od nejčerstvějších, po starší blednoucí. Kontroluje sliznici v ústech, na tělíčku se mohou objevit škrábance, popáleniny, jizvy, na hlavičce míata po trhání vlasů, na rentgenu jsou patrné zhojené, ale neléčené zlomeniny.
I podle chování dítěte se mnohdy dá usuzovat na to, že je týrané, např. zvedneš ruku a dítě uhýbám mrká v domnění, že ho chceš uhodit.....

• načítám...
4780
28.5.12 22:07
@eva valoi píše:
I podle chování dítěte se mnohdy dá usuzovat na to, že je týrané, např. zvedneš ruku a dítě uhýbám mrká v domnění, že ho chceš uhodit.....

No tak zrovna podle tohoto bych to na 100% neřekla, protože tohle dělá můj 12 letý syn, který za svůj život dostal tak maximálně 2× pleskanec za nějaký průšvih. Nikdy nezažil co je to nářez, a když k němu příjdu a zvednu ruku, tak uhýbá jak kdyby mu bylo bůhvíjak ubližováno.

• načítám...
14809
28.5.12 22:20

@Anabellka Ale jistě, já jsem však také nenapsala, že to platí do důsledku u všech stejně. Týrané dítě se může projevovat různě. U batolete se ale orientují spíš podle příznaků fyzických.
V ČR je více týraných dětí, než jsme ochotni si vůbec připustit.

• načítám...
24379
28.5.12 22:48

Ne jen týraných,ale i zneužívaných,šikanovanyýh,unášených,zavraždených,na drogách,opomíjených rodinou a v depresích.Je to hnus:-(.diskutujeme tady,jsme v teple domova a naše děti spokojeně spí,nebo se budí na papani,možná je vzbudí noční můra a zalezou k nám do postele v tu nejnevhodnějši dobu,nebo u nich proležime noc dkyž přijde teplota.....chci tím řict,že naše děti si tu lásku neuvědomují,prožívají ji,teď je tu pro ně jako samozdřejmost,ale toto by mělo zažívat a prožívat každé ditě a každý rodič ten ,,nevděk,, :srdce: .Kdybych mohla tak ty děti vemu k sobě a ,,rodiče,,zmlatím.Proto doufam,že naše ústavy dětem poskytnou lepši a bezpečnějši domov,než vlastní rádoby rodiče…

Příspěvek upraven 28.05.12 v 23:01

• načítám...
14809
28.5.12 23:00

K smrti utýraných je nejvíc kojenců a batolat, protože se to často včas neoodhalí a ani není jak. A nejhorší je, že ten kojenec či batole na své tyrany stoprocentně spoléhá, protože mu instinkt velí, že přežije jedině v blízkosti rodiče.
Určitě ze zkušenosti víte, že když batole plácnete (nejsem toho příznivcem), tak se nenaštve, ale s pláčem u vás bude hledat ochranu, bude se chtít přitulit a ujistit se, že jste tu pro něj…

• načítám...
2882
28.5.12 23:09

Jéééžiš to je hrozně smutný :,(

• načítám...
24379
28.5.12 23:48
@manca 1 píše:
Jéééžiš to je hrozně smutný :,(

Jo to je :( .....je strašný,že někdo porodí dítě a ani ho nechce a pak se k němu takto chová…ještě že dnes jsou i jiné volby…

• načítám...
14809
29.5.12 00:32

@wildcherry Třeba ho chce. Jak jsi přišla na to, že lidé týrají děti proto, že je nechtěli.

• načítám...
7182
29.5.12 11:07
@manca 1 píše:
No nevim mě se to celé nijak nezdá. Já například dnes byla u doktora se synem který se už v pátek namlátil na kole. měl ošklivě odřenou nohu a na otázky kam všude se uhodil odpověděl že nikam. Včera si začal stěžovat že ho bolí hrudník. Všimla jsem si že má dvě ošklivé modřiny. Ráno jsme zašli k doktorovi naštěstí je jen potlučenej jinak mu nic není. Nikdo mě z týrání neobvinil i přesto že jsem šla až třetí den. Fakt se mi to nezdá spíš si myslím že toho kluka fakt někdo týrá oni to poznaj .

A nebo to může být tak, že doktor, u kterého jsi byla ty, to prostě neřešil, protože je s tím moc práce, kdežto doktor, u kterého byla zakladatelka, je opatrný a radši hlásí sebemenší podezření, než aby něco zanedbal. Co si budeme povídat, kolikrát by se dalo týrání odhalit mnohem dřív, ale protože nikdo nemá na to vzít ten telefon a oznámit to, zjistí se to ve chvíli, kdy je pozdě.

• načítám...
7182
29.5.12 11:09

@manca 1 Aby ten můj příspevek nevyzněl špatně - nechci tím říct, že ty bys dítě týrala a doktor to přehlížel, ale že zkrátka někteří doktoři podezření neřeší, někteří řeší hodně…

• načítám...
stazinka09
29.5.12 11:16
@Raduš.ka44 píše:
@manca 1 Aby ten můj příspevek nevyzněl špatně - nechci tím říct, že ty bys dítě týrala a doktor to přehlížel, ale že zkrátka někteří doktoři podezření neřeší, někteří řeší hodně…

Souhlasím. Ono taky záleží kromě aktuálního nálezu, co tam ten rodič při vyšetření povídá. Něco jiného je, situace, kdy jsem neuhlídala své dítě a k něčemu došlo viz např. kolo. A něco jiného jsou rozhádaní rodiče ala zakladatelka, ona vlastně nemohla podat věrohodné vysvětlení a tak se lékaři holt rozbliká ta kontrolka. Upozorní sociálku už proto, aby si vykryl a pohlídal záda. Chápu, že je to pro ní hodně nepříjemné, ale přijde mi dobré z pohledu dítěte, že lékař si všímá a řeší.

• Upravit
byron
29.5.12 11:20

Já věřím tomu, že zakladatelka má smůlu a její bývalý- pokud je to všechno takhle- to prostě podělal, on měl být ten, kdo dítě okamžitě vezme k lékaři! No a může to být souhra neštěstných náhod.

Doufám, že dítě je v pořádku a bude zase brzo u milující maminky

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová