Podezřelá z týrání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
4181
25.5.12 22:41
@marra píše:
holky v cem jste si natolik jiste,ze matka ,ci otec,co tyra dite,ho nevezme k lekari?nebyla bych si natolik jista.

Taky tuhle „logiku“ nechapu. To chce se jen vice zamyslet. To jsou takovy vykriky do tmy :roll:

• načítám...
7182
25.5.12 22:42
@Crystal87 píše:
holky aletkamalý dítě by nasebe nestáhlo tu mikrovlnku ne? :think: přece jen je docela těžká :nevim:
zakladatelko dneska jsemtu řešila opak,je smutné že sociálka zasahuje tam kde nemá …přece takmalédítě vzít od matky…chápu že to musí pro šetřit ale takhel to dítě jen trpí a neví proč:(moc držím palečky at homáš co nejdřív doma

To byses divila, co na sebe děti dokážou strhnout. Malej vždycky čapne za dvířka tak, že taky není daleko k tomu, aby ji na sebe strhnul.

• načítám...
2271
25.5.12 22:48
@nakukovatelka píše:
Taky tuhle „logiku“ nechapu. To chce se jen vice zamyslet. To jsou takovy vykriky do tmy :roll:

Marra má pravdu, i týrající otec je schopnej vzít dítě se zlomenou stehenní kostí k doktoru a tvrdit, že si to udělal o šprušle v postýlce sám :nevim: .Tohle je už x let starý případ, tehdy ještě sociálka moc nefungovala…Ale nechci soudit zakladatelku,jen reaguju na Marry připomínku.

• načítám...
7182
25.5.12 22:50

Souhlasím s Adrianou..

• načítám...
byron
25.5.12 22:58

jen chci ještě říct, že moje 21 měsíční by byla schopná shodit mikrovlnku, není to tak těžké…

Dle mého, kdyby byl otec dítěte uvažující, rozumný a stal se mu takovej průšvih, tak hned jde k lékaři a zavolá matce, co se děje. Tohle všechno by se nemuselo dít.

Jenže kdo ví, jak to bylo. Mikrovlnka je ale klidně možná a tatínek to teda podělal

• Upravit
20557
25.5.12 23:08

Já teda nevím..taky mám dvojčata kterým je 22. měsíců a kdybych byla na stoprocent přesvědčená, že já jsem v tom nevinně tak udělám takový čoro moro, že by se na sociálce a v dětském domově divili.
Kde to jsme. Matka trpí, dítě musí zažívat noční můru svého života..A ještě zakladatelce řeknou, že to soudům trvá měsíce než rozhodnou kde je pravda?? 8o 8o
Nevídáno..

• načítám...
2271
25.5.12 23:19

@peggy.sl
Přesně a hnala bych to přes média, ty hýbou „světem“ :pankac:

• načítám...
14809
25.5.12 23:29

Jen at´pořádně vyšetřej, co se stalo. Dost týraných dětí skončilo utýraných díky liknavosti úřadů a vrácení dítěte do prostředí, kde bylo týráno. Ano, měly by si pospíšit. Ale pokud je dítě viditelně zbité, tak se něco dělat musí.
Rodiče své týrané děti na ošetření přivážejí, ale s odstupem času.

• načítám...
27008
26.5.12 10:00
@peggy.sl píše:
Já teda nevím..taky mám dvojčata kterým je 22. měsíců a kdybych byla na stoprocent přesvědčená, že já jsem v tom nevinně tak udělám takový čoro moro, že by se na sociálce a v dětském domově divili.
Kde to jsme. Matka trpí, dítě musí zažívat noční můru svého života..A ještě zakladatelce řeknou, že to soudům trvá měsíce než rozhodnou kde je pravda?? 8o 8o
Nevídáno..

souhlasím

• načítám...
1438
26.5.12 11:11
@peggy.sl píše:
@Adriana píše:
A co popohnat dění našich úřadů a vzít si na pomoc televizi?Taková Prima a Krimi zprávy nebo Soukromý dramata mi přijdou docela dobrý a jak by se v tom někdo z telky začal štourat, tak by se to snad hnulo rychleji, ne?Jen nápad…

Jasně, nic zakladatelce v současné situace nepomůže víc než to, že předem nase… teda naštve sociální pracovnice a soudce :twisted: Navíc myslím, že oni jsou na čóro-móro zvyklí.

Jako případ pro televizi mi to nepřijde, je to standardní postup - dítě, u kterého je podezření na týrání, izolovat od těch, co jsou z týrání podezřelí. Tedy v tomto případě od matky i od otce (dítě bylo předběžným opatřením svěřeno do péče ústavu - pokud by otec byl mimo podezření, spíš by ho soud svěřil druhému rodiči). Navíc tedy ta izolace není úplná, styk probíhá každodenně, akorát pod dohledem pracovnic ústavu. Já vím, nic moc, ale pořád lepší varianta, než hned vrátit do rodiny, kde pravděpodobně bylo týrané.

Já sama dělám v nemocnici, párkrát jsme už taky týrané dítě hlásili. Vím, jak to doktoři dělají neradi (ono je to papírování navíc, oznámení na polici, vyhotovení zpráv pro soud… zatím jsem nepotkala doktora, který by byl z dalších papír navíc nadšený), takže předpokládám, že když už k tomu kroku přistoupili, tak jim zranění nesedělo. Jako jo, dětem se stávají úrazy. Kdyby matka hned přiběhla, že na dítě spadla mikrovlnka a zranění tomu odpovídala, asi by to většina neřešila, pokud by dítě nebylo ve vážném stavu a pokud by se u dítěte při vyšetřeních nenašla starší zranění. Je to blbé, ale stane se. Tady ale byla situace, že matka tvrdila, že se to stalo u otce a sama zranění neviděla, nepřišla ovšem hned, jak dítě od otce převzala, ale až s odstupem (úraz zjistila ve čtvrtek - dítě mělo oteklý bolavý nárt, modřiny po zádech, bouli na hlavě, zvracelo… já jsem docela pohodář a k doktoru jen tak s něčím nejdu, ale tady bych letěla na pohotovost hned, při váze mikrovlnky bych měla strach z vnitřního zranění, poranění mozku, zlomeniny nártu…). Jak se tu psalo, že kdo týrá, ten s ním k doktorovi nechodí - ale jo, chodí, když už mu zranění přeroste před hlavu a má strach z následků. Taktéž se klidně může stát, že týrané je z nějakých důvodů jenom jedno dítě z více (například dítě je hyperaktivní a rodiči při péči o něj ujíždí nervy). TOHLE NENÍ NIC PROTI ZAKLADATELCE, NETVRDÍM, ŽE ZROVNA ONA DÍTĚ TÝRÁ - nicméně lékaři tady nejsou od toho, aby vyšetřovali souvislosti. Oni mají povinnost podezření na týrání hlásit a zjišťovat souvislosti už je věc soudu a je logické, že souce nemůže od stolu vynést rozhodnutí, aniž by se předem seznámil se všemi okolnostmi.

Jinak přeji zakladatelce, aby se vše brzy vyšetřilo :srdce:

• načítám...
466
26.5.12 14:20

Holky, děkuji moc všem za podporu. Včera i dnes jsem byla za malým a docela mě překvapilo, že bývalý se ani jeden den neukázal. Dnes jsem směla vzít i zbytek dětí a jediné mě mrzelo, že nejstaršího brášku po víc než týdnu mrňous už skoro nepoznal. Ale až na ten pláč při loučení mi přijde, že je na tom malý líp než první dva dny. Už zase si se mnou povídá to svoje, směje se na mě, řádil se mnou. Myslím, že mu chybí objímání a taková ta blízkost, kterou má normálně doma. Hrozně moc se chce chovat a pořád by se tulínkoval. Nejhezčí je asi chvíle, když přijdu, sestřička ho přivede a on hned natahuje ručičky a chce ke mě.
Nějak se dohadovat a vyvádět myslím nemá cenu. Pani ředitelka ústavu mi radila, abych se snažila co nejvíc spolupracovat a jednat s Ospodem, aby viděli, že opravdu chci všechno vyřešit. Oni budou i malého zastupovat u soudu, jejich názor je prý důležitý.
Já chápu, že pro ně jsme podezřelí oba, ale proč nevezmou třeba víc v úvahu zprávu dětské lékařky. Jediné zranění, co kdy některé z dětí mělo byl zlomený palec na ruce u syna a rozbitá hlava u dcery. Oboum se to stalo při zdánlivě neškodném blbnutí a viděla to spousta lidí. Opravdu nikdy neměli žádné podezřelé modřiny, neměli žádné zlomeniny, dokonce ani nebývají nemocní. Starší zranění by u malého byla vidět na rentgenech přeci a tam nebylo vůbec nic. Všechno je to ve zprávě a přijde mi, že na to neberou moc ohled.
Taky, že to bude trvat dlouho se bojím. Nejdřív jsme byli pět dní v nemocnici, teď už je čtyři dny v ústavu a opravdu tam prý bude nejméně do konce příštího týdne, ale spíš prý ještě déle. Všichni mi říkají, že jednají jak nejrychleji to jde, ale já mám pocit, že se nic moc neděje…

• načítám...
97
26.5.12 14:36

Vedanigo známá řešila něco podobného, jen s tím rozdílem, že malá měla modřiny po celém těle a špatně viděla na očičko. Známá si tehdy vzala právníka a vyřešilo se to celkem rychle. Držím palce, drž se :hug: :hug:

• načítám...
4181
26.5.12 17:42
@Adriana píše:
Marra má pravdu, i týrající otec je schopnej vzít dítě se zlomenou stehenní kostí k doktoru a tvrdit, že si to udělal o šprušle v postýlce sám :nevim: .Tohle je už x let starý případ, tehdy ještě sociálka moc nefungovala…Ale nechci soudit zakladatelku,jen reaguju na Marry připomínku.

Vzdyt jo, ja s Marrou souhlasim, asi jsem to napsala blbe, ale psala jsem sem jeste driv nez Marra, ze to, ze by tyrajici rodic nejel k doktorovi je proste blbost, nechapu, ze se tu s tim tolik zenskejch ohanelo. Vzdyt je to kravina.

• načítám...
4181
26.5.12 17:44
@Les2311 píše:
ale byla situace, že matka tvrdila, že se to stalo u otce a sama zranění neviděla, nepřišla ovšem hned, jak dítě od otce převzala, ale až s odstupem (úraz zjistila ve čtvrtek - dítě mělo oteklý bolavý nárt, modřiny po zádech, bouli na hlavě, zvracelo… já jsem docela pohodář a k doktoru jen tak s něčím nejdu, ale tady bych letěla na pohotovost hned, při váze mikrovlnky bych měla strach z vnitřního zranění, poranění mozku, zlomeniny nártu…). Jak se tu psalo, že kdo týrá, ten s ním k doktorovi nechodí - ale jo, chodí, když už mu zranění přeroste před hlavu a má strach z následků. Taktéž se klidně může stát, že týrané je z nějakých důvodů jenom jedno dítě z více (například dítě je hyperaktivní a rodiči při péči o něj ujíždí nervy). TOHLE NENÍ NIC PROTI ZAKLADATELCE, NETVRDÍM, ŽE ZROVNA ONA DÍTĚ TÝRÁ - nicméně lékaři tady nejsou od toho, aby vyšetřovali souvislosti. Oni mají povinnost podezření na týrání hlásit a zjišťovat souvislosti už je věc soudu a je logické, že souce nemůže od stolu vynést rozhodnutí, aniž by se předem seznámil se všemi okolnostmi.Jinak přeji zakladatelce, aby se vše brzy vyšetřilo :srdce:

Less, naprosto souhlasim.

• načítám...
2882
28.5.12 17:38

No nevim mě se to celé nijak nezdá. Já například dnes byla u doktora se synem který se už v pátek namlátil na kole. měl ošklivě odřenou nohu a na otázky kam všude se uhodil odpověděl že nikam. Včera si začal stěžovat že ho bolí hrudník. Všimla jsem si že má dvě ošklivé modřiny. Ráno jsme zašli k doktorovi naštěstí je jen potlučenej jinak mu nic není. Nikdo mě z týrání neobvinil i přesto že jsem šla až třetí den. Fakt se mi to nezdá spíš si myslím že toho kluka fakt někdo týrá oni to poznaj .

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová