Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Diskuzi sleduji od začátku a pokaždé když se začtu mne padne brada co všechno v tomto státě je možné.
Všem zúčastěným těchto problému přeji co nejdříve brzké vyřešení v ten nejlepší možný prospěch pro dítě.
Sama..i když ne zcela osobně, ale v rodině řešíme podobný problém a to se dítě ještě nenarodilo. Zatím je situace taková kdy otec naprosto otevřeně - například formou SMS vyhrožuje odebráním dítěte a slibuje peklo na zemi. Zrovna v tuto chvíli jde ona dotyčná na úřad péče o dítě s výtiskem oněch výhružných SMS o radu co dělat. (Jen pro zajímavost ty SMS jsou typu…„ty špíno, udělám Ti peklo ze života a o dítě Tě připravím“ nebo „počkej až porodíš ty d*vko, zažádám o svěření do své péče“ apod.) jen doufám, že narazíme na úřednici ,která už te´d pomůže a předejdeme něčemu podobnému co je zde uvedeno. Naštěstí má druhý záznam na policii, by´t při posledním incidentu řekli, že už moc nezmůžou (nechtěl odejít od domu a stále zvonil a dožadoval se rozhovorů), že už je to na žalobu. Asi nám nezbude než do toho jít.
Hlavně si nedovedu představit, že by tento člověk dostál svých slibů a měla začít jakákoliv podobná situace jakých je tu vybarveno…a nedej bože narazit na laxní úředníky!!!
Nebudu předbíhat a budu se modlit.
A jak jsem již jednou napsala, viz. výše…všem maminkám moc přeji ať se vše co nejlépe a nejrychleji vyřeší a a´t jsou jejich děti šťastné a v náruči milovaného rodiče…
@xxxxxx
Pane jo
Ja bych podala trestní oznámení, asi ji nic jinýho nezbyde
To je šílený. Drž te se
![]()
@byron píše:
no, taky jsem byla poučena, jak mám informovat, ale že já s enemám pomalu právo na nic ptát???
já nemám právo ptát se vůbec na nic.
to je koncepce sociálně právní ochrany dětí jak … (doplňte si sami) ![]()
@Raduš.ka44 píše:
Známou? Zkoušela jsi žádat o předání případu jiné sociálce? V okresním, nebo krajském městě?
Není to zase tak jednoduché a ty ospodky si to řeknou, ikdyby měly zvednout telefon. jedna druhý prostě zavolá, heleď co je to ta a ta zač, že se jí zbavujete, ta udělá nějakou prapodivnou grimasu, a maminka je tam, co byla. v toto nevěřím.
@xxxxxx píše:
Diskuzi sleduji od začátku a pokaždé když se začtu mne padne brada co všechno v tomto státě je možné.Všem zúčastěným těchto problému přeji co nejdříve brzké vyřešení v ten nejlepší možný prospěch pro dítě.
Sama..i když ne zcela osobně, ale v rodině řešíme podobný problém a to se dítě ještě nenarodilo. Zatím je situace taková kdy otec naprosto otevřeně - například formou SMS vyhrožuje odebráním dítěte a slibuje peklo na zemi. Zrovna v tuto chvíli jde ona dotyčná na úřad péče o dítě s výtiskem oněch výhružných SMS o radu co dělat. (Jen pro zajímavost ty SMS jsou typu…„ty špíno, udělám Ti peklo ze života a o dítě Tě připravím“ nebo „počkej až porodíš ty d*vko, zažádám o svěření do své péče“ apod.) jen doufám, že narazíme na úřednici ,která už te´d pomůže a předejdeme něčemu podobnému co je zde uvedeno. Naštěstí má druhý záznam na policii, by´t při posledním incidentu řekli, že už moc nezmůžou (nechtěl odejít od domu a stále zvonil a dožadoval se rozhovorů), že už je to na žalobu. Asi nám nezbude než do toho jít.
Hlavně si nedovedu představit, že by tento člověk dostál svých slibů a měla začít jakákoliv podobná situace jakých je tu vybarveno…a nedej bože narazit na laxní úředníky!!!Nebudu předbíhat a budu se modlit.
A jak jsem již jednou napsala, viz. výše…všem maminkám moc přeji ať se vše co nejlépe a nejrychleji vyřeší a a´t jsou jejich děti šťastné a v náruči milovaného rodiče…
Nejlepší je bránit se hned od začátku. Tak věřme, že ta příbuzná narazí na tu správnou úřednici, která jí to vše pomůže sepsat a na policii ji pomůžou s tím trestním oznámením. ono totiž ten dotyčný „otec“ si zvykne, že může takto škodit a bude to jen horší. to tě nechci strašit. to jsou zkušenosti. takže na ospod - svěření do péče matce. na policii - trestní oznámení a třeba i omezení kontaktu s budoucí matkou. nevím jak to přesně je, ale nesmí ji po určitou dobu vůbec kontaktovat, jinak ho zavřou. to by jí měli poradit ty policajti.
Každopádně držím palce, ať to ta příbuzná ustojí (a vy všichni zůčastnění taky). protože tohle je fakt teror. a pokud se s tím nečne dělat něco hned na začátku, pak je to o to složitějsí a náročnější.
Tak jsem si přečetla celou diskuzi a je mi z toho fakt smutno
pevné nervy a doufám,že aspoň jednou bude právo tam kde má být a to na té správné straně ![]()
@Anonymní píše:
Není to zase tak jednoduché a ty ospodky si to řeknou, ikdyby měly zvednout telefon. jedna druhý prostě zavolá, heleď co je to ta a ta zač, že se jí zbavujete, ta udělá nějakou prapodivnou grimasu, a maminka je tam, co byla. v toto nevěřím.
No já získat místo na sociálce, tak tohle by na mě mohl někdo zkusit. A věřím tomu, že nestranné úřednice se dají najít všude, nebo…?
To je hrozný. Představa, že přijdu o dítě díky tomu, že manžel má někde známou, nebo známou své známé… ![]()
@Raduš.ka44 píše:
No já získat místo na sociálce, tak tohle by na mě mohl někdo zkusit. A věřím tomu, že nestranné úřednice se dají najít všude, nebo…?To je hrozný. Představa, že přijdu o dítě díky tomu, že manžel má někde známou, nebo známou své známé…
No nevím no. Z naší zkušenosti nebyla nestranná úřednice ani jedna se kterou jsme měli tu čest. Bejvalka všude hrála divadlo, jaká je chudinka, muž ji i s dítětem vyhodil jen ve spodním prádle z bytu. Ten pak příšel na sociálku, jen se představil a ty hvězdy už na něj spustily, co si to dovolil, vyhodit je takhle ven. A to, že odešla ona, vzala mu dokonce i zubní kartáček a ještě za sebou nechala otevřené dveře pro zloděje už ani jednu nezajímalo ![]()
@xxxxxx píše:
Diskuzi sleduji od začátku a pokaždé když se začtu mne padne brada co všechno v tomto státě je možné.Všem zúčastěným těchto problému přeji co nejdříve brzké vyřešení v ten nejlepší možný prospěch pro dítě.
Hlavně si nedovedu představit, že by tento člověk dostál svých slibů a měla začít jakákoliv podobná situace jakých je tu vybarveno…a nedej bože narazit na laxní úředníky!!!Nebudu předbíhat a budu se modlit.
To je šílené. Přeju hodně sil !!!!!
@veverik píše:
Já v plánu nemám skoro nic. Chci přesvědčit muže abychom tam jeli aspon ještě ten příští vikend, tentokrát s ním pojedu já i malá. Možná až starší dcera uvidí naši, vzepře se mámě. Ona ji strašně miluje. Jediné to mě napadá no. Zase zavolat policii, opět sepsat. A pak ho ještě donutit k podání toho trestního oznámení. Myslím, že nic víc dělat nemůžeme
Mě jde i o naši dceru. Holčičky se opravdu mají moc rády a pokud my už nebudeme mit další dítě, což asi nebudeme, je to její jediná sestra, tak chci aby byly v kontaktu.
A to, že mu nepodává informace. No s tím asi nic neuděláme. Jedině to zahrnout do toho maření soudního rozhodnutí. Ona prostě vyloženě řekne, že se musí smířit s tím, že je holka v její péči a on má jenom platit. My samozřejmě víme, že to tak není ! Jenže manžel byl vždycky radši potichu, protože jakmile se s ní pustil do nějaké rozepře nebo ji nešel na ruku, okamžitě dceru neviděl. Kvuli dceři na ni ani nepodal trestní oznámení, když zpronevěřila jejich auto ! To já nechápu do ted proč to udělal, ale říká, že chtel vídat dceru, a kdyby to udělal mohl se s ní rovnou rozloučit.
Zkusila bych to,jak si psala, ještě a ještě jednou, policii u každé nepředané a proč. není pravda, že má jen platit. ale tohle všechno víte. svojí dcerce bych to vysvětlila, nastínila, že to všechno může dopadnout i jinak, aby nebyla v šoku a vzala ji tam.
ono jak těch nepředaných s policií bude víc, na to soud už snad uslyší. hodně sil
Já se v tom bohužel nevyznám, ale to ty na sociálce nemaji nadřízený? Přece mi neříkejte, že se nedá nikam odvolat.
Vaše příběhy to je šílený tohleto ![]()
@Jimiša Tak hlavně ať žádnou s těch úžasných SMS nemaže!!!!!!A ještě bych šla s mobilem na policajty podat trestní oznámení,ono by Hajzlovi sklaplo.
@Jimiša A ona ho chce uvést do rodného listu jako otce? Tak co kdyby ho zkusila neuvádět? Myslíte, že by požádal soud o ověření otcovství?
@Vedaniga
Tahle diskuze mě dostala…
Doufám, že malej bude brzo s maminkou.
Zakladatelko, už se něco konečně děje?
Příbuzná po včerejší návštěvě OSPOD o moc chytřejší není. Poradila jí zajít na policii, kde už byla, záznam je 2× - poradili,že ještě jednou, tak podat trestní oznámení.On se tváří jako neviňátko, jak on je slušný..po prvním udání to otočil a nařkl ji, že ho dotyčná měla bít a fyzicky napadat. Postoupilo to na městský úřad kde dostal nakonec pokutu a varování ty ty ty!! Toť vše.Byl také na OSPOD a tam ho paní zhodnotila jako spolupracujícího se zájmem. Takže tam možná předvedl divadlo na entou.
SMS má dotyčná zálohované, schované, vytisklé (už se mu podařilo vetřít k ní domů za účelem spolupráce a v nestřeženém okamžiku některé SMS smazat). Zatím si je nechává v úschově a čeká. Popravdě se bojí, že se bude vše stupňovat. Do případného soudního sporu nechce jít, protože nejsme movitá a rodina kdežto jeho ano,m navíc celkem vlivná, má tu jméno. Má obavy, že by si zaplatily drahého právníka a případné znalecké posudky jdou napůl. Chce se domluvit…
On se k otcovství staví pokaždé jinak…jednou, že se chce nechat napsat, ale pak otočí a je vše jinak.
Paní z OSPOD vysvětlila sestře jak to je když ho nechá nebo nenechá napsat a radila ji vyčkat jak se k tomu otec dítěte postaví (TP má v září). Pokud se nebude chtít k otcovství hlásit , tak ho psát nebude a chce doufat, že si o otcovství nezažádá.
Otec dítěte mě přijde schizofrenik nebo polopsychopat. Jednou přijde, že má zájem, je mu líto co jí napíše…řeší to s celou rodinou, sype si popel na hlavu a vzápětí otočí a píše co píše. Ve slabé chvilce sám přizná , že je zralý na psychiatra, ale zatím tam bohužel nedošel.
Myslím si, že dělá vyloženě naschvály a pakárnu, protože těhotenství nebylo plánované a cítí se ukřivděn (má pocit, že to na něj bylo ušito).
Je to duševně nevyzrálá osobnost, je mu 22 let a je to rozmazlený kluk (dotyčná je o 6 let straší). Přesto i já se ho bojím…jeho chování je nevypočitatelné…
Příspěvek upraven 05.06.12 v 10:48
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat