Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Gina108 píše:
Tak nečetla jsem, že jí tady někdo chce koupit komplet nový nábytek.Barvy a stavební matroš asi by byl ok, pokud by to teda nevyšlo na půl stěny, ale tady jim chybí evidentně pracovní síla než materiál.Příspěvek upraven 07.06.12 v 20:55
gino já se před rokem nastěhovala do nového domu kam sem kupovala vše nové sladěné -jinej styl.V minulém bytě sem přesto měla pěkný jednobarevný sladěný nábytek tak 2-3 roky starej kterej mám ted v místnostech které nepoužívám.Taky 3 roky starej koupelnovej nábytek,uložné boxy atd,ale máš pravdu lepší je nikomu nic nedávat než bejt ještě nařknutá že přidělávám bordel
![]()
Jinak mě potěšilo jak mi hned každej chodí na profil.Od ého prvního příspěvku desítky návštěv že nevim jestli mi chtěj hledat bordel v mé vyfocené domácnosti.No něco se určitě najde to je fakt
![]()
Diskuzi sleduji od začátku a zakladatelky mi bylo a pořád je líto, ale… Taky rekonstruujeme a já trpím tím, že máme všude věci a nepořádek (máme zprovozněné 1,5+1 pro 3 lidi), vybavení po prarodičích… Teď vidím, že si nemusím dělat vrásky.
Zakladatelko, prohlížela jsem si fotky několikrát a je to děs. Nedivím se tomu, co sociálka napsala. Na mě to působí jako skladiště. Špína se z fotek hodnotit nedá, ale rozhodně to tak působí. Ušmudlaně. Věci bez ladu a skladu. Nedovymalované mi přijdou oba pokoje ![]()
Stačí drobnosti. Sehnat bedny a naskládat něco do beden. Žili jsme tak na privátě, žádná nádhera to nebyla, ale vypadalo to uklizeně. Všechny jsme si potapetovali stejnou tapetou. Dál bych ustlala postele a hodila přes ně třeba obyčejnou larisu. Místo lustrů jsme měli všude doma dělaná stínidla z drátků a balicího papíru. Na nepořádek na skříních je jednoduché řešení a to jsou závěsy. Měli jsme je v barvě závěsů na oknech a viděla jsem to tak v několika bytech ![]()
Prostě by to chtělo uspořádat a reorganizovat. Vím, že člověk si na to zvykne a pak to prostě nevidí, ale sociálce se opravdu nedivím.
@JanaK88 píše:
Protože by to mezi hadry a starý krámy zapadlo a přeměnilo se v něZakladatelka potřebuje generální vyhazov věcí než jiné věci.
Proč generální vyhazov? Za půl roku může být rekonstrukce bytu hotová, hromady knížek vyrovnané v knihovně a všechno ostatní vyskládané ve skříňkách… Zbavovat se věcí jen proto, že je dočasně není kam dát je pěkně krátkozraké.
@Kamča.dalmatinka Taky mam navstevu na profilu,nevim proc jako ![]()
Jinak,ano myslim si ze je to humus,ja jsem bordelarka,ale tohle bych nestrpela.A zadnej starej nabytek ani hadry bych nedala,to co ja mam pro sve deti a sve vybaveni,je proti zakladatelcinu luxus.Ja se proste nedivim,ze socka po setreni dite odebrala,jako nezlobte se na me,ale tyrani,plus modriny,plus tenhle bordel,to je velke vystrazne cervene svetlo.Je mi zle.
@Elke
Tak to co napsala Marru není nedostatek slušného chování,ale natvrdo napsaná pravda
Možná třeba zakl. dojde,že by šlo hodně změnit.Určitě ji tady žádná z nás nepřeje,aby byla bez svých děti,ale jak je vidno,je třeba ji otevřít oči ![]()
asi z vás většina nechápe proč sem ty fotky byli vloženy!!!!
Zakladatelka sem napsala co o jejim bydlení napsala sociálka a stím že oni lžou že to tak hrozné nebylo že tam bylo pár oblečení a jeden uschlej knedlík!Chtěla vědět naše názory a fotografie se stotožnují s popisem sociálky ![]()
Zakladatelko, dneska jsem na tebe celý den myslela a říkala jsem si, že přijít k nám dopoledne sociálka, tak by mi taky mohla leccos vytknout, i když jsem na úklid pečlivá, ale prostě s malým dítkem a několika kočkami taky vše ideálně nestíhám. Ale je pravda, že vaše bydlení opravdu nepůsobí pěkně a bohužel odpovídá hodnocení sociálky. V první řadě by to chtělo komplet vymalovat, asi si myslíš, že vymalované máte, ale i to, co je vymalované, tak je hrozně flekaté a prostě to neudělá dobrý dojem. Ty dvě barvy v pokojíčcích k sobě opravdu neladí, bylo by lepší nechat jednu univerzální. Co ty skříně uprostřed místnosti asi dětského pokoje? Co ten asi kohoutek či co to je nad dětskou postelí? Jinak mě by vadily ty věci naskládané na skříních, ty tuny knížek, k čemu, to všechno budete číst? Jak už tu holky radily, vezmi krabice, vše tam naskládej a dej to na půdu, do sklepa či do nějaké místnosti, kterou moc nepoužíváte, zbytečnosti vyhoď. Kuchyň nevypadá tak špatně, ta je asi ze všeho nejhezčí. Koupelna taky není tak hrozná. Nejhorší je samozřejmě chodba, ale tu budete rekonstruovat. Působí blbě už i těch několik druhů koberců v chodbě. Vše bych vyhodila a do budoucna tam koupila lino, vybereš i levné a bude se ti dobře udržovat. To uspořádání nábytku v obýváku taky nic moc. Ten gauč bych dala někam ke zdi, vždyť se k těm křeslům snad ani nedostanete.
Jinak já z fotek nedokážu posoudit, jestli doma máte či nemáte špínu, fotky jsou dost nekvalitní, takže to nedokážu posoudit. Jen celkový dojem to nedělá dobrý, opravdu. Kdybys chtěla, můžeme probrat každou místnost, poradit ti. Ale chápu, že na jednu ženskou je toho moc, máš hodně dětí, přítele asi hodně v práci…
Jo a jak jsme ti radili, abys byt nafotila a fotky dala do spisu, tak to, prosím, zatím radši nedělej, to by ti mohlo teď spíš přitížit, opravdu.
@marra píše:
A zadnej starej nabytek ani hadry bych nedala,to co ja mam pro sve deti a sve vybaveni,je proti zakladatelcinu luxus.
Asi si to finančně můžeš dovolit. Rekonstrukce bytu v takhle katastrofálním stavu není levná záležitost a není nic divného na tom, když se rodina rozhodne chvíli přežít se starým nábytkem, investovat do oprav a pak si postupně pořídit nový. Všechno najednou mít fakt nemůžeš, pokud nemáš opravdu velké příjmy a stavební práce jsou v takovém případě jednoznačně priorita.
@Kamča.dalmatinka píše:
asi z vás většina nechápe proč sem ty fotky byli vloženy!!!!Zakladatelka sem napsala co o jejim bydlení napsala sociálka a stím že oni lžou že to tak hrozné nebylo že tam bylo pár oblečení a jeden uschlej knedlík!Chtěla vědět naše názory a fotografie se stotožnují s popisem sociálky
to ztotožnuje. nicméně neodrovnáme snad zakladatelku. pár rad už tu padlo, tak se snad chytí za nos a dají to do pucu.
držím palce,a ť to zmáknete brzy, zakladatelko, hodně sil. potřebuješ je.
@soldi píše:
mna by straaasne zaujimalo, ze keby hocikto z vas bol uprostred rekonstrukcie a bez ohlasenia by k nemu vpadla socialka, ze ako by to vyzeralo.
treba si uvedomit, ze zakladatelka ma 3 deti, je tehotna! a za jednym dietatom kazdy den musi jazdit. plus jej priatel ma namahabu robotu. mne to pride na jedneho cloveka celkom dost.
a ja sa uplne kludne uprimne priznam, ze moja kupelna je v horsom stave ako zakladatelkina. a to mam len jedno dieta. ale proste nestiham a nie je to pre mna prvorade. takze chapem, mozno aj jej nechut a nedostatok motivacie ku konsolidacii sil k velkemu upratovaniu a zmenam.kazdopadne, niektore si sem asi prisli hodit kamenom![]()
![]()
lebo ony su asi dokonale.
@Tereza1986 slusnost a taktnost Ta mali naucit rodiciaale nerob si z toho hlavu, ani mna to nasi nenaucili
moj maly ma tiez usmudlane periny, a do dnesneho rana sme mali aj my v spalni. vobec mi to neprislo.
verim tomu, ze keby k nam niekto takto prisiel a skumal detaily, tak by usudil, ze sme prasiatka, lebo nemenim obliecky kazdy mesiac a neumyvam kupelnu kazdy tyzden.
a zaver by teda znel, ze toto nie je vhodne prostredie pre dieta???
Jako sorry, ake dlouhodobě rekonstruovat vnitřek domu za přítomnosti dítěte pod tři roky není normální. Normální je, jak tu někdo psal, buď reko trvající pod měsíc, nebo teda dýl ale mít 1-2pokoje zařízené k bezpečnému bydleni a rozbourat jen ten zbytek. Domnívám se, že sociálka má směrnici nebo nařízení zhruba v tom smyslu, že malé dítě by nemělo dlohodobě žít v domě kde padá omítka a je rozkopaná podlaha. Zakladatelko, chtěj od nich seznam, co máte změnit aby mohl malý co nejdřív domů. Rozhodně dodělat zdi a zajistit vše tak, aby mu tam nehrozil úraz.
Ale chápete, že někdo prostě nemá ten vkus a tu potřebu všechno mít v komínkách a uspořádané?
Pokud zakladatelka má bordel, ale netýrá dítě a místo úklidu jde s dětmi ven, tak vem to čert.
Příspěvek upraven 07.06.12 v 22:18
@Katka86 píše:
@Elke
Tak to co napsala Marru není nedostatek slušného chování,ale natvrdo napsaná pravdaMožná třeba zakl. dojde,že by šlo hodně změnit.Určitě ji tady žádná z nás nepřeje,aby byla bez svých děti,ale jak je vidno,je třeba ji otevřít oči
Ale slusneho chovani mam dost, to ze je nekdo chudej neznamena,ze nemuze bydlet slusne,take jsem chuda jako kostelni mys.Staci nakoupit kybl barvy ted v obi 15kg za dve stovky,prikoupit nejakou hezkou barvicka litrovka za sedesat,a vymalovat.Koupit tapety,daji se sehnat v papiraku za super ceny a oblepit ten hruzostrasnej nabytek.Koupit u tamanu prehoz na gauc za dve kila.Zasadit si a vypestovat kvitka rozhazet je po byte.Usit si nebo koupit levne hezke povleceni,a hlavne pouzivat pracku.
@Elke zakladatelka ale psala ze nabytek maji nedavno novy
myslim ze opravdu nechapete ze zakladatelka ma hranici posunutou uplne nekde jinde
kdyz tu nedavno psala o tom ze maji 4 roky novou stenu atd…tak me jen problesklo hlavou ze mozna novou z bazaru ci tak..a kdyz ted koukam na fotky tak je to skoro pravda
nicmene nabytek vem cert, jde o to nakopnout zakladatelku a ukazat ji ty hranice prumerne domacnosti ![]()
@Kamča.dalmatinka Ale i když jí dáš např. rok starý židle, ale tys dejme tomu v bytě měla jen 4, oni potřebují aspoň 6 tak budou mít 4 zánovní od tebe, dvě úplně jiný od Marry, stůl byť nový, ale malý třeba ode mě
, přistrčej k němu další a zas to bude každý pes jiná ves a budou z toho jen další krámy.
Jako každej to může mít doma 100× hezčí než zakladatelka, ale tím, že jí pošlete neorganizovaně co se jí nehodí se to fakt nezlepší, i když vám teda dobrou vůli neupírám. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat