Podezřelá z týrání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
7.6.12 21:31
@stazinka09 píše:
@Ilwimia
Vidím to podobně, máš konstruktivní tipy pro zakladatelku, to se mi líbí. Špínu nedovedu z fotek posoudit.
Zorganizovat a proházet by to chtělo, pár dobrých rad jak na to už tady taky padlo.
Ale další věc a už to tu také někdo zmiňoval je bezpečnost při probíhající rekonstrukci. Ta chodba a nezajištěné skříně prostě potenciální nebezpečí jsou. Když si představím, že za chvíli budeš mít malý miminko a do toho pobíhající batole. Moje živelný dítě by u Vás přišlo k úrazu během 15min., ale třeba máš hodný děti :lol:

Hodně se mi taky líbil nápad s provizorní místností jako zabezpečeným odkladištěm. Sklep nebo třeba komoru nemáte?
Velmi špatně působí, že všude je vlastně něco rozdělaného, nedokončeného pak to působí, že je Vám to šumák, chaos na chaos. Chtělo by to sepsat, co se bude v dohledné době vlastně rekonstruovat a co a do kdy se to změní, tento soupis předat OSPODu.

Problém bude pokud i nadále budeš tvrdit, že máte vše 100% OK, to znevěrohodňuje ostatní Tvoje tvrzení. Jak psala Gina linie máme tady bordel a cajmrsk a uděláme s ním to a to do tehdy a do tehdy.

Kafe bych si u Vás z čistýho hrnku i dala jako @eva valoi , hadry bych si odsunula stranou a koukala se hlavně jak se chováte k dětem. Jak říkal můj kolega profesně sociální pracovník ono před 100% lety žili lidi ve chlívě, aby je zahřála zvířata a ta doba, kdy teplá voda nebude standard pro spoustu lidí se zase blíží......

pěkné, souhlasím

• Upravit
20662
7.6.12 21:32
@Kamča.dalmatinka píše:
a myslela sem že je právě lepší říci pravdu aby si toho všimla když to sama nevidí nežb jí v tom podporovat a mazat med kolem huby jak se pracovnice spletli že to není tak hrozné.Co by se pak stalo?Nic ,nic by se nezměnilo.Takle je alespon šance už kvuli těm dětem že se to změní.zakladatelka třeba nemá vzor jak má doma vypadat ale takle ho nebudou mít ani ty děti
:potlesk: :potlesk: :potlesk: Přesně tak,je třeba ji otevřít oči a poplácat,at se probere z toho snu,že nebydlí zas tak hrozně :nevim:
  • načítám...
18305
7.6.12 21:34
@eva valoi píše:
@Jura007 Hlavně se nežeň nebo máš po modelařině. :mrgreen:

To by byla sranda, dopadnout jak jeden z kolegů - on dělá vláčky z mosazi a jeho manželka zase staví modely autobusů všech evropských značek… z let 1910 až 1950… pak se manželské hádky odehrávají na téma "Kdo zase spotřeboval tu červenou barvu od Revellu?"""

Příspěvek upraven 07.06.12 v 21:35

• načítám...
14809
7.6.12 21:34

@Kamča.dalmatinka A nemyslíte si, že si každý může žít jak mu vyhovuje? To nakonec bude povoleno mít děti jen bohatým a pořádkumilovným, kteří budou takříkajíc odpovídat snadnardu z reklamy na psa, který sere krásné tuhé bobky?

Lidé žijí v různých podmínkách a jsou různě inteligentní, různě vypadající, různě čistotní apod.
Ano, pokud je dítě bito a týráno, nechť je odebráno.

Příspěvek upraven 07.06.12 v 21:35

• načítám...
2153
7.6.12 21:35
@lucenka píše:
Ono když probereš staré knížky, tak se najdou skvosty vhodné na vyhození - viz. my v baráku našli uskladněnou budovatelskou povinnou četbu :) Sposta knížek se za tu dobu nastřádá dvakrát i vícekrát, takže putovaly do antikvariátu. Staré učebnice ještě po mojí mamče a mě ze střední že se na ně někdy podívám. Ani jednou jsem to neotevřela. Už jsou taky pryč. Prostě nemůžu mít z baráku skladiště. Navíc v dnešní době jsou velice dobře zásobené knihovny, tkaž nové knížky mi do domácnosti nepřibývají až tak rychle. A to jsem člověk co knížky miluje.

Nesuďme ostatní podle sebe… U nás doma budovatelskou literaturu rozhodně nemáme a přesto máme plné police a 4 plné banánovky ve sklepě…

Mimochodem - pro chytré hlavy argumentující tím, co je levného v Ikee - do té nejbližší to má zakladatelka podle profilu přes 50 km. Cesta není zdarma, jesli mají auto, v kterém by to odvezli nevím a o děti se tou dobou musí někdo postarat. Ne každý to tam má pár kroků, aby mu tahle informace k něčemu byla.

• načítám...
medvidek
7.6.12 21:35

Hele konstruktivní nápady a rady jsou fajn!!! Doufám,že budou zakladatelce k užitku,ale ODSUZUJÍCÍ,URÁŽLIVÉ A HNIDOPIŠSKÉ ŘEČI AKORÁT UBLIŽUJÍ!!!Ano souhlasím,že potřebují NAKOPNOUT,ale PROSÍM S CITEM !!!
@marra od tebe,která nemáš zrovna snadný život mi znějí komentáře hodně tvrdě.Mrzí mě to.Je možné,že v projevu tváří v tvář by to vyznělo jinak,ale TADY to je PSANÝ projev a je třeba přemýšlet,prosím :srdce: .

• Upravit
2041
7.6.12 21:37

Myslím, že zakladatelka to tady už zabalila a není se čemu divit. Koukala jsem do profilu, je těhotná, podle předešlých diskusí vyměnila v dubnu přítele, po 14ti dnech, co se s ní rozešel ten předchozí a to čeká v listopadu další dítě. Nezlobte se, ať má v bytě pořádek či ne, musí to být pro děti slušný zmatek a divočina. Těžko soudit, je vidět, že děti ráda má, ale člověk by jim měl jít tak trošku vzorem. Ona smůla na chlapy je sice úděl, ale kdybych pracovala na sociálce, asi by mi takhle zamlklý a omlácený chlapeček taky zajímal.

• načítám...
14809

@Elke Já mám doma Marxův kapitál, komunistický manifest, Hitlerův Mein Kapmf i Korán, bibli kralickou i ekumenický překlad. A spoustu dalších zajímavých věciček.

• načítám...
2153
@JanaK88 píše:
Správně, omlouvejte zakladatelku, je přece chudinka a proto ji musí všichni litovat a říkat, jak jí všichni ubližují, ovšem zakladatelka by se měla postavit před problémy a řešit je. Dle názoru dost nás tady, byla ta zpráva sociálky pravdivá (nevhodné a nebezpečné prostředí pro děti - ale budeme tomu říkat tedy ztížené ubytovací podmínky) a elke klidně se stav na hlavu, je to náš názor, který chtěla zakladatelka vědět.

Já se na hlavu stavět nepotřebuju. Na sociálce jsem pracovala a dokážu to zhodnotit z tohoto hlediska. To bydlení rozhodně není za hranicí toho, co se považuje za nevhodné pro děti.

• načítám...
17565
7.6.12 21:38
@Elke píše:
Jinak musím říct, že mě fascinuje, kolik lidí doporučuje vyházet knížky - nejlépe s poznámkou „k čemu tolik, to se to chystáte číst?“. Co vám připadá divného na tom, že někdo třeba hodně čte?

Do naší domácnosti každý rok přibude tak jedna police knížek minimálně a k většině se průběžně vracíme, stejně tak předpokládáme, že si je třeba jednou přečtou děti. Plné knihovny mají naši rodiče i prarodiče a knížky si navzájem půjčujeme. Něco jednou za život, když to padlo do školní povinné četby, něco jen tak ze zájmu.

Když to tu vidím, začínám celkem chápat obavy o českou vzdělanost a nářky nad tím, že lidi nečtou…

Hele, my se taky zbavovali knížek, a to jsme čtenáři náruživí…jenže prostě prostory nebyly, sestěhované dvě domácnosti a skříň (i když velká) na knihy jen jedna :nevim: Tak jsme to probrali a k čemu nebyl citový vztah, muselo jít z domu. Třeba skripta z vejšky :D
Stejně tak jsem manželovi vyházela časopisy několik let staré, některé ještě neotevřené, a k jeho nářkům jsem byla hluchá. Beztak ani nevěděl, že je má, dokud jsem je neobjevila, a teď po nich ani nevzdechne.
Ale to jsem odbočila, jen jsem chtěla říct, že když je věcí víc, než úložných prostor, tak je prostě malér :-)

• načítám...
4306
7.6.12 21:40
@eva valoi píše:
@Elke Já mám doma Marxův kapitál, komunistický manifest, Hitlerův Mein Kapmf i Korán, bibli kralickou i ekumenický překlad. A spoustu dalších zajímavých věciček.

Tak až ti přijde sociálka, doporučuju ti je vyskládat na stůl vedle kafe :palec: Pak bych chtěla vidět tvůj posudek :mrgreen:

• načítám...
2153
@Kamča.dalmatinka píše:
a myslela sem že je právě lepší říci pravdu aby si toho všimla když to sama nevidí nežb jí v tom podporovat a mazat med kolem huby jak se pracovnice spletli že to není tak hrozné.Co by se pak stalo?Nic ,nic by se nezměnilo.Takle je alespon šance už kvuli těm dětem že se to změní.zakladatelka třeba nemá vzor jak má doma vypadat ale takle ho nebudou mít ani ty děti

Víš Kamčo, to co říkáte ale není PRAVDA. Je to váš subjektivní názor na věc a jak vidno z diskuse, jsou lidé, kteří ho sdílejí a lidé, kteří ne.

• načítám...
46867
@Elke píše:
Nesuďme ostatní podle sebe… U nás doma budovatelskou literaturu rozhodně nemáme a přesto máme plné police a 4 plné banánovky ve sklepě…Mimochodem - pro chytré hlavy argumentující tím, co je levného v Ikee - do té nejbližší to má zakladatelka podle profilu přes 50 km. Cesta není zdarma, jesli mají auto, v kterém by to odvezli nevím a o děti se tou dobou musí někdo postarat. Ne každý to tam má pár kroků, aby mu tahle informace k něčemu byla.

ale zakladatelka tvrdila, ze na tom neni financne spatne, to je to co me zarazilo :nevim:

• načítám...
22590
7.6.12 21:42
@Elke píše:
Víš Kamčo, to co říkáte ale není PRAVDA. Je to váš subjektivní názor na věc a jak vidno z diskuse, jsou lidé, kteří ho sdílejí a lidé, kteří ne.

Asi na tom neco pravdy bude kdyz i sama socialka, ktera toho uz musela hodne videt , ma s bydlenim zakladatelky problem :nevim:

• načítám...
20662
7.6.12 21:42
@Elke píše:
Víš Kamčo, to co říkáte ale není PRAVDA. Je to váš subjektivní názor na věc a jak vidno z diskuse, jsou lidé, kteří ho sdílejí a lidé, kteří ne.

takže tobě přijde,že to bydlení není nijak neobvykle,nebo spíš vhodné pro život rodiny s dětmi? :think:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová