Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Elke píše:
Chlap vydělává 20 tis. Jsou šestičlenná rodina. Musí zaplatit jídlo, energie, vodu, možná něco za bydlení (splátka hypotéky apod…). Kolik myslíš, že jim z toho zbyde? A na kolik myslíš, že vyjde třeba jenom štuk do jedné místnosti?
zakl. si tez neco prividela, alimenty, rodicak atd…
ja mela pro dve osoby na mesic 1000 Kc na vse a i presto jsem si uklidila
@Elke píše:
význam to mělo v kontextu, netřeba v tom hledat přebíjenou.na průměrnou mzdu dnes zhruba polovina zaměstnanců skutečně nedosáhne. Na druhou stranu, kolik z té poloviny z toho živí 6 lidí? To vskutku není průměrná rodina…
není to průměrná rodina,ale silně pochybuji,že všichni,co maj více děti a chlapa s 20 tis. měsíčně bydlí takhle
Já znám 4 rodiny,kde mají děti pět,chlap dělá obyč.dělníka za 15 tisíc a takhle rozhodně nebydlí ![]()
@Weru píše:
zakl. si tez neco prividela, alimenty, rodicak atd…ja mela pro dve osoby na mesic 1000 Kc na vse a i presto jsem si uklidila
Uklíd není o penězích,uklid je o tom,chtít mít doma uklizeno.A tady to zrovna asi nikdo nechce
Což se teda divím,když jde o vlastní dítě.
@Weru píše:
zakl. si tez neco prividela, alimenty, rodicak atd…ja mela pro dve osoby na mesic 1000 Kc na vse a i presto jsem si uklidila
FAKT JO?
TY SIS UKLIZELA JO?NO JAK JE TOTO MOZNE,
Ocividne zakladatelka uklizenim netrpi.
![]()
@Elke píše:
Pokud tam probíhá rekonstrukce, tak je to dočasný stav.
Snažíš se zbytečně
,vypadá to,že se ženský rozhodly zakladatelku rozcupovat na ty nejmenší kousíčky.
@Katka86 píše:
nevím proč pořád mluvíš o nějakých stavebních upravách.je tam bordel,tuny zbytečnosti.stačí vyházet a UKLIDIT a vypadá to tam uplně jinak.O tom,co všechno platí,či neplati můžeme jenom polemizovat.ale ze své zkušenosti vím,že když takhle někdo bydlí,tak je finačně negramotný a peníze se utracejí za chlast,cigára a zbytečnosti.tím ale nechci říct,že to tak je i u zakl..
Jak můžeš z fotek poznat, co je pro danou rodinu, kterou neznáš, zbytečné? Uklidit to evidentně není kam, vyhazovat věci jen z důvodu dočasného nedostatku místa je krátkozraké.
Pokud máš 4 děti a páté na cestě, nemusíš být finančně negramotná na to, aby ti chyběly peníze.
Holky já nechápu,proč ji chcete posílat věci,vždyt je nepotřebuje…má jich až až…k tomu už někde zakladatelka psala,že finančně to zas tak zlý není,takže na barvu určitě má a na světlo taky…tím nechci být hnusná,ale myslím si že když už jste tak štědrý,tak by se našlo mnohem víc potřebných lidí.Ani zakladatelka nepotřebuje rady co má jak uklidit…pouze si udělat čas a pořádně to dát do hromady!!!!To zvládne každá ženská a děti i přitel by snad měli pomoct.Já být sociální pracovnice tak se vyděsím jen co se otevřou dveře
…
zakladatelko nezlob se na mě,ale je to síla
.A není to o vkusu,nebo o tom že si nemáš talent na uspořádání věcí.Je to jak na skládce,dobrý rekonstrukce,ale hodně věcí s ní nemá co dělat,je to na vyhození a na pořádný úklid!!!!Já bych opravdu nemohla v tomto mít děti,je to děs a přitom stačí tak málo
…
S týráním chlapečka to nesouvisí,jen doufám že je to jak píšeš…a držím palečky a´t je brzo doma s maminkou a zbytkem rodiny a tobě bych poradila mu příchod domů zpříjemnit lepším a zorganizovanějším bydlením! ![]()
O baraku zakladatelky si myslim,ze je hrozny.Je mi jedno,ze nemaji moderni nabytek,ale tech klumpu,kramu,bordelu?Co to je?Noviny vsude,krabice,hadry,bundy visici na skrini a o povleceni na manzelske posteli ani nemluvim.Zdi horor.Jedine co je videt hezke jsou koberce…
At mi nikdo nerika,ze nema na to,aby si koupil primalex a vymaloval barak,vyhazel ty hovadiny co do bytu,hlavne do obyvaku (z fotek si myslim,ze je to obyvak) vubec nepatri,misto na skrine veset bundy tak poridit vesak a cely byt uklidil.Vse by se otocilo a hned to bude vypadat jinak.
Tady jde o to,ze socialka do toho zatahla bydleni,popisuji ve spisu,ze bydleni neni dobre a podle toho by mela zakladatelka jednat.Nelibi se jim to a pokud si na zakladatelku zasedli,tak si budou hledat jen to spatne,takze je urcite potreba s tim neco delat.A je jedno co si myslim ja,ona nebo jina tady na diskusi,na odebrani ditete nevim zda to je,nejsem zadna socialka,nebudu ani psat,jak jsem videla horsi a horsi,protoze nikdo z nas nezmeni to,ze socialka to vidi jinak-spatne.
@Katka86 píše:
Uklíd není o penězích,uklid je o tom,chtít mít doma uklizeno.A tady to zrovna asi nikdo nechceCož se teda divím,když jde o vlastní dítě.
Kam to chceš uklidit? V těch otevřených krabicích, policích a skříňkách jsou povětšinou hračky a knihy. Vyházet? To budou mít děcka radost…
To se zase předháníte, kdo má lépe uklizeno doma. A kdo umí uklidit i když nemá peníze. To je komedie tady.
Naši sousedi měli naklizeno a děti teda mlátili, psa dokonce utloukli. A děti jim neodebrali, dvakrát jsem volala policajty osobně. Asi ten naklizenej byt na tu sociálku dobře zapůsobil.
No třeba Japonci oproti nám skladujou tak pětinu věcí..... Holt jsme národ přechovávatelů - a podle toho to u nás doma vypadá (i u mě…)
@medvidek píše:
Snažíš se zbytečně,vypadá to,že se ženský rozhodly zakladatelku rozcupovat na ty nejmenší kousíčky.
To si nemyslím,jen jde o to žít v příjemném bydlení a to většina z nás vnímá jinak,než mezi krabicema,drátama,kouskama koberce atd…a není to až tak o penězích…
@Weru píše:
Starala ses o sebe a jedno dítě. Ona má 4 a přes břicho už se nejspíš neohne… Skutečně nevidíš rozdíl?
@Katka86 píše:
Uklíd není o penězích,uklid je o tom,chtít mít doma uklizeno.A tady to zrovna asi nikdo nechceCož se teda divím,když jde o vlastní dítě.
Presne tak.
Navic tu par lidi pletou hrusky s jablkama.
Vzdyt jde o to, ze zakl. syn byl evidentne tyranej, socialka na tomto zaklade dite umistila v kojenaku, az po te sla zkontrolovat bydleni zakl. a usoudila, ze je bydleni nevyhovujici a diteti nebezpecne.
A vsichni, ale uplne vsichni se proti zakladatelce spikli a ti co reknou svuj nazor, ze dum je v katastrofalnim stavu, a pokud ma i synek exem, tak zrejme i z nevyhovujiciho prostredi, ze ano???, coz je do oci bijici, tak tady druha skupina bude zakladatelku branit a delat z ni chudinku.
A takhle vazene damy a pane vznikaji kauzy typu Terezka a podobne.
Strasne by me zajimalo kdo toho broucka maleho zmlatil az tak moc, ze zvracel, mel narazeny kotnik a modriny po tele. Matka nic nevi, otec nic nevi. Asi duch svatej.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat