Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Weru píše:
coz je evidentni
To ani ne… Každopádně do mé práce tehdy spadaly převážně romské rodiny… To ti trochu posune měřítka.
@Elke píše:
V první řadě záleží na tom, jestli se to k soudu vůbec dostane a v jaké formě. Že ho měl v danou dobu na starosti otec by se mělo zjistit už v rámci šetření před samotným soudem.
Jako pro mě zásadní věc…s děckem jela a pro doktory není složité určit stáří modřin a zranění,k tomu na dítě prej spadla mikrovlnka u otce,což oni už ví…takže matka by měla být mimo hru pokud nic nenasvědčuje týrání a dítě mělo bát vráceno,pak proběhla katastrofální(aspoň podle mě) prohlídka bytu…kde byl špatný posudek a stejně s tím zakladatelka nic nedělá,celkově mám pocit že hodně věcí nehraje…něo v tom bude.Jinak by se to takto netáhlo a dítě tam určitě nedrží jen tak…i pro ně je priorita vrítit dítě do rodiny.
@Elke píše:
Ona s tím něco dělá. Má právníka, obrátila se na LLP… To je v danou chvíli rychlejší a efektivnější, než fofrem dodělávat bydlení.
To vím a jsem ráda,že se našli lidi co jí pomáhají.Ikdyž právník za peníze.A to ještě ne moc efektivně co jsem tak četla z jejích komentů.Víc jípomohla paní z LLP.
@Katka86 píše:
V tuhle chvíli.A co třeba později?A i kdyby nemělo,tak až děti vyrostoua budou si chtít pozvat kámoše,tak co?bude jím stydno si tam někoho pozvat.prostě tohle pro mě není bydlení vhodné pro děti
Později by taky nemělo. A pokud se jim to podaří zrekonstruovat a dovybavit, je další otázka bezpředmětná.
wildcherry: „i pro ně je priorita vrátit dítě do rodiny…“
To jsi vzala kde??? „Oni“ ti to řekli?
Třeba žádná nehoda u tatínka nebyla,třeba byla u maminky
NEbo třeba nebyla vůbec.Pokud ji někdo nezná osobně,takže těžko něco usuzovat.Já si tady taky můžu vymyslet kde co a všichni mi to sežerou
Nejlepší by bylo,kdyby z toho tady nic pravda nebyla ![]()
@Martysek píše:
Pro ty, co se jim to nezdá tak hrozný - co třeba ta skříň uprostřed místnosti? To vám nepřijde nebezpečný? Všechen mělký neukotvený nábytek je hrozný riziko, že to na dítě spadne.
Spousta lidí takhle rozděluje místnosti na zóny. Pokud jsou ty skříně stabilní, nemělo by to vadit. Ideální to samozřejmě není.
Bydlení na mě působí hodně chatoicky. Myslím, že výmalba bílou a uspořádání věcí, udělá obrat o 180%. Možná by si zakladatelka mohla vzít na pomoc nějakou dobrou známou nebo kamarádku, která má smysl pro pořádek a estetické cítění, a pomohla by jí ten chaos zredukovat.
Elke,promiň ale připadáš mi hodně přerozumovaná
,a jako ja romy nemusím,ale věřím že určitá část z nich žije lépe.A rekonstrukce?A kde?Pro mě nevymalovaný byt neznamená že je před rekonstrukcí,ale že někdo nedokáže vymalovat a pověsit světlo.A to jsem netušila že zakladatelka ani nečeká dítě s nynějším přítelem
…
@wildcherry píše:
Jako pro mě zásadní věc…s děckem jela a pro doktory není složité určit stáří modřin a zranění,k tomu na dítě prej spadla mikrovlnka u otce,což oni už ví…takže matka by měla být mimo hru pokud nic nenasvědčuje týrání a dítě mělo bát vráceno,pak proběhla katastrofální(aspoň podle mě) prohlídka bytu…kde byl špatný posudek a stejně s tím zakladatelka nic nedělá,celkově mám pocit že hodně věcí nehraje…něo v tom bude.Jinak by se to takto netáhlo a dítě tam určitě nedrží jen tak…i pro ně je priorita vrítit dítě do rodiny.
Dítě je v ústavu na základě předběžného opatření. To musí být přešetřeno a buď bude vyhověno a dítě se vrátí do rodiny nebo bude zamítnuto, s tím, že důvody trvají…
Zakladatelka toto nevěděla a o zrušení PO teprve zažádala…
@wildcherry píše:
Zakladatelka tam nejela hned a stáří modřin na hodiny dokáží určit leda v televizních kriminálkách. Pokud ona tvrdí, že se to stalo odpoledne u otce a on, že večer po předání u ní, je to slovo proti slovu…
@Jura007 píše:
wildcherry: „i pro ně je priorita vrátit dítě do rodiny…“To jsi vzala kde??? „Oni“ ti to řekli?
To ne,myslím si to…protože nechápu proč by tam dítě drželi jen tak z legrace,aby trpělo z odloučení matky,u která není podezdření na týrání a ani jiné problémy.
@Elke píše:
Spousta lidí takhle rozděluje místnosti na zóny. Pokud jsou ty skříně stabilní, nemělo by to vadit. Ideální to samozřejmě není.
Ty umíš všechno tak krásně omluvit
To by se mi momentálně ted šiklo.Jak mám chlapovi vysvětlit,že dneska sex nebude,protože musím dřepět u pc? ![]()
@Elke ano, ale ono do toho virtuálního prostoru se dá napsat cokoli. Bůhví kde je pravda. Třeba jí právník poradil to samé o co se tady snaží každý, je možné že na něj nedá a snaží se dovolat spravedlnosti jinde. Ač je mi chlapečka líto, je mi líto i zakladatelky že jí dítě odebrali, situace doma asi úplně v pořádku nebude.
@Katka86 píše:
Ty umíš všechno tak krásně omluvitTo by se mi momentálně ted šiklo.Jak mám chlapovi vysvětlit,že dneska sex nebude,protože musím dřepět u pc?
jo, já už chci jít spát, ale vy pořád píšete
To ráno nebudu stíhat dočítat…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat