Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Asi každá vidíme bordel a bordel jinak.
U mě hromada knížek bordel není. Není to luxusní bydlení, ale je tam čisto. Děti mají hračky, a že nemají ten nejluxusnejší gauč? No a co. Můj ex rekonstruoval byt ještě horší než tenhle a stalo ho to majlant… a když vezmu hypo, placení rekonstrukce, dojíždění a jídlo tak mu sotva zbývalo. A to nosil o deset víc.
Zakladatele přeju aby se to co nejdřív pohlo a malý byl co nejdřív doma
![]()
@Anonymní píše:Take je mi jasné, že si myslíte, že koupit barvu je sranda. Je, ale pro Vás. Já na ní prostě nemám. V dětském pokoji máme jen novou postel, ale třeba stěna je stará 25 let. I když je krásná a skoro netknutá, ale pamatuje již hodně. Koberec mají děti nový, ale je zřízený jako by ho měli deset let. A na nový prostě není.
Také máme stejně jako zakladatelka rozbouranou chodbu. A prostě nejsou peníze na omítnutí, zaštukování a vymalování. Prostě jsou rodiny, že na to nemají. U nás nejsou peníze ani ny blbý botník. Je to ostuda, ale je to tak. A je to snad důvod k tomu mi odebrat děti?
Na těch fotkách navíc některé stěny vypadají tak, že je někdo snažně a pěkně natřel, aby to děti měly pěkné, ale buďto zafungovala vlhkost ve stěnách, nekvalitní barva nebo nezkušenost malujícího a prostě to udělalo fleky. Stane se. Pro někoho je obtížné pořídit si barvu, jiný na ni má, ale nechat si to vymalovat profíkem si prostě dovolit nemůže…
Dnes je 90% věcí o penězích,peníze sem,peníze tam,všechno je drahý jako prase,jen to jídlo! a to je základ… ![]()
@eva valoi píše:
Tak jsem znovu ještě vše projela a uvědomila jsem si, že to bydlení vůbec není tak hrozné.
Zdá se mi, že ten nábytek v prostoru májí děti, aby měly každé své soukromí.
Všimla jsem si hraček, zanedbávané děti hračky mnohdy vůbec nemají. Hračky jsou poskládané v plastových krabicích.
Mají dvě kytary, asi ne na parádu,že? Zdá se, že se zabývají i jinými věcmi než je počítač a televize.Je pravda, že nemají nábytek sladěný, že to není ve stejném stylu, ale je tam čisto, vana je čistá, toaleta je čistá, podlahy jsou čisté, nikde žádné odpadky, nic takového.
Nevidím tam nic, co by mělo ty děti nějak ohrozit!!!!
Pokud rekonstruují, tak krabice prostě lidé mívají. My jsme se stěhovali a také jsme věci měli v krabicích než se to všechno uspořádalo. Pak se začala kopat elektrika a zase krabice než se to dodělalo.
Dvě kytary, spousta knížek, spousta hraček… Skoro by tam člověk hledal rodinu, co vede děti k intelektuálnějším koníčkům, než je vysedávání u bedny a je schopná si na ně udělat čas…
@Elke píše:
Dvě kytary, spousta knížek, spousta hraček… Skoro by tam člověk hledal rodinu, co vede děti k intelektuálnějším koníčkům, než je vysedávání u bedny a je schopná si na ně udělat čas…
@eva valoi píše:
Opravdu jste ve svých příspěvcích byly až sprosté, nechutné, necitlivé, zfanfrnělé, zhýčkané a povrchní kačeny.Projděte si to pořádně a napište ke každé té fotce konkrétně, co vám vadí, co považujete za životu nebezpečné!
Je to tak. Jedna věc se dá vyjádřit sty různými způsoby. Třeba tak, aby to nebolelo.
@eva valoi píše:
Opravdu jste ve svých příspěvcích byly až sprosté, nechutné, necitlivé, zfanfrnělé, zhýčkané a povrchní kačeny.Projděte si to pořádně a napište ke každé té fotce konkrétně, co vám vadí, co považujete za životu nebezpečné!
přesně tak
![]()
@MeloryNox píše:
Je to tak. Jedna věc se dá vyjádřit sty různými způsoby. Třeba tak, aby to nebolelo.
přesně.Myslim na zakladatelku,jak jí musí asi být smutno.My máme své děti pěkně v postýlkách,ale ona svého prcka ne ![]()
@marcellia píše:
přesně.Myslim na zakladatelku,jak jí musí asi být smutno.My máme své děti pěkně v postýlkách,ale ona svého prcka ne
Jj, je mi z toho smutno. Malej musí být psychicky pěkně… jak to správně vyjádřit u tak malého dítětě? Nevyrovnanej? I jemu se musí strašně stýskat. Takhle malej prcek je ještě na máme závislej. A hlavně nic nechápe. Radši jdu spát. Snad budou zítra lepší zprávy ![]()
Taky je zajímavé, že lidé, kteří týrají děti, zvolí do obývacího pokoje koberec na hraní s autíčky. Opravdu to je na první pohled matka tyranka. Ty kytary tam asi taky má proto, aby je s nimi mlátila, to je hned vidět. A houpací kůň? Že by maskovaný středověký mučící nástroj? Čím víc se na ten byt dívám, tím míň mi připadá, že tam bydlí tyrani.
Tak co, vy báby s hadrem v ruce jedné a domestosem v ruce druhé, jestlipak svým dětem umíte zahrát? A co děláte o víkendech kromě toho, že sháníte v Ikee levné cetky do domácnosti? ![]()
@eva valoi píše:
Taky je zajímavé, že lidé, kteří týrají děti, zvolí do obývacího pokoje koberec na hraní s autíčky. Opravdu to je na první pohled matka tyranka. Ty kytary tam asi taky má proto, aby je s nimi mlátila, to je hned vidět. A houpací kůň? Že by maskovaný středověký mučící nástroj? Čím víc se na ten byt dívám, tím míň mi připadá, že tam bydlí tyrani.
Tak co, vy báby s hadrem v ruce jedné a domestosem v ruce druhé, jestlipak svým dětem umíte zahrát? A co děláte o víkendech kromě toho, že sháníte v Ikee levné cetky do domácnosti?
Mně to právě také nepřijde, jako rodina tyranů. Jde vidět, že hodně myslí na děti a navíc ty kytary ![]()
Jinak i puntíčkářské maminky, co mají rády Ikeu, umí hrát na hudební nástroje a zpívat ![]()
Ten tvůj dovětek mě ale náhodou pobavil ![]()
@eva valoi Pěkná tečka za dnešní diskuzí a jdu spát ![]()
Vybírám postel a asi se mi o nich bude dnes zdát…
Plně souhlasím s Evou Valoi.
Sama jsem člověk, který neshromažďuje nic navíc, musím mít vše v komínkách srovnané a uklizené, od potravin po hračky mám vše roztříděné v Ikea boxech.....přesto neodsoudím,nebudu napadat a obviňovat někoho koho osobně neznám, kdy vidím pár fotografií nebo jen proto, že má hodnoty nastavené trochu jinak…
Zakladateľka, je mi ľúto, v akej situácii si sa ocitla. Bohužiaľ, zase sa mi potvrdilo, že sociálka si došlápne hlavne na toho, kto má hlboko do kapsy a rieši to akurát odobratím dieťaťa, a nie riešením problému samotného. Bohužiaľ, musíš hrať ich hru, a keď sa oni tvária, že tvoj byt nie je v poriadku, tak ty máš problém a ty s tým musíš niečo urobiť.
Konkrétne k bývaniu - podľa mňa nie je také strašné, aby kôli tomu museli nevrátiť dieťa (ach tá sociálka!), ale ak ti moje postrehy pomôžu, budem rada.
Tiež mám 4 deti, a máme asi tak polovicu, ak nie tretinu vecí, čo vy. (Ak nie ešte menej) Máte sklep? Sezónne oblečenie vybrať zo skríň a odniesť tam. Rovnako polovicu hračiek, deti sa i tak nehrajú so všetkým každý deň, po pár mesiacoch to vymeníš, a „akoby našli“. Knihy a časopisy tiež preč, nechaj si v byte len také, ktoré vyzerajú pekne v regále. (Kameňom do mňa, aká som povrchná! Nezabúdajme, že ide o dojem pre sociálku, a pre ňu, čo je pekné, to je dobré.) Všetky krabice preč, do sklepa alebo „skladovej“ miestnosti a vyhovoriť sa ne rekonštrukciu. Zbytok bytu ale musí byť tip-top.
Ďalšie kometnáre priamo pri fotkách.
Tak som prešla fotky… Vo všeobecnosti - nábytku máte strašne veľa, ale je veľmi neefektívny. Je nízky, malý, a mám pocit, že zaberá veľa miesta a spraví málo úžitku. Neviem, odkiaľ ste, ale lacno sa dá nábytok i vyrobiť, ak je priateľ aspoň trochu zručný - necháte si narezať na mieru dosky (buď masív, alebo lacnejšiu drevotriesku - tam sa nechajú zažehliť hrany), myslím, že niekde i predvŕtajú diery, a vy si ho doma zmontujete, akurát si sami k tomu musíte vybrať a primontovať pánty a tak, a všetky rozmery si musíte spočítať sami. Ale za pár šupiek môžte mať vstavané skrine podľa vlastného vkusu od stropu po zem, a vopchať tam veľa vecí, nesadá na to prach a vyzerá to o 100% lepšie.
Na zem by som (v prípade, že podlaha nie je pekná) radšej kúpila nový koberec (hlavne v spálni), v kuchyni a jedálni asi lino. Viac mi teraz nenapadá, idem spať! ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat