Podezřelá z týrání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2153
7.6.12 22:50
@wildcherry píše:
A to doma nebyl nikdo,ani přítel aby to potvrdil?A to že na malýho spadla mikrovlka u otce věděli,což by mělo být také zanedbání.....já tady přece nevrdím,že zakladatelka je ta co dítě zmlátila…psala jsem to už víkrát…já jen říkám že hodně věcí je divných…

Jenže ona podle všeho nespadla na něj, jen ji shodil na podlahu.

• načítám...
18305
7.6.12 22:50

No a kde je možnost odvolání proti takovému laxnímu pracovníkovi?

• načítám...
2153
7.6.12 22:51
@marra píše:
Nevite nekdo odkud zakladatelka je?jen tak pro info?

podle profilu Kolín

• načítám...
13376
7.6.12 22:51

@Katka86 Já si myslím,že jsou určitá mentalita lidí a budou se stýkat se stejnou mentalitou,takže jim to bude šumák:)

• načítám...
5638
7.6.12 22:52

tak já jsem se nejdřív z fotek také zhrozila, ale po prvním šoku jsem to přehodnotila… každý opravdu má jiná měřítka… víte kolik lidí takhle žije? a víte kolik lidí žije daleko hůře?
osobně si myslím, že by toto s kauzou o týrání souviset nemělo
pokud by tam našli bordel typu špína a nehygienické prostředí, tak ano, bude se to řešit dále
ale neuspořádané věci, starý nábytek apod.? to tomu dítěti asi neubližuje ne?
ano, připadají mi trochu jako sociální případ, nechtěla bych takto žít, ale není to žádný extrém
ale pokud to takto sociální pracovníci popsali, tak to popsali dobře, osobně bych to taky tak napsala
a na to se myslím zakladatelka ptala…
doufám, že se jí chlapeček co nejdřív vrátí a že se situace vyřeší, aby mu bylo už jen dobře

• načítám...
stazinka09
7.6.12 22:52
@Elke píše:
Mělo by to tak fungovat, ale pokud narazíš na laxního pracovníka, kterému je to v zásadě jedno, tak to prostě fungovat nebude.

No ale jednotná metodika podle čeho vyhodnocovat šetření neexistuje, ne? Vhodné prostředí pro dítě tedy subjektivně vyhodnocuje pracovník, který může mít tu hranici vhodnosti/nevhodnosti různou.

• Upravit
24379
7.6.12 22:53
@Elke píše:
Jasně, část z nich žije o dost líp, má dobrou práci a děti vzdělání. A část žije v totálně vybydlených bytech v romském ghettu, kde tě hlava rodiny „přivítá“ sedíc na gauči před televizí s roztaženejma nohama, v trenkách z nichž kouká varle(to je realita jedné konkrétní domácnosti). Když se v téhle práci pohybuješ, hranice toho, co je akceptovatelné se ti dost posunou.

Už proto že máš posunutý hranice akceptovatelnosti,máš i smyšlený nahled na to,co je v pořádku a co ne…nemyslím to zle,je to i pochopitelné.Ale kdyby jsi vážně přišla k zakladatelce jako soc.pracovnice…viděla jak bydlí,jak žije,počet dětí,malý kluk podezdřelý z týrání…nezarazila by ses?já ano a nesouvisí to s tím,jestli se to na zakladatelku sesypala souhra náhod,či ne…ve zkutečnosti bys ji nemohla tolik bránit,kdyby jsi musela zůstat neutrální.K tomu celý proces známe jen z jedné strany.Já jsem velmí empatický člověk,ale zachovat si nezaujatost je velice důležité.Já si jen přeji aby vše dopadlo co nejlépe a co nejrychleji a už se konečne ukázala pravda,kdo to dítě zmlátil…protože i když věřím,že zakladatelka ne,sám si to prostě neudělal!!!!

Příspěvek upraven 07.06.12 v 22:56

• načítám...
20662
@macinka85 píše:
@Katka86 Já si myslím,že jsou určitá mentalita lidí a budou se stýkat se stejnou mentalitou,takže jim to bude šumák:)

Hned to vyplivni :P :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
2153
@eva valoi píše:
@Elke To musí bejt nádhernej pohled. Já zase znám jednoho světskýho, co mu sice nelezly koule z trenek, ale pořád si je nadhazoval, ale fakt pořád. Teda jako ne že bych se dívala, ale to se nedalo přehlídnout. Gule zemegule.

To byl. Každopádně když se u toho tváří tak, že nevíš, jestli v příští minutě nevstane a jednu ti neubalí, je to fakt zážitek…

• načítám...
2153
7.6.12 22:54
@Jura007 píše:
No a kde je možnost odvolání proti takovému laxnímu pracovníkovi?

Odvolání ne. Je možná stížnost, ale většinou to trvá.

• načítám...
Reyne
7.6.12 22:54
  • Upravit
8814
7.6.12 22:57
@wildcherry píše:
Už proto že máš posunutý hranice akceptovatelnosti,máš i smyšlený nahled na to,co je v pořádku a co ne…nemyslím to zle,je to i pochopitelné.Ale kdyby jsi vážně přišla k zakladatelce jako soc.pracovnice…viděla jak bydlí,jak žije,počet dětí,malý kluk podezdřelý z týrání…nezarazila by ses?já ano a nesouvisí to s tím,jestli se to na zakladatelku sesypala souhra náhod,či ne…ve zkutečnosti bys ji nemohla tolik bránit,kdyby jsi musela zůstat neutrální.K tomu celý proces známe jen z jedné strany.Já jsem velmí empatický člověk,ale zachovat si nezaujatost je velice důležité.Já si jen přeji aby vše dopadlo co nejlépe a co nejrychleji a už se konečne ukázala pravda,kdo to dítě zmlátil…protože i když věřím,že zakladatelka ne,sám si to prostě neudělal!!!!Příspěvek upraven 07.06.12 v 22:56

Ale ne vsechny mame posunuty hranice :nevim:

• načítám...
14809
7.6.12 22:57

Jdu okomentovat jednotlivé fotky.

• načítám...
24379
7.6.12 22:59
@Loki01 píše:
Ale ne vsechny mame posunuty hranice :nevim:

takže ty si taky myslíš,že to je vlastně útulné bydlení? :roll: …a že posudek soc.prac. byl přehnaný?A to tam ještě nebylo uklizeno?Tak jsem asi divná…já si pod bydlením pžedstavuji něco jiného a to i v případě když potlačím svoji rozežranost.

• načítám...
2153
7.6.12 22:59
@wildcherry píše:
Už proto že máš posunutý hranice akceptovatelnosti,máš i smyšlený nahled na to,co je v pořádku a co ne…nemyslím to zle,je to i pochopitelné.Ale kdyby jsi vážně přišla k zakladatelce jako soc.pracovnice…viděla jak bydlí,jak žije,počet dětí,malý kluk podezdřelý z týrání…nezarazila by ses?já ano a nesouvisí to s tím,jestli se to na zakladatelku sesypala souhra náhod,či ne…ve zkutečnosti bys ji nemohla tolik bránit,kdyby jsi musela zůstat neutrální.K tomu celý proces známe jen z jedné strany.Já jsem velmí ampatický člověk,ale zachovat si nezaujatost je velice důležité.

Počet dětí není relevantní, v naší zemi můžeš mít dětí, kolik chceš. Prostor k žití tam mají (není to 10 lidí v garsonce, např.) Domácnost působí jako u finančně nedobře situované domácnosti - což nesmí být důvod k odebrání dětí. Hygienické vybavení mají, je tam v zásadě čisto. Hezké bydlení to není, ale to zákon taky nenařizuje. Potenciální týrání je to jediné, co v tomhle případě hraje pro sociálku nějakou roli.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová