Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Proč jsi si vzala do hlavy zrovna ureoplasmata? Diagnozu nemáš určenou a už řešíš jak se vyléčíš, hele já je měla a fakt by jsi to poznala to by jsi nepřehlédla
@ka2ka vis, protože veskere bezne mocove vysetreni byly negativní, ale na ureaplasmata se delaji testy specialni a ty mi nikdo neudelal a me dosavadni priznaky celkem neberou v potaz. Tak jsem zacla byt proaktivni a patram sama. Samozrejme, ze lecbu budu resit az po prokazani infekce, ale mam takove tuseni, protoze se mi ty priznaky nezdaji jen tak od niceho. Tak se chci zeptat dopredu, ptam se hlavne takhle mozna hystericky kvuli tehotenstvi…
Muzu se zeptat, prosim, jake priznaky byly u tebe? Dekuji
@Anonymní píše: Více
dojdi si na urologii, tam ti to zjistí, gynda ani obvodní na to obvykle nepřijdou
mě šíleně pálil spodek, ale spíš jakoby gynekologicky než čůrání, ale tak, že jsem nemohla ani chodit bolestí
@ka2ka dekuju, urcite planuji pak s pozit. vysledkem skocit na urologii. Deluji za ochotu
@Anonymní píše: Více
ne na té urologii se nech vyšetřit udělají jiné testy
@ka2ka Ne, nemusela by to poznat. Mně na to přišli úplně náhodou, když jsem si před plánovaným těhotenstvím nechala s manželem udělat komplet STD testy. Já měla ureoplazmu pozitivní, manžel negativní. Čert ví, jak dlouho jsem ji v sobě měla a vůbec o ní nevěděla. Kdybych tehdy na test nešla, nejspíš ji mám dodnes a to i během těhotenství, jelikož se na ni preventivně testy nikde nedělají. Je taky dost možné, že ji má spousta dalších těhotných a ani o tom neví. Doktor mi říkal, že už se pomalu ustupuje i od toho, aby byla součástí STD, jelikož ji má každý třetí, stejně jako HPV a pokud vyloženě nezpůsobuje potíže jako pálení při močení, tak se ani nemusí nutně léčit. Já si ji však vyléčit nechala.
Hezky den vsem,
Chtela bych vas poprosit o radu.
V současné době jsem téměř v 17. týdnu těhotenství se svým IVF mimcem, za které jsem se tolik modlila, a mám velké podezření, že jsem pozitivní na Ureaplasmu. Zhruba od 4. týdne těhotenství pociťuji příznaky “zanetu mocaku”– časté močení, bolest nebo tlak v močové trubici, jako by na ní něco „sedělo“, tlak v břiše a někdy bolesti zad. Žádný výtok ani zápach..Měla jsem třikrát na kontrole moč a vždy negativní -moč chemicky+ sediment a kultuvace. Jeden den nejsou žádné příznaky a je to v pořádku a například druhý den znovu cítím příznaky “zánětu mocaku” a tak podobně.
Myslela jsem si, že je to možná součást problémů v prvním trimestru (protože podle toho, co jsem četla, některé ženy to zažívají, aniž by měly pozitivní test na nějakou bakterii), tak jsem to nechala být. Pak se to na téměř 3 týdny opravdu zlepšilo, takže jsem byla šťastná a skoro jsem na ty problémy zapomněla… Ale před pár dny to začalo znovu. Moje gyn se netvářila udělat výtěr na Ureaplasma atd., protože nevidí žádný důvod, když mé předchozí testy vyšly negat.
Tak jsem se naštvala a sama jsem kontaktovala laboratoř a zaplatil jsem za balíček Ureaplasma/Mycoplasma/Chlamydia/Gardnerella/ Trichomonas a poslali mi sadu a návod, jak si udělat výtěr sám + pošlu moč.
Vím, že na tuto bakterii mohu v těhotenství užívat pouze azithromycin. Dozvěděla jsem se, že některé ženy to úspěšně vyléčily azithromycinem, některé ne
Vím, že to možná nebudu schopna úplně vyléčit, když jsem těhotná, protože nemůžu brát tetracykliny, ale možná dokážu na nějakou dobu potlačit Ureaplasmu azithromycinem, takže pokud by došlo k předčasnému porodu nebo něco, tak bychom to mohli už s mimčem v nějakém šikovném týdnu zvládnout… Jsem z toho vyděšená a nešťastná. Před těhotenstvím jsem neměla ŽÁDNÉ příznaky
Ještě tuto diagnozu nemám potvrzenou, ale myslím si, že se určitě potvrdí, protože nějak nevím, co jiného by to mohlo být.
Prosím, prosím, můžete mi říct, jestli jste také některá byla těhotná při pozitivním nálezu na ureaplasmu, pomohl azithromycin? Prosím, jaké jste braly dávkování a jak dlouho? Mockrát vám děkuji za vaši pomoc!!! Začala jsem užívat vaginální laktobacily a příznaky jsou dneska lepší. Budu moc vděčná za vaše zkušenosti
Omlouvám se za anonym, je to pro mne smutné a citlivé.