Velikost plodu neodpovídá, máte zkušenosti?

4
15.4.25 11:51

Velikost plodu neodpovídá prosim o radu

Zdravím všechny a prosím o radu.
Byla jsem 1.4 po vynechané MS u doktora a bylo mi řečeno, že jsem těhotná dle MS v osmém týdnu, dle UZ 7+4 tt Dnes 15.4. jsem byla na kontrole, kdy jsem měla být už v 10 tt, ale velikost plodu dle UZ odpovídá 8+4. Ten rozdíl je mnohem větší než před čtrnácti dny. Znamená to, že dítě neroste jak by mělo? Doktorka mi k tomu jen řekla, že to může být mou nepravidelnou MS. Ale sama sestřička se pak divila, že mi k tomu nedala žádnou dřívější kontrolu nebo cokoliv. Poslala mě až za tři týdny na screening.

Mam v rodině spoustu potratů a ženských nemocí včetně rakoviny. Je to mé první těhotenství a tak mám strach. Nezanedbala doktorka něco?

Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
15.4.25 12:27

Lékařka nemá co zanedbat, vývoj těhotenství neovlivní. Spíš je dobře, že tě nechce nacpat do tabulek a dává tomu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10854
15.4.25 12:44

Pokud uz mas za sebou 2 utz u doktora, tak stáří podle MS neres. Je jen dulezite, aby spravne rostlo mezi kontrolami. Mas tam sice mensi narust, ale uvidis na tom screeningu, tam maji lepsi ultrazvuk
Mimochodem 7+4tt je osmy tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4849
15.4.25 13:26

Nezanedbala. Začátek těhotenství je vždy loterie. Na té kontrole za 3 týdny už bude jasné, jestli se plod vyvíjí tak, jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11798
15.4.25 13:39

Ono to taky to mohla doktorka buď minulé nebo teď blbě změřit (takhle v začátku je jde o milimetry a hned ti tam naskočí jiné týdny…) předpokládám že srdicko bylo? Každopádně uvidíš za ty 3 týdny. to už to bude jasné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.4.25 14:57

@Vladusxx srdíčko bylo. Jen mě fakt vyděsilo, že za dva týdny vyrostlo v podstatě jak za jeden no… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3016
15.4.25 15:08

U mně taky neseděla velikost, doktorka dokonce měla poznámky v duchu že si od další kontroly nemám moc slibovat.
Bylo to nepravidelným cyklem a dopadlo v pořádku.
Navíc smutný fakt je, že se takhle na začátku nedá nic dělat, ani kdybys měla kontrolu každý den.
Držím palce. Chápu jak to je nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11798
15.4.25 16:48

@Faery v tom případě to opravdu mohla třeba jen blbě změřit. ted zezacatku tukne o milimetr vedle a bum několik dní rozdíl…držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.25 21:44

Syn podle utz neodpovídal cca o 2 týdny, na MS se spoléhat nedalo, ale neodpovídal ani datu styku - dle něj byl termín porodu 2.11. Podle dalšich utz to různě skákalo
Na 1 screeningu upraven termín na 11.11.
Nakonec se narodil 2.11. 8) takže ty rozdíly z utz můžou být fakt velké

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí