Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdybych zjistila, že je nevěrný, uleví se mi a stěhuju se pryč, končím
Když je to takhle, není něco v pořádku ![]()
@lovesmile píše:
Já bych mu tu kamarádku taky zatrhla. A co jako? Kdyby to byla jen kamarádka, tak asi o ní nebude před zakladatelkou tak básnit a vykládat jí, že kdyby byli oba volní, tak budou spolu.Nechceš se s ní přestat bavit, tak to spolu můžeme ukončit.
Pokud by s ní kontakt nepřerušil, tak je to asi jasné. Obětoval ženu s dítětem, jeho volba…
Jo já mu ji fakt zatrhla, taky se vídali sami beze mě a já na ni fakt žárlila a tak jsem mu jednoho krásného dne řekla, že se cítím jak pitomec a že se s ní vídat nebude. A on se s ní nevídal. Ona mě tedy přestala zdravit, ale to mi bylo poměrně jedno. Je to fakt 10 let, tak si nepamatuji podrobnosti, jen vím, že jsem se nějakou dobu užírala. A už si dokonce ani nepamatuju, jestli jsem ten divný pocit neměla jen z ní (místo z něj), nevím. Ale řešení to bylo rychlé. Asi bych tohle nemohla dělat často, to asi ne, ale jednou za kvartál mi to prošlo ![]()
@jajda32 píše:
Kdybych zjistila, že je nevěrný, uleví se mi a stěhuju se pryč, končím
Když je to takhle, není něco v pořádku
já si v těhotenství říkala, že „mít kam, tak se ihned odstěhuju“, například proto, že šel na Vánoční večírek a slíbil přijít domů v 10 a přišel v jednu (mobily tehdy nebyly) atd. atd. atd. atd.
Těžko říct, jestli to zakladatelka píše pod momentálníma emocema, nebo jestli jí tohle štve už dávno a dlouho. Proto jsem jí i přála, aby to byl z komára velbloud, prostě jen nafouknutý problém, nějaká nespokojenost, kdy se člověk začne nimrat v tom všem co je špatně.. a pak se nabalují další a další věci, vyplouvá to napovrch… ![]()
@Uzo Já jsem manželovi taky jednu „kamarádku“ zatrhla a taky mi to prošlo.
Jasně, že mu nebudu každý týden zakazovat nějaké kamarády nebo cokoliv jiného, ale o téhle jsem věděla, že ho vždycky chtěla. Sám navrhl, že si i smaže její číslo. ![]()
@Uzo píše:
Vy žijete asi někde na nějakém krásném obláčku všechny. Nic z toho co jsem si přečela opravdu není tak hrozné, chci říct, že když jsem v depresi a ovládaná hormony, dokázala bych taky situaci „takhle“ popsat a druhý den si na to už ani nevzpomenu. A to máme opravdu hezké manželství, jsme spolu už věčnost a já prostě vím, ze zkušenosti, že někdy je to nahoru dolů a taky vím, že ty těhotenské hormony opravdu umí udělat paseku. Kamarádka i brečela, když jí prodavačka dala staré rohlíky (dala jí čerstvé). Jen chci říct, že je potřeba tu ženskou povzbudit a ne jí psát, ať odejde, protože PROČ? Protože její chlap chválí svou pedikérku (ha ha), že si napsali smsky (já si píšu smsky s kamarády v jenom kuse a opravdu některé JSOU se sexuálním podtextem a nic s nimi nemám, neměla jsem, neplánuji mít, je to takové neškodné koření života), že si chlap dělá srandu že je po expiraci atd., mě můj manžel ze srandy říkal, že můžu být ráda, že si mě někdo s tím děckem vzal (měli jsme svatbu až po narození NAŠEHO dítěte) a byl to jen žert. Napsat to tady vytržené z kontextu, taky mi radíte, ať se odstěhuju? Ze vztahu, který je super, jen má občas obláčky??? Jste vy radilky vůbec vdané? Kolik vám je?
tak nějak…ale koukám že si tady nováček, až na emimi budeš tak dlouho jako já, tak podobné diskuze tě nechaj naprosto v klidu ![]()
90 procent zdejších diskutovatelek pokud si stěžuješ na chlapa, tak od nich očekávej automatickou odpověď „bych s takovým debilem nebyla, jsi hloupá, sbal se - nebo je - a vypadni - vehoď ho“. Přiznám se, docela jim závidím, že nikdy zřejmě nebyly v situaci, kdy zrovna odchod, rozchod, rozvod nebo cokoli takového lze považovat za krajsní řešení, a to zdaleka horšího problému než je ten, na který si stěžuji. Protože vlastně já ani poradit nechci, já se chci jen vykecat - a tak to taky chápu, třeba mají doma taky probém, taky rudo v očích a potřebu něoho zabít nebo vystěhovat - ale že to stejně jako já neudělají. (A nebo udělaly, ale nechce semi věřit že kvůli tomu samému, co já tu řeším.)
Bu´d jak bu´d, dobrá rada, filtruj. Rozhodnutí nakonec učiníš sama, a ne podle hlasování někde na webu. ![]()
@Emilie píše:
@Uzo90 procent zdejších diskutovatelek pokud si stěžuješ na chlapa, tak od nich očekávej automatickou odpověď „bych s takovým debilem nebyla, jsi hloupá, sbal se - nebo je - a vypadni - vehoď ho“. Přiznám se, docela jim závidím, že nikdy zřejmě nebyly v situaci, kdy zrovna odchod, rozchod, rozvod nebo cokoli takového lze považovat za krajsní řešení, a to zdaleka horšího problému než je ten, na který si stěžuji. Protože vlastně já ani poradit nechci, já se chci jen vykecat - a tak to taky chápu, třeba mají doma taky probém, taky rudo v očích a potřebu něoho zabít nebo vystěhovat - ale že to stejně jako já neudělají. (A nebo udělaly, ale nechce semi věřit že kvůli tomu samému, co já tu řeším.)
Bu´d jak bu´d, dobrá rada, filtruj. Rozhodnutí nakonec učiníš sama, a ne podle hlasování někde na webu.
no kdybych se na můj vztah s manželem dívala tak, že se mi uleví, kdyby se provalila jeho nevěra, protože aspoň budu moc s klidným svědomím odejít a to přesto, že bych byla těhotná… To by mi tedy moc dobrý nepřišlo ![]()
@jajda32 píše:
no kdybych se na můj vztah s manželem dívala tak, že se mi uleví, kdyby se provalila jeho nevěra, protože aspoň budu moc s klidným svědomím odejít a to přesto, že bych byla těhotná… To by mi tedy moc dobrý nepřišlo
Dobrá, a co bys teda chtěla. vědět o tý nevěře nebo nevědět? Samozřejmě aby chlap se choval tak, aby k žádnému podezření podnět nedal. Aby hýčkal svou ženu, láskyplně se o ní staral a podporoval ji hřejivými sovy. To by bylo ideální. Ale situace je prostě jiná. ![]()
Já myslím, že tím jak jsi těhotná, se ti všechno zdá složitější, než ve skutečnosti je. Hned se nerozcházej, ale důrazně trvej na tom, aby se k tobě choval jako k ženě a matce vašeho dítěte.
@Emilie píše:
Dobrá, a co bys teda chtěla. vědět o tý nevěře nebo nevědět? Samozřejmě aby chlap se choval tak, aby k žádnému podezření podnět nedal. Aby hýčkal svou ženu, láskyplně se o ní staral a podporoval ji hřejivými sovy. To by bylo ideální. Ale situace je prostě jiná.
pokud by byla poslední kapkou pro jeho opuštění, tak samozřejmě vědět.
No hlavně bych si s takovým nepořizovala dítě, ale to je trochu jiná kapitola…
@Uzo píše:
Vy žijete asi někde na nějakém krásném obláčku všechny. Nic z toho co jsem si přečela opravdu není tak hrozné, chci říct, že když jsem v depresi a ovládaná hormony, dokázala bych taky situaci „takhle“ popsat a druhý den si na to už ani nevzpomenu. A to máme opravdu hezké manželství, jsme spolu už věčnost a já prostě vím, ze zkušenosti, že někdy je to nahoru dolů a taky vím, že ty těhotenské hormony opravdu umí udělat paseku. Kamarádka i brečela, když jí prodavačka dala staré rohlíky (dala jí čerstvé). Jen chci říct, že je potřeba tu ženskou povzbudit a ne jí psát, ať odejde, protože PROČ? Protože její chlap chválí svou pedikérku (ha ha), že si napsali smsky (já si píšu smsky s kamarády v jenom kuse a opravdu některé JSOU se sexuálním podtextem a nic s nimi nemám, neměla jsem, neplánuji mít, je to takové neškodné koření života), že si chlap dělá srandu že je po expiraci atd., mě můj manžel ze srandy říkal, že můžu být ráda, že si mě někdo s tím děckem vzal (měli jsme svatbu až po narození NAŠEHO dítěte) a byl to jen žert. Napsat to tady vytržené z kontextu, taky mi radíte, ať se odstěhuju? Ze vztahu, který je super, jen má občas obláčky??? Jste vy radilky vůbec vdané? Kolik vám je?
Chlap ma byt pro zenu oporou a v tehotenstvi obzvlast. Takove chovani je proste neakceptovatelne..a jestli je nekdo svobodny, vdany nebo rozvedeny na tom nic nemeni.
@Žlababák píše:
Z vlastní zkušenosti. Manželka byla těhotná a v jednu chvíli si tu stěžovala, jak moc jí nepomáhám, jak se k ní chovám jako hulvát apod. Prakticky všechny diskutující mě tu odsoudili do 10 pokolení a radili okamžitý odchod apod. Ano, ten den jsem měl slabou chvilku a nepodržel ji, když to potřebovala a litoval jsem toho, ale takovej padouch jsem přeci jen nebyl.
Neříkám že je to tento případ, ale rady typu „okamžitě odejdi“ někdy mohou být vedle jak ta jedle. Řečeno, stejně jako má těhotná ženská právo nezvládat, tak partner těhotné má právo to někdy nedat. Není to vždycky jednoduché být 9 měsíců oporou a vzpruhou pro těhotnou. Ani chlapi nejsou roboti a někdy to prostě neunesou.
Jinak ale uznávám, že tyhle řeči jsou už za hranicí. Zajímal by mě ale pohled z druhé strany.
ale rikat tehotne partnerce, ze je po expiraci a kdo by ji ted chtel je trosku hnus od cloveka, ktery by mel v tomto obdobi stat pri ni, protoze je urcitym zpusobem oslabena.
@Venetia píše:
ale rikat tehotne partnerce, ze je po expiraci a kdo by ji ted chtel je trosku hnus od cloveka, ktery by mel v tomto obdobi stat pri ni, protoze je urcitym zpusobem oslabena.
takové řeči - věřím že to byl vtip…
@jajda32 píše:
takové řeči - věřím že to byl vtip…
zrejme nebudou mit stejny smysl pro humor.. to uz by mel, ale vedet ne?
@Venetia píše:
zrejme nebudou mit stejny smysl pro humor.. to uz by mel, ale vedet ne?
no to by měl teda ![]()
Můj manžel občas žertuje že mě vrátí mamince, takže si to dovedu představit celkem bez problémů