Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Před rokem jsem se vrátila do práce a nastalo mi peklo na zemi, manžel to nějak nemůže překousnout a několikrát do měsíce je doma hádka, kvůli moji prácibyla jsem skoro 8 let doma a jsem ráda, že mi umožnili po tolika letech vrátit se na stejné místo. Má to někdo podobně, jak se to dá překonat. Kluci si myslím to zvládají docela dobře, takže v tomhle by problém být neměl (4 a 7 roků)
nežárlí?
to by tak odpovídalo… nechápu, proč by jinak vyšiloval..
Ahoj no ja jsem zatim jeste na materske, a kdyz uz jsem se bavila zebych sla treba za rok do prace jen obcas tak pritel koukal dost divne asi by mne chtel mit doma. l
Tak u nás je to naopak. Jsem doma 2 roky a chap mi říká, že potřebuju mezi lidi do práce ![]()
@martina.se @Nina Filipi možná žárlí, možná ho štve, že jsem aspoň trochu samostatná nebo to, že se musí starat o kluky, nevím, když se ho na to zeptám je zle nic se nedozvím a je opět hádka ![]()
Tak to znám a byl to mazec, protože najednou skončil full servis. Když jsem byla doma, tak jsem to dělala ráda, ale když chodí oba do práce, tak se musí podělit i o domácnost. Jo a žárlení v tom může být taky, přece jen uvázaná u dětí jsi stále pod dozorem. ![]()
No tak pán bude jen lenivý, že se stará o děti, to je evidentní
@Bellatrix Lestrange a jak jsi to řešila přešlo ho to samo? Já už začínám přemýšlet o výpovědi
i když tu práci mám moc ráda a nechtěla bych o ni přijít ![]()
@Anonymní píše:
@Bellatrix Lestrange a jak jsi to řešila přešlo ho to samo? Já už začínám přemýšlet o výpovědii když tu práci mám moc ráda a nechtěla bych o ni přijít
to neblázni, nedáš přeci výpověď z práce, která ti vydělává peníze, máš ji ráda, baví tě, děti netrpí, jen proto, že chlap nemůže ustát, že má doma taky povinnosti. To nedělej, nedávej výpověď kvůli němu a aby doma nedržkoval.
@terinka4444 píše:
to neblázni, nedáš přeci výpověď z práce, která ti vydělává peníze, máš ji ráda, baví tě, děti netrpí, jen proto, že chlap nemůže ustát, že má doma taky povinnosti. To nedělej, nedávej výpověď kvůli němu a aby doma nedržkoval.
no přesně takhle to vnímám já. Holt by se měl probrat, že je rodič i on a má své závazky a povinnosti
@Anonymní píše:Časem se to srovnalo a manžel začal fungovat. Mnoho hádek proběhlo na téma, že nebydlí na hotelu, ponožky nedojdou samy do koše a podlaha se sama nevyluxuje.
@Bellatrix Lestrange a jak jsi to řešila přešlo ho to samo? Já už začínám přemýšlet o výpovědii když tu práci mám moc ráda a nechtěla bych o ni přijít
@Anonymní píše:
nebo vypoved manzelovi ![]()
Co se ho zeptat, jak by si predstavoval on vas zivot, jak by mu to prislo idealni. Treba diky tomu z nej i vyleze, proc trojci. Ja bych zatim vypoved nedavala, kdyz se neumi ani vyzvejknout, v cem je problem. On by vas uzivil, kdybys byla doma?
@Anonymní píše:
proč by jsi dávala výpověď
jenom protože to chlapovi vadí? A příště mu bude vadit co? že např. nosíš sukni tak budeš nosit jen kalhoty. Kdyť jsi přeci rovnocenný, svéprávný partner tak proč ustupovat jenom protože milostpánovi vadí např. že se musí postarat o své vlastní dětí a nebo že žárlí?
nedala bych výpověď, zvláště pokud ti práce vyhovuje. Zkusila bych si promluvit a když nic nechala bych ho být s tím, že na tohle téma se nehodlám dále bavit.
Tak za prvé je staršný termín manžel mi umožnil. respektuju, když někoho baví být i nadále doma, starat seo rodinu, že ho to naplňuje. Stejně jako jsou ženy, které naopak potřebují od těch plín a neustále seopakujících nicneříkajícíh dní prostě vypadnout do práce. Rodiče jsou ale v první řadě partneři, keří musí respektvat fakt, že mají rodinu oba, ale taky, že každý z nich je osobnost, která má své potřeby a vnitřní pochody. Nutit být doma ženu, která s tím má problém, je prostě sobeckost a bezohlednost.
1. patnáta přišel o fullservice. nyní se musí doma podílet, postarat se, není vše tak jak by bylo, kdyby byla žena doma.
2. žárlivost. Svým způsobem si potřebuje podrbat ego, že vytvoří uměle bytost, která na něj doma čeká a je na něm závislá jako pes. Může jí kontrolovat, nařizovat a ovládat a nehrozí, že by náááhodou v kolektivu zjistila, že jsou lidi, kteří mají i jiné vlasnosti. Třeba lepší.
3. žena zvládá děti, domácnost, práci. je uvařeno a na účtu víc peněz. Chlap si je vědom toho, že on by takový díl nezvládl, a určitě ne v takové kvalitě. Chce předejít ber kde ber případnému konfliktu na toto téma, t. j. že žena dává spoelčné domácnosti víc.
Bd jak bu´d, jak říkám, pokud to vyhovuje oběma, aby ona byla doma… ale omezování prostě není normální a svědčí to o problému chlapa. A pokud nedá jasně najevo důvod, proč by ona měla být doma, tak tím spíš.
Mimo záznam, já mám poloviční úvazek, brzy ho bude navyšovat na 3/4, takže nejde ani tak o peníze, ale o fakt, že potřebuju být mezi lidma a současně se dostatečně postarat o děti.
Před rokem jsem se vrátila do práce a nastalo mi peklo na zemi, manžel to nějak nemůže překousnout a několikrát do měsíce je doma hádka, kvůli moji práci
byla jsem skoro 8 let doma a jsem ráda, že mi umožnili po tolika letech vrátit se na stejné místo. Má to někdo podobně, jak se to dá překonat. Kluci si myslím to zvládají docela dobře, takže v tomhle by problém být neměl (4 a 7 roků)