Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Asi bych se poradila s doktorem, to se i nějak nazývá takovýhle chutě na křídu a omítku. A co se týče syrového masa, já u malé měla strašnou chuť na syrové hovězí a uzeniny. Ale na syrové typu tatarák, rare steak, carpaccio.. mám to ráda i normálně. Z toho ďobnutí bych se teda úplně asi nevyvrátila pokud bylo hovězí. Moje matka chutná i syrovou směs na sekanou. Ale ty chutě určitě zmiň u lékaře, můžeš mít deficit nějakého vitamínu.
Probrala bych to urcite na gynde, tam chybi nejake vitaminy. Co se tyka syroveho masa, tak to bych nejedla ani bezne, natoz tehotna. Zde s rozdilem uzdibnout vs. snist pul misy ![]()
Syrové maso nejez kvůli tomu, že by tam mohly být nějaké bakterie. A jinak bych se poradila na gyndě. Také si myslím, že to bude nedostatek nějakých vitamínů nebo minerálů.
@Anonymní píše:
Prosím anonym, mé přistání) přiznání je ostuda a známí mě tu pod nickem znají
Ahoj, jsem už nějakou chvíli těhotná a úplně na začátku jsem měla chutě na jídlo i na to co jsem normálně nejedla, bylo to podle mne normální, pak jsem ale začala mít chuť i na jiné věci než jídlotřeba na křídu, omítku, hlínu nebo dokonce i na strom, všechny tyhle věci tak krásně voní že bych si chtěla kousnout ale pak mě to zároveň děsí a včera jsem dělala špagety, otevřela mleté maso a začalo tak krásně vonět že jsem chtěla ochutnát syrové mleté, jen jsem si dobla, byla to první věc co jsem ochutnala s těch všech divnych věci na které jsem měla chuť a takovou radost, euforii jsem ještě asi nezažila, chutnalo výborně! Chtěla jsem si vzít další a rovnou plnou lžíci ale už maso bylo v pánvicce a až pak mi došlo co jsem udělala, jedla jsem syrové maso, hnus! Stydím se.. Stále na to myslím jak bylo výborné, dostala jsem v v chuť na jiná syrová masa třeba na kuřeci řízek, kuřeci srdce nebo na stehýnko
Nevím co mám dělat abych se toho pocitu zbavila, už mám ale jen chuť na syrové masa a na omítku nebo hlínu a pod už chut nemám a ne přitahuje mě to.. Ale už teď vim že až budu vařit a masem, bude mě to nesmírně lákat a já se bojím že ochutnam víc než kousek
Podivným chutím, je třeba vyhovět. Chutě na křídu nebo omítku signalizují nedostatek vápníku. A se syrovým masem opatrně. Nákaza různými parazity, je velice nepříjemná.
Prosím anonym, mé přistání) přiznání je ostuda a známí mě tu pod nickem znají
třeba na křídu, omítku, hlínu nebo dokonce i na strom, všechny tyhle věci tak krásně voní že bych si chtěla kousnout ale pak mě to zároveň děsí a včera jsem dělala špagety, otevřela mleté maso a začalo tak krásně vonět že jsem chtěla ochutnát syrové mleté, jen jsem si dobla, byla to první věc co jsem ochutnala s těch všech divnych věci na které jsem měla chuť a takovou radost, euforii jsem ještě asi nezažila, chutnalo výborně! Chtěla jsem si vzít další a rovnou plnou lžíci ale už maso bylo v pánvicce a až pak mi došlo co jsem udělala, jedla jsem syrové maso, hnus! Stydím se.. Stále na to myslím jak bylo výborné, dostala jsem v v chuť na jiná syrová masa třeba na kuřeci řízek, kuřeci srdce nebo na stehýnko
Nevím co mám dělat abych se toho pocitu zbavila, už mám ale jen chuť na syrové masa a na omítku nebo hlínu a pod už chut nemám a ne přitahuje mě to.. Ale už teď vim že až budu vařit a masem, bude mě to nesmírně lákat a já se bojím že ochutnam víc než kousek 
Ahoj, jsem už nějakou chvíli těhotná a úplně na začátku jsem měla chutě na jídlo i na to co jsem normálně nejedla, bylo to podle mne normální, pak jsem ale začala mít chuť i na jiné věci než jídlo