Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
ahoj holky,
chtěla bych vědět, jak je to doopravdy. Minulý rok jsme s manželem podávali společné zdanění a již jsme uplatňovali odečet úroků z hypo. Normálně jsme k daňovému hlášení přiložili potvrzení od banky a kopii hypoteční smlouvy. Finančák to vzal a bez problému daň vyplatil. Tento rok již společné zdanění neni, tak dal výpočet manžel na svou mzdovou účtárnu. Mimochodem snad už koncem ledna. Ta se mu teď ozvala, že mu to udělá pouze v případě, že doloží kopii kupní smlouvy na byt a aktuální výpis z katastru nemovitostí.
Upřímě vám řeknu, že mě to neskutečně rozčílilo, páč jde určitě o nějaký nesmyslný výnos baby, která jim na to udělala směrnici.
No nicméně jsem se vzala a šla jem na ten slavný czekpoint nebo jak se tomu nadává a tam jsem to chtěla vyjet. Nejen že za to chtěli 150,– ale ještě mi to ani neuměli vyjet a vyjeli by mi akorát tak výpis na celý barák (máme bytovku). To mi teda bylo pěkně k ho…
No tak jsem se jim na to vybodla a teď nevim. Bohužel už je pozdě abych si to všechno od manžela vyzvedla a podala přiznání sama, tak mi nezbude než dojít na katast a nechat si vyjet ten výpis. Ale pěkně mě to sr.
Holky řekněte mi jak to je????????????????
Ahoj,
tak u manžela v práci daňový přiznání na mzdovce nedělaj, pokud si tam odečítá ty úroky z hypotéky. Takže si ho vždycky musí dělat sám. A na finančák dával akorát to potvrzení z banky a stačilo to.
Ahoj, v zákoně o daních z příjmů je uveden způsob prokazování odečtů ( par 38l) a tam je uvedeno- b- smlouva o úvěru a potvrzení stavební spořitelny(banky) o zaplacených úrocích d) výpisem z listu vlastnictví ( katastr nemovitostí) - byt v osobním vlastnictvím , rodinný dům
v případě družstevního bytu je nutno doložit kopii dohody o převodu členských práv a povinností, k daňovému přiznání je nutno doložit všechny tyto doklady , v případě, že dělá roční zúčtování zaměstnavatel tak do 15.2. následujícího roku na mzdovou účtárnu, teď nezbývá nic jiného než podat daňové přiznání. Sice jsem teď na mateřské, ale pracuji na částečný úvazek, účetnictvím a daně. Mzdová účetní musí dodržovat zákon. Alice
Ahoj.
Manžel to teď měl to samý. A dokonce po něm účetní ještě chtěla potvrzení od mého zaměstnavatele, že od něj já nic nepobírám (jsem na RD)
A nakonec jí to stejně nestačilo a musela jsem ješě dodat čestné prohlášení…
Když jsem nám dělali společné sdanění, žádný podobný koniny jsem nedokládala a proplatili nám to bez problémů…
nepřihlášená Noona
Mzdová účetní je v právu. Podobně jako finanční úřad, když podáváte daňové přiznání i ona podklady tipu úvěrová smlouva, výpis z katastru potřebuje, aby měla jistotu, že úroky splňují podmínky popsané v Zákoně o DP.
Jediný důvod, proč já si letos DP opět podávala sama, je to, že se mi to nechtěla shánět ještě jednou, když už jsem vše v minulosti dokládala na FÚ.
Jenom nechápu, proč je pozdě na podání DP????
P.S. Za rok už bude mzdové účetní stačit jen bankovní výpis, protože všechny ty ostatní dokumenty bude mít uložené.
děkuji za odpovědi holky,
jsem trochu klidnější. Když jsem psala, že už bych to nestihla podat, tak z toho důvodu, že je to do konce března a manžel dělá v jednom nejmenovaném institutu našich ochránců
a od nich něco dostat je trochu složitější
, tak si myslim, že bych čekala až příliš dlouho na můj vkus.
No nicméně půjdu a jako celý dav udělám co po mě chtěji. Ani jsem nečekala opak, ale jaksi příležitosti se rozčílit neni nikdy dost, že? Tak huráááááááááá.
Holky mě přišla SMS od fin. uradu, že mám doložit smlouvu o hypo. uveru. To jim bude stačit kopie že? Originál si chci nechat
.
@Anonymní píše:
Holky mě přišla SMS od fin. uradu, že mám doložit smlouvu o hypo. uveru. To jim bude stačit kopie že? Originál si chci nechat.
jasně