Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Maminky máte některá zkušenost s tímto notebookem? Chtěla bych si koupit, ale nevím podle čeho vybírat, když už, tak aby za něco stál
.
Notebook Asus A54C-SX611V černý (Celeron B820, 4GB, 500GB, 15,6", DVD±R/RW, Intel HD, CAM, W7 HP )
Rozhodně nekupuj Acer. mám ho a nejradši bych ho hodila z okna. nad čím bych docela uvažovala je i vzdálenost od autorizovaného servisu. Acer ho má až v Brně což je pro mě přes celou republiku, takže platíš buď poštovné nebo si ho nějaký chytrák přijede vyzvednout (ale to se mi nikdy nepoštěstilo- nikdy nedorazili jak slíbili)
Tak taky záleží na co ho chceš, jestli chceš hrát hry nebo jen brouzdat na netu…atd.
Tak tohle jsem nedávno řešila, a koupila jsem acer aspire V3, a jsem moc spokojená, jinak když jsem hledala a projížděla nabídky tak rozhodně bych nekupovala kde je grafika Intel HD, ale mam NVIDIA GeForce ty jsou podle odborníka nej, tak jsem se tím řídila a jsem spokojená
@zuzka820 Ono ne nadarmo se říká, že laciná věc je drahá, proto porovnávej parametry a vybírej dobře. Zohledni i to, na co notebook potřebuješ, jsi jen běžný uživatel, který si přečtě novinky na netu, odepíše na emaily a chvíli je na Skypu? Nebo jsi profík, který má PC k práci, dám ti příklad za sebe.
Já se věnuji grafice, designu a tvorbě webů, na PC pracuji docela často a PC je zapnuté téměř celý den, doslova. Potřebuji, aby zvládl práci s náročnou grafikou, abych mohla tvořit weby a prezentace ve 3D, full HD videa, k tomu potřebuji grafiku NVIDIA, dost pracuji i s fotografiemi, potřebuji velkou paměť a zárověň perfektní rychlost, PC se nesmí seknout, nesmí se přehřívat a musí šlapat celý den a zvládat náročnou práci. Na PC mám vysoké požadavky a nekoukala jsem při jeho pořizování na cenu. Od notebooku jsem ale upustila a pořídila jsem si PC sestavu All in one Lenovo ( bývalé IBM ) 27 palců - potřebuji vidět detaily toho co dělám. Ty, pokud sháníš notebook, mrkni po lepších značkách např. Dell, MSI, HP.. asi ti tady tady každý zase bude radit to, co má doma on, já si ke své práci nemůžu vynachválit IBM ( dnes Lenovo ), ale to už je trochu jiná cenová kategorie, nevím, jaký strop máš ty, tak držím palce a dobře si vyber ![]()
Zalezi na co ho potrebujes a jak se s nim bude zachazet.
Asus jsem mela a po roce a pul sel do kytek, ted mam uz pres dva roky Dell a to je drzak.
Jestli nebudes hrat hry nebo pocitac pouzivat na pokrocile upravy fotek a videa, tak staci zakladni vybava.
Obecne kvalitni jsou Dell a HP
@ohýnek Tak na brouzdání na netu určo a nějaké ta hra, aby šla také
. Nevím, podle čeho vybírat.
@Baslerinda Nemám to na prcovní činosti, ale děkuji za radu
. Snad nějaký vyberu.
@zuzka820 píše:
@Baslerinda Nemám to na prcovní činosti, ale děkuji za radu. Snad nějaký vyberu.
No nemáš za co
Tak jestli ho sháníš na normální běžné věci, tak určitě seženeš snadno ale i přes to neber hned to první co uvidíš, určitě chceš, aby chvíli vydržel
A nech si poradit od někoho, kdo tomu rozumí.
@zuzka820 Jestli to chceš jako pracovní, tak HP, Dell nebo Lenovo. Pokud s tím navíš budeš courat, tak velikost něco mezi 12"-14". A vyplatí si připlatit si za on site záruku, kdy přifrčí k tobě a pokud to jde, opraví u tebe na počkání. Nemusíš pak x dní čekat na opravu a svoje data.
@zuzka820 Koukám, že než jsem dopsala, tak že není na práci
. V tom případě třeba Lenovo G780. Jinak na integrované HD kartě není nic špatného. Na normální práci i filmy stačí bohatě. Spíš bych se jukla po lepším procesoru, než je Celeron, abys neměla kouslý komp po první náročnější flešovce.
Pořadně se kouknout na heureka.cz na hodnocení ostatních a když jsem kupovala notebook já tak jsem se ptala znameho na dobré značky a dobrá je hp a moc dobrý není acer i těch co jsem se ptala kteří mají acer tak že už by jej nechtěli
Já to mám tak celkově na brouzdání po netu, filmy atd..a dívala jsem se na vydrž baterii, velikost obrazovky, kapacita disku a ještě jsem chtěla specifickou barvu čímž se mi vyběr dost zužil ![]()
My mame macbook pro a spokojenost největší. Ale záleží do jaké ceny chceš notebook.
No záleží na tom na co ho budeš používat, velikost obrazovky, rychlost procesuru, velikost operační paměti, výdrž bateri a cena. Asus ani Acer na mě moc dobrý dojem nedělá. Vybírali jsme mezi HP a Dell. Nakonec mám Dell inspiron, už se nevyrábí, ale jsem s ním moc spokojená. Ten tvůj vybraný bude pomalý. Co mi říkal chlap, tak ideální je Intel core i3 a i5.