Nabourání na Facebook a e-mail

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
164
13.3.13 16:45

nabourání na facebook a e-mail

Dobrý den maminky,
včera, když jsem se přihlašovala na svůj účet na fb na mě najednou vyskočilo hlášení, že se někdo přihlásil na můj účet. Byl tam čas a město přihlášení. FB mi to hlásil proto, že z tohoto města jsem nikdy připojená nebyla…aby taky jo, když bydlím na druhé straně republiky. Nicméně v městě, kde se mi do účtu nabourali pár přátel mám. Ten člověk mi pravděpodobně projel i email…(heslo s fb bylo shodné :zed: )
A já mám dotaz. Ráda bych toho, kdo to udělal nějak vytrestala, nebo spíš vystrašila, protože mě nevěřitelně nasr,,, ale netuším jak. Napadlo mě, že bych třeba napsala na zeď, že jsem podala žalobu za narušení soukromí…ale existuje to vůbec???
Nebo máte lepší nápady? Jsem fakt vytočená, celej den přemýšlím, kdo a proč mi leze do soukromí. Ach jo… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
13.3.13 16:47

Jednou se mi to stalo taky, hlásilo mi to, že se mi někdo přihlásil na profil v Chebu, přitom jsem tam nikdy nebyla a bydlím u Brna…co s tím nevím, zkusit to můžeš ale myslím si, že reálně by se tím asi nikdo nezabýval :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
13.3.13 16:54

@Winky Zkusit to můžeš, můžeš to i reálně nahlásit na policii. Jestli se nepletu, když se ti někdo nabourá do mailu, je to něco jako porušení listovního tajemství, což je trestný čin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
13.3.13 17:04

Je to trestné http://www.novinky.cz/…va-roky.html můžeš i reálně podat žalobu.

Je to porušení tajemství dopravovaných zpráv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
13.3.13 17:05

V posledni dobe se to stava vice lidem… Zrovna dneska si na fb stezovala kamaradka, ze se ji nekdo prihlasil ve 3 rano na fb z brna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
13.3.13 17:17

Děkuji vám za příspěvky. Žalobu podávat nechci, předpokládám, že by se tím ani nikdo nezabýval… Myslela jsem to jen tak, že bych napsala na zeď, že jsem ji podala…aby to dotyčného vyděsilo :oops: Jen jsem nevěděla, zda vůbec nějaká taková žaloba exituje…
Mám na jednu dotyčnou podezření, nevím co tím sleduje, ale tak snad se chytne za nos a pochopí, že tímto teda přestřelila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256

Také jsem slyšela že se to tedka děje poměrně často, radši mam na fb mail i emimino jiný heslo. Jednou se mi také někdo dostal na email a moc příjemné to nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354

Hele, já když se přihlásím z jinýho pc než doma, tak mi přijde sms, že bylo provedeno přihlášení z jiného pc a v kolik hodin…a vůbec to nesedí, třeba když se přihlásím v 6 ráno, hned mi přijde sms a tam je, že to bylo v 12 hod, atp.
A když kouknu do nastavení na FB, tak mi to ukazuje, že jsem momentálně přihlášena z místa Jiřice, i když jsem v jihlavě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
13.3.13 17:20

@h.sona a to hlášení na mobil když se připojí někdo jiný je zadarmo? nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
13.3.13 17:53

@novakova.t je to zadarmo, dá sa to nastaviť priamo na fb v nastaveniach súkromia myslím, a mne to aj chodilo na email. Z akej IP adresy som sa prihlásila (alebo názov PC teraz neviem) a presný čas kedy prihlásenie prebehlo. Inak sa dá účet zabezpečiť najlepšie a najjednoduchšie tak že si proste zvolíte silné heslo. (príklad: váš rok narodenia (čísla), + nejaké malé písmená a nejaké veľké písmená - napríklad z mena dieťaťa = 1980marušKA) a máte celkom silné heslo a stačí že za ním ešte dáte nejaký znak (stačí tečka) a žiadny crack vám heslo nikdy nerozlúšti. Trvalo by mu to x-tisícok rokov. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
13.3.13 17:56

Už to aj mám – idete na NASTAVENIA SUKROMIA – BEZPEČNOST – UPOZORNENIE NA PRIHLÁSENIE. Odfajknete na ZAPNUTÉ a máte to :palec:

edit: ešte je inak dobré, o riadok nad tým si zaškrtnúť „Prezerať Facebook cez zabezpečené pripojenie (HTTPS), keď to je možné“, aby sa vám nikto nevedel nabúrať na Fb ste cez nezabezpečenú wifi napríklad v kaviarni, počula som že sa to dá, dotyčný by to vedel urobiť cez mobil. ak by na to mal jednu aplikáciu. :mavam:

Příspěvek upraven 13.03.13 v 17:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
13.3.13 17:56

Synovci takhle někdo sebral profil a pak se mu ještě vysmíval že se mu dostane kamkoliv. Nevím ale jak to nakonec vyřešil.

• Citovat
  • Upravit
13073
13.3.13 18:20

Já když se přihlásim z jinýho pc, tak mi taky hned přijde upozornění, že se mi tam někdo přihlašoval. Jak píšou holky, tak čas nesedí a přihlašuju se třeba z budějic a hlásí mi to, že se někdo hlásil ze Strakonic :D Je to jen přiblížná lokalizace. Ale chodí mi to pokaždý, když měním počítač, což je často. A mám heslo, který já píšu na 5×, protože mi to nejde napsat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michelle32
13.3.13 18:21

@Winky nevím jak je to s fb, ale kámoška jednou řešila nabourání do emailu na seznamu. Jak jsme tak na seznamu procházeli otázky ohledně tohoto tématu, tak jsme se dověděli, že pokud zná někdo heslo (ikdyby ho odhadl, nebo trefil úplnou náhodou) nebo odpověď na tu kontrolní otázku, tak je brán jako oprávněný uživatel a nedá se s tím nic dělat. v prvé řadě je prostě blbost si dávat stejná hesla na email a fb…

• Citovat
  • Upravit
164
13.3.13 18:50
@tamata píše:
Já když se přihlásim z jinýho pc, tak mi taky hned přijde upozornění, že se mi tam někdo přihlašoval. Jak píšou holky, tak čas nesedí a přihlašuju se třeba z budějic a hlásí mi to, že se někdo hlásil ze Strakonic :D Je to jen přiblížná lokalizace. Ale chodí mi to pokaždý, když měním počítač, což je často. A mám heslo, který já píšu na 5×, protože mi to nejde napsat :D

Jenže u mě právě nejde o přibližnou lokalizaci. Mezi místem kde bydlím a místem, odkud proběhlo to přihlášení je cca 150 km. Mimo to, já se na fb přihlašuji pouze doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák