Problém s počítačem, není tady ajťačka?

1133
17.3.13 12:24

Problém s počítačem, není tady ajťačka?

Ahoj holky, omlouvám se za technické téma, ale zkusit se má všechno, třeba se ajťačka najde, nebo někdo, kdo má ajťáka doma…Potřebovala bych poradit s počítačem, mám asi měsíc starý notebook a dneska mi ho moje malá v průběhu najíždění windows restartovala :zed: od té doby nejde zobrazit řádek, kam se vyplňuje heslo na přihlášení do windows :,( Jsem zoufalá, nezazálohovala jsem si data, nějak mě nenapadlo, že se mi měsíc starý počítač sekne, jsem prostě blbá :( Potřebuju ten komp zprovoznit, mám tam důležitou práci na zítra…Předem díky, jestli se některá z vás ozve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7661
17.3.13 12:39

A nemáš tam víc profilů? To se vůbec nejde přihlásit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
17.3.13 12:43

Víc profilů nemám, vůbec to nejde, když to zapnu, objeví se taková ta úvodní obrazovka, co jsou na ní hory a maják a když na to kliknu, zobrazí se jenom zelená plocha a v rohu je napsané, že mám provést aktualizaci windows, ale nemám jak, když se tam uprostřed neobjeví ten přihlašovací řádek a nikam jinam kliknout nejde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
17.3.13 12:47

Tak to bohužel nevím, s tím jsem se nesetkala.
Snad se najde někdo erudovanější. Nebo zkusit zavolat někam na IT nonstop hotline.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
17.3.13 12:52

I tak dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
17.3.13 12:57

.

Nedostaneš se VŮBEC do pc? Jako kvůli heslu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
17.3.13 13:00

Přesně tak, nemám to heslo kam zadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
17.3.13 13:06

Tak to je teda mazec:-// :-o myslím, že bude potřeba se obrátit na prodejce, který by shodil celý systéma nainstaloval nový. Ptotože asi s tím momentálně neuděláš nic a nebo při startu zmáčkni F8 nabídne ti to stav nouze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.3.13 13:10

To vypadá, že se bude muset znovu nainstalovat celý Windows. Buď jestli máš doma instalační CD nebo zkus obvolat známé, většinou se najde někdo, kdo je má.

• Citovat
  • Upravit
1133
17.3.13 13:12

Ten stav nouze můžu zkusit…a když to ten technik shodí, tak o všechny data asi přijdu, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
17.3.13 13:14

Přesně tak pokud nemáš zálohované o všechno příjdeš :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.3.13 13:16

@ruzovasrnka To bys musela za někým, kdo s tím opravdu umí, aby to vytáhl z harddisku, jestli to tam zůstalo. Ten stav nouze vyzkoušej, ale kam tě pustí to těžko říct :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26894
17.3.13 14:01

Máš zkusit nastartovat počítač do nouzového režimu - F8 při startu a vybrat nouzový režim, pokud to do něj naběhne, tak si máš vykopírovat data, o který nechceš přijít. A potom zkusit normální restart. Pokud to zas naběhne blbě, tak znovu F8 při startu a zkusit vybrat cosi jako „poslední známá konfigurace“ a pustit to takhle. A když ani to nezabere, tak pak už je to prý složitý - v nouzovým režimu je potřeba zkontrolovat, jestli se automaticky spouští služby, který se spouštět mají. Tak zatím zkus to nahoře, hlavně ty data si vykopírovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
17.3.13 14:02

Vacsinou to byva len skryte, aky win mas? podla mna netreba robit hned paniku, restartovanim ti nemohla system tak lahko znicit.. napis co je to za pc a ake win, kludne do sz :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9577
17.3.13 14:04

Tak ajťák tady radí, že máš zkusit ctrl+alt+delete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák