Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, omlouvám se za technické téma, ale zkusit se má všechno, třeba se ajťačka najde, nebo někdo, kdo má ajťáka doma…Potřebovala bych poradit s počítačem, mám asi měsíc starý notebook a dneska mi ho moje malá v průběhu najíždění windows restartovala
od té doby nejde zobrazit řádek, kam se vyplňuje heslo na přihlášení do windows
Jsem zoufalá, nezazálohovala jsem si data, nějak mě nenapadlo, že se mi měsíc starý počítač sekne, jsem prostě blbá
Potřebuju ten komp zprovoznit, mám tam důležitou práci na zítra…Předem díky, jestli se některá z vás ozve…
Víc profilů nemám, vůbec to nejde, když to zapnu, objeví se taková ta úvodní obrazovka, co jsou na ní hory a maják a když na to kliknu, zobrazí se jenom zelená plocha a v rohu je napsané, že mám provést aktualizaci windows, ale nemám jak, když se tam uprostřed neobjeví ten přihlašovací řádek a nikam jinam kliknout nejde ![]()
Tak to bohužel nevím, s tím jsem se nesetkala.
Snad se najde někdo erudovanější. Nebo zkusit zavolat někam na IT nonstop hotline.
Tak to je teda mazec:-//
myslím, že bude potřeba se obrátit na prodejce, který by shodil celý systéma nainstaloval nový. Ptotože asi s tím momentálně neuděláš nic a nebo při startu zmáčkni F8 nabídne ti to stav nouze.
To vypadá, že se bude muset znovu nainstalovat celý Windows. Buď jestli máš doma instalační CD nebo zkus obvolat známé, většinou se najde někdo, kdo je má.
Ten stav nouze můžu zkusit…a když to ten technik shodí, tak o všechny data asi přijdu, že?
@ruzovasrnka To bys musela za někým, kdo s tím opravdu umí, aby to vytáhl z harddisku, jestli to tam zůstalo. Ten stav nouze vyzkoušej, ale kam tě pustí to těžko říct ![]()
Máš zkusit nastartovat počítač do nouzového režimu - F8 při startu a vybrat nouzový režim, pokud to do něj naběhne, tak si máš vykopírovat data, o který nechceš přijít. A potom zkusit normální restart. Pokud to zas naběhne blbě, tak znovu F8 při startu a zkusit vybrat cosi jako „poslední známá konfigurace“ a pustit to takhle. A když ani to nezabere, tak pak už je to prý složitý - v nouzovým režimu je potřeba zkontrolovat, jestli se automaticky spouští služby, který se spouštět mají. Tak zatím zkus to nahoře, hlavně ty data si vykopírovat.
Vacsinou to byva len skryte, aky win mas? podla mna netreba robit hned paniku, restartovanim ti nemohla system tak lahko znicit.. napis co je to za pc a ake win, kludne do sz ![]()