Podlé chování vedoucí

Anonymní
1.2.20 06:50

Podlé chování vedoucí

Zdravím, pracuji v obchodě, tři kolegyně, nejmladší z nás je nová vedoucí. Po roce jejího působení je jasné, že naprosto neumí ani nechce vycházet z lidmi. Má v úmyslu se postupně zbavit dvou kolegyň. Její taktika je taková, že na každou postupně navalí nepřiměřeně množství práce a povinností tak, aby to nebylo možné zvládnout. Čeká na každou jejich sebemenší chybu a že jich je při tom stresu a tlaku a hlavně to, že sami podají výpověď, protože uznaji, že práci nezvládají. Kolegyně nechápou, co se děje, v práci je stres, šílená atmosféra, přetvarka… Já se to dozvěděla nechtěně od známé, které se vedoucí pochlubila, co má za lubem. Mám několik možností. Dělat, že nic nevím? Rict vše kolegynim? Říct pravdu manažerce? Odejít sama, to je hnus v tomto pracovat. Co radíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20892
1.2.20 06:55

Tak pokud vse funguje jak ma, tak u manazerky moc nepochodite. Jinak kolegynim bych to rekl, at se s tim poperou samy a muzou se branit. Evidentne nedozraly clovek na pozici vedouci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
1.2.20 07:07

Pokud bych si práci chtěla udržet, tak bych mlčela. Abys z toho nakonec nejhůř nevyšla ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.20 07:30

@Cenarius přesně to si myslím, manažerka je nekompromisní, ambiciózní a naoko vše vypadá, že funguje. Neříct to kolegyním vnímám jako podraz a v podstatě souhlas s chováním vedoucí.

• Citovat
  • Upravit
1380
1.2.20 07:40
@Anonymní píše:
@Cenarius přesně to si myslím, manažerka je nekompromisní, ambiciózní a naoko vše vypadá, že funguje. Neříct to kolegyním vnímám jako podraz a v podstatě souhlas s chováním vedoucí.

Ja te chapu, ale nechala bych to byt, protoze pak budes za blbce nakonec jenom ty. Delala bych si svoje a delala, ze tam nejsem a pokud by situace byla neunosna, odesla bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
1.2.20 07:59
@Anonymní píše:

Asi tak. Rozhodne rict kolegynim, at se ony podle toho zařídí a poperou samy. Ja bych si hledala misto jine a az bych odchazela, tak by o vsem informovala přímé nadřízené/manažery tehle vedouci v kopii na personalni oddělení. Zvlast bych tam zdůraznila slova mobbing a bossing plus inspektorát prace…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
1.2.20 08:01
@TeSudička
@TeSudička píše:
Ja te chapu, ale nechala bych to byt, protoze pak budes za blbce nakonec jenom ty. Delala bych si svoje a delala, ze tam nejsem a pokud by situace byla neunosna, odesla bych

S tebou bych pracovat a tebe mit za kolegyni bych teda fakt nechtela… :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.20 08:08
@Hanka1 píše:
Asi tak. Rozhodne rict kolegynim, at se ony podle toho zařídí a poperou samy. Ja bych si hledala misto jine a az bych odchazela, tak by o vsem informovala přímé nadřízené/manažery tehle vedouci v kopii na personalni oddělení. Zvlast bych tam zdůraznila slova mobbing a bossing plus inspektorát prace…

Ano, souhlasím. Lidský i profesně s tím absolutně nesouhlasím. Jen dodatek. Totéž řešila moje sestra v práci, pro změnu v bance, byla ve stejné situaci jako já, ale mlčela, nechtěla dělat zle… Odnesla to ona. Mladá, zdravá, sportovec, zdravý životní styl… Ale… Stres, vypětí, neuvěřitelně nesnesitelná atmosféra… má rakovinu, léčí se uz rok, je doma a sama tvrdí, že je to jen "díky "práci.

• Citovat
  • Upravit
1380
1.2.20 08:38

@Hanka1 jo, to je nozne. Ale mam za sebou podobnou situaci, kdyz jsem se ozvala, ze vim, akorat jsem udelala vsude zle a vedouci me zacala dost drsne sikanovat, z cehoz jsem se pak uz uplne zhroutila. Podruhe uz bych to neudelala, protoze jsou veci, ktere stejne neovlivnis, protoze pokud nekdo neco chce a jde si zatim a jeste ma funkci, tak jsi proste v h. ajzlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
1.2.20 08:53

Můj názor je, že je třeba se proti takovým vedoucím bránit, kolegyním bych to řekla a vedení bych to oznámila. Před pár lety podobně šikanovala své podřízené dlouholeté zaměstnance nová vedoucí jednoho Lidlu. Někteří prodavači odešli, ostatní se bránili, manažer jim zrovna nepomáhal, ale stěžovali si jinou možnou cestou a došlo ke změnám. Ale byla to otázka víc než roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.2.20 09:14

Dejte dohromady jasné podklady a důkazy a řešte to společně s její nadřízenou.
Případně pokud má vaše firma někde odbory, zkuste to řešit s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.20 10:48

Zažívala jsem teď něco podobného, sice jiný obor, jiná pozice, ale jinak velmi podobné.
S tím rozdílem, že kolegové vše věděli…Dlouho jsem to nechávala být. Myslela jsem si, že to nadřízenou přejde. Když jsem pochopila, že nepřejde a naopak drsně přitvrdila, tak jsem to řešila opakovaně s personálním odd. Když vám na personálním opakovaně řeknou, že vám s tím nepomůžou, tak co vám zbývá? Dala jsem výpověď. Nejsem první a myslím, že ani poslední, kdo odešel kvůli dané nadřízené.
Mylím, že nemá cenu nikam dál to podávat a stěžovat si. Když to nevadí vedení, tak co s tím nadělám. Jedině napsat hodnocení na Atmoskop.cz… :cert:

Prosím anonym nebo smazat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat