Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jistěže dostanete, jen to nesmíš vzdávat, ano, je běžné, že lidi nechtějí pronajímat byty rodinám s více dětma, ale nakonec najdete, takže se zkus obrnit proti odmítání a hledej dál, jednou to klapne. A nebo to udělej obráceně, podej inzerát, že hledáš takový a makový pronájem, máš tři děti. Třeba se někdo taky ozve.
@Nezavislazena píše:
To je nejlepsi si udelat tri deti a pak hledat strechu nad hlavou teprv ne?
to jako vážně?
Napisu ti to z pozice pronajimatele. Naposledy jsem jeden volny vetsi byt 3+1+pracovna/satna skoro 100m2 pronajímala na jare, je v sirsim centru Phy, za trzni najemne plus poplatky. Zajemcu bylo hodne, mezi tim taky rodina s trema detma a dvěma psy. Ac sama mam dve deti a mivala jsem dva psy, tak ano nevybrala jsem si je. Ac pan pracuje v nemecke firma a prijem měli vic nez dostatecny, tzn. pronajimali by se bez prispevku na bydleni (ty odmitam uz předem). Je to ciste z toho, ze cim vic deti a zvirat, tim znicenejsi byt. Pronajímáme ho bez nabytku, jen vybavena kuchynska linka vcetne spotrebicu a pracka v koupelne. Ale vim, co udelaji psi drapky s parketama (jsou ve dvou největších pokojich po 25m2) a ještě si pamatuju, jaky hluk delaji deti na patre jenom když jdou ven (je to klidny tichy dům). Snad ti muj pohled z druhé strany trochu pomuze.
@Nezavislazena píše:
@terinka4444 myslis ze si delam srandu? Ne pisu pravdu…
Pravdu? Konstruktivní příspěvek žádný. Spíše si sem chodíš uplivnout jedovatou slinu. Holt velká frajerka.
@Nezavislazena ty jsi ale hloupa…
Nevzdavej se, urcite najdeš.
Doufám, že něco pěkného najdete… na jednu stranu chápu všechny ty logické důvody, že děti byt demolují, nicméně to se dá přece ošetřit ve smlouvě ne? Opouštím byt tak, jak jsem ho převzala. Taky bydlíme v podnájmu a čekáme první. Plánujeme 3-4 dětia zatím teda rozhodně neplánujeme kupovat nic svého.
@Nezavislazena není to proto, že bychom na svoje neměli, prostě koncept hypoték, neuznávám. Ve výsledku ani moc neuznávám „trvalé bydlení“ a jednom místě. Chci být flexibilní v rámci potřeb mít možnost se relativně rychle přestěhovat např. i do jiného města. Přijde mi, že tady v ČR se na lidi v podnájmu dívají jako na chudáky, ale přitom to je ve světě běžné ![]()
@ayra.5 píše:
Doufám, že něco pěkného najdete… na jednu stranu chápu všechny ty logické důvody, že děti byt demolují, nicméně to se dá přece ošetřit ve smlouvě ne? Opouštím byt tak, jak jsem ho převzala. Taky bydlíme v podnájmu a čekáme první. Plánujeme 3-4 dětia zatím teda rozhodně neplánujeme kupovat nic svého.
@Nezavislazena není to proto, že bychom na svoje neměli, prostě koncept hypoték, neuznávám. Ve výsledku ani moc neuznávám „trvalé bydlení“ a jednom místě. Chci být flexibilní v rámci potřeb mít možnost se relativně rychle přestěhovat např. i do jiného města. Přijde mi, že tady v ČR se na lidi v podnájmu dívají jako na chudáky, ale přitom to je ve světě běžné
osetrit ve smlouve to ano, muzes si byt a taky to delam vyfotit při predani, ale existuje takova kouzelna formulka „běžné opotřebení“ a dekuji pekne, takove broušení a přelakování 50m2 parket po „beznem opotrebeni trema detma a dvěma psy“ stoji v nasem pripade 40 tisíc…
Dekuji pekne, ted mam v byte starsi manzelsky par ![]()
@Nezavislazena píše:
@xjuklickova hloupa? Ja si neudelala 3 deti bez strechy nad hlavou
podivej se na příspěvek nad tebou. Jsou dotycne co sice mají v planu 4 vlastní deti, ale bydleni vlastní ne
, no jen doufam, ze brzy zrusit příspěvek na bydleni…
![]()
A nemáte šanci získat obecní byt? Tam by naopak ty 3 děti mohly být body navíc. ![]()
@Nezavislazena jo hloupa, oni maji kde bydlet, ale chteji lepsi. Kdyby hledala bydleni aby ji ho zaplatila socialka, tak bych napsala neco podobneho, ale tvuj komentar je od nekoho velmi omezeneho v nazorech…
@Nezavislazena ehmm no střechu máme, ale poněkud malou ![]()
@terinka4444 to zkouším též, ale na tuhle variantu se neozval nikdo, to stálé odmítání, je prstě na bednu no
@Hanka1 děkuju, toho všeho jsem si vědoma, a je mi jasné, že když si přečtou článek na ulovdomov či kde, kde popisovali mladou rodinu s dětmi jako nejhorší nájemníky, tak se ani nedivim ![]()
@renduli město moc bytů nemá, je na ně xxxy zájemců a všechno v centru ![]()
@Anonymní píše:
@xjuklickova žádné dávky krom rd nebereme… oba jsme zaměstnaní
Vsak jsem te branila, kdyby jsi psala, ze hledas velky byt abyste na nej mohli dostat davky, tak bych ti s chuti napsala, ze si mate najit lepsi práci, ale ve vasi situaci ti opravdu přeji, abyste nasli hezke bydleni. ![]()
Ahoj, zajímalo by mě, jak dlouho Vám trvalo sehnat podnájem se 3 dětmi…
resp se k tomu nevyjadřuje. Nemáme tu popelnice, zvonek, schránku, nic…
nebyli tu, byli v domě a garáži.
Jsem vdaná, muž normálně pracuje, máme tři rarachy (6-1).
Nemůžeme sehnat nový podnájem.. Ten, co jsme teď jsme sháněli 4m. Viděli jsme kde co, voláme, píšeme, k realitkám atd a prostě se nechytáme. Dnes jsem si psala s jednou paní, co pronajímá 4+1, psala mi, že vybrala někoho jiného ( v pořádku) chtěla jsem prostě vědět, kde dělám chybu, že budto se nám ani neozvou, či nás pak stejně odmítnou. Nepřímo mi napsala, že každý majitel tam nechce mít moc osob (děti). Jenže jak z toho ven? To je mám přivázat za nohu k babyboxu? Peníze máme (na hypo za stávajících podmínek ale ne), já si k rd ještě přivydělávám a stejně nás nikdo nechce..
A tady moc dlouho zůstat nemůžeme (spíš nechceme).
Nechali jsme se pěkně nachytat totiž. Vše je na el, bylo nám řečeno, je to v klidu, je tu soukromá elektrárna.. Nj, jenže nikdo už neřekl, že majitel si el prodává do sítě, a nám nechává jen něco, a to něco je vyčerpáno (je nás tu 10 bytů) a tak nás vesele připojil na čez… ale jestli budou stačit zálohy (5000) neví
Slibovali nějaké prolejzačky, pískoviště (nemáme tu děti jen my) a zase nic.. za barák / na terasu jít nemůžeme, páč soused má za plotem 20 psů v kotcích
Navíc si tady z toho začal dělat ubytovnu
Byla tu jedna romská rodina, ted tu jsou 3 (samozřejmě příbuzní těch prvních)
dokud tu byli ti jedni sami, bylo to ok. On jaštakš pracoval, ona „podniká“.
Pak se sem přestěhovali jejich příbuzní a už to jede.. pití, pak vyhrožování násilím ženám, práce nic, i když má často hlad a nemůže si koupit ani triko, on nikdy makat nebude ( jeho slova)
No prostě masaker… řekněte mi prosím, že se odtud dostanem…