Podnikání při rodičáku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Rieshell sociální a zdravotní se mu vypočítá z toho, co si vydělá, takže víc to určitě nebude…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero pozor pokud si na rodičáku a máš OSVČjako vedlejší nemusíš si platit soc a ni zdrav. pojištění. Platí ho za tebe stát. Na konci roku je vyrovnání a pokud překročíš částku výdělku tak pak něco málo zaplatíš. Proto si raději platím měsíčně 500 + 500.a mám to vyřízené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pěkný podvečer. jsem na rodičovské a ještě necelé 3 roky budu. Chtěla jsem začít podnikat-stříhání psů u klientů doma, ale nevím, kde všude to zapsat a nahlásit, nechci to dělat na černo, lidí jsou s…
poradíte prosím
- Citovat
- Upravit
@Silvinkar píše:že by živnost??
Pěkný podvečer. jsem na rodičovské a ještě necelé 3 roky budu. Chtěla jsem začít podnikat-stříhání psů u klientů doma, ale nevím, kde všude to zapsat a nahlásit, nechci to dělat na černo, lidí jsou s…![]()
poradíte prosím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Silvinkar píše:
Pěkný podvečer. jsem na rodičovské a ještě necelé 3 roky budu. Chtěla jsem začít podnikat-stříhání psů u klientů doma, ale nevím, kde všude to zapsat a nahlásit, nechci to dělat na černo, lidí jsou s…![]()
poradíte prosím
ahoj musíš si udělat živnosák, pak se nahlásit na ossz a pojištovně tam oznam, že to máš jako činnost vedlejší. A pak jeětě na finančáku. A to je vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vranka1050 píše:
ahoj musíš si udělat živnosák, pak se nahlásit na ossz a pojištovně tam oznam, že to máš jako činnost vedlejší. A pak jeětě na finančáku. A to je vše.
Díky, takže na živnosťáku vyplním nějaký formulář, zaplatím poplatek. to chápu, ale na finančáku co? to i když jsem na rodičáku? a prosím platí se nějaké zálohy nebo tak něco? netuším za jak dlouho si něco vydělám a hlavně nevím kolik. je to nějak určeno roční nebo měsíční částkou? A jak je to s pořízení materiálu? Děkuji
- Citovat
- Upravit
www.jakpodnikat.cz
Doporučuji přečíst, je to tam rozepsané pěkně krok po kroku, srozumitelně a fakt tak, že to musí pochopit každý…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem konečně našla, že když začínám, tak první rok nemusím platit nic na daních ani zálohách, až při vyrovnání. Ale..nechápu jak je to s tím paušálem 60%. Budu stříhat psy, ale né doma ani v salónu, ale po zákaznících. Jak to tedy mám dělat pak s tím vyrovnáním. To pak „jen“ napíšu do prohlášení kolik jsem vydělala, kolik jsem měla provozní náklady a pak…? Stačí zajít za účetní a nechat si to vyplnit a vypočíst? A co teda s tím zdravotním a sociálním na té rodičovské? Moc si asi ten první rok nevydělám, budu ráda, jak alespoň 7000Kč, co pak zaplatím? Rodičák mám 5000, záleží na tom?
- Citovat
- Upravit