Podpora a nápady na šetření :)
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Holky já chodim do krámu zásadně se seznamem min. 2-3 jídel na týden, protože jinak tam necham 1000,– a nic nemám
jinak mi chcem zase vyzkoušet, že pujdem na jeden velkej nákup za měsíc nakoupime všechno potřebný atd. a pak už budem jenom dokupovat salamy, pečivo a jogurty…to nám vždycky fungovalo, ale já s malou chodim jen na malý nákupy s kočárem a tam toho moc nestrcim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucky.girl ale já nevím jak tam vztoupit…ani u sebe v profilu nic nemám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jemys když je na to čas, tak to je paráda…mám karty snad do všech obchodů, takže když jsem bydlela ve městě, tak jsem si jezdila po obchodech s akcema…no to bohužel teď nejde, je to daleko…a koukla jsem se na účty, všechno si píšu a jo, vyjde mě to dráž teď… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 já jsem bydlela jenom v Praze, ale známy co bydlet za Prahou kupují většinu věci levnějších aspon co rikaj…hlavně ne, že by bylo všude draze, ale kazdej krám ma dobrý jenom něco a vyplatí se nakupovat ve slevach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jemys taky tak kupujem drogerii
moje mamka mi minulé volala, že měli v akci tablety do pračky od arielu za 99,– tak je hned nakoupila cely rodině
to se da ušetřit, jenom. Na těch kapsli na jednom balíčku ušetřila 60,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmouli88 Jo, tyhle prací prostředky byly vůbec v akcíh znát. I když já teď začala prát ve Formilu z Lidlu - mají ho za 89,– a fakt vypere naprosto luxusně. A taky kafe je v akcích dost znatelný
- Citovat
- Upravit
@Šmouli88 no právě, já myslím, že na vesnici nebo na malém městečku je jídlo daleko dražší díky tomu, že tam není prakticky žádná konkurence. Tady je to samý supermarket a slevy jako blázen, protože se všichni předhání, kdo to bude mít levnější. Akorát to bydlení je dražší, ale ostatní určitě ne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489
já to teď vidím. Tady je jedna jediná prodejnička, takže je tu dráž. Občas se vyskytne něco levněji, ale asi to je taky podle toho jak nakoupí. Tady třeba žádné akce nejsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmouli88 nejlevnější je pro mne kaufland, ale ten je daleko, tak to se zas nevyplatí tak daleko jezdit. Takže tam jezdíme tak jednou do měsíce, když vyčíhnu pořádné slevy na to, co zrovna potřebujeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 píše:
@Šmouli88 no právě, já myslím, že na vesnici nebo na malém městečku je jídlo daleko dražší díky tomu, že tam není prakticky žádná konkurence. Tady je to samý supermarket a slevy jako blázen, protože se všichni předhání, kdo to bude mít levnější. Akorát to bydlení je dražší, ale ostatní určitě ne.
No jasně - u nás je jeden vietnamec a ceny takový, že tam ani nelezu.
To už fakt musí bejt nouzovka, že náhodou potřebuju něco nutně do rozdělanýho obědu nebo tak.
- Citovat
- Upravit
A ono hlavně fakt záleží na tom, co člověk nakupuje
To, že je na něco sleva vůbec neznamená, že je to výhodné. Známá takhle nakupovala za kuponky do DM
Vůbec se mi nedařilo jí vysvětlit, že když si koupí za slevové příkrmy skleničky Hami, vyjde jí to dráž, než když si tam koupí ty jejich skleničky alnatura, které jsou ke všemu navíc bio (samozřejmě je levnější příkrm uvařit a to je právě taky to).
Jinak my tedy jíme z pečiva hlavně chleba, peču ho doma, ale i kdybych nepekla, vyjde to rozhodně levněji, než přece pro celou rodinu nakupovat rohlíky
Chleba se člověk nají i víc. To samé kupování salámů a paštik. Bez toho se dá přece taky obejít
K snídani máme třeba chleba s máslem a domácí marmeládou (případně medem). Ano z výživového hlediska nic moc, ale zase vím, že to děti skutečně sní a nenechávají zbytky
A jindy máme k snídani zase třeba vločky. A opět - ano, dají se koupit předražené musli, a to i musli kupované v akci. Ale na co. Půl kila ovesných vloček stojí pár korun (samozřejmě záleží na tom, kde, ale to se taky dá vychytat
), pak nakoupit do zásoby hrozinky a slunečnicová semínka (levná mají kupříkladu v Lídlu) a snídaně je během chvíle - miska, do ní nasypat ovesné vločky, trošku hrozinek, slunečnice, případně nějaké další ovoce (sezónní), zalít mlékem a dát na minutu do mikrovlnky. Další minutu nechat stát a je to výborné. lze to přisladit, přidat trošku kakaa. Další položkou jsou jogurty. My kupujeme zásadně bílé. Syn jí zásadně jen čokoládové jogurty, tak mu tam prostě zamíchám trošku cukru a kakaa, dcera má ráda ovocné, tak jí tam přidám ovocnou marmeládu. Něco podobného dělám s tvarohama. Vzhledem k tomu, že takto vedu děti od malička, nemám s tím problém. Občas jim koupím nějakého Bobíka, pokud jsou zrovna v akci, případně kefírové mléko. Berou to jako oživení jídelníčku, ale nevyžadují. U nás se tedy vypije hodně mléka a to kupujeme zásadně čerstvé, pak taky hodně zeleniny a ovoce, takže tím dorovnám náklady na nákupy jiných lidí, co nakupují ty limonády a podobně
Ale kupujeme hlavně sezonní ovoce a zeleninu. Teď se dá nakoupit ledový salát, okurky, zelí… Takže naše jídlo (někdy večeře, někdy snídaně…) vypadá třeba tak, že máme chleba někdo s máslem, někdo s lučinou a k tomu baštíme zeleninu a třeba vařené vajíčko
Hezky to nakrájím a ozdobím talíře, dětičky si z toho sestaví ty panáčky a kytičky. Jindy dělám třeba polévku a k tomu pečivo, pokud jsme doma, tak vařím a jak jsem psala ze základních surovin. Já nekupuju ani kořenící směsi, mám jen koření a míchám si dle sebe. Nekupuju podravky, masoxy, bujony a podobně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky sice jsem z Prahy, ale bez auta a u nas je lidí, Billa a Albert. Nejvíc věcí kupujem v bille a ta je ale dráha. Lidl jak co. A Albert je u nas jak smetiště nic tam není a všechno hnusny ![]()
Ještě jezdim občas do tesca, ale tasm teď hodně zkrouhly sortiment co ho predelaly a maj tam převážné svoji značku
jinak maso a salámy tam určité nee a zelenina ovoce muzeu bejt zázrak…minulé jsem tam volila aspoň naky rajče a fakt hnus. Zato v bille maso a salámy super, ovoce a zelenina maj vše a hezký-ale drahy…tak si vyberte ![]()
Jinak o bydlení ani nemluvim…co si píšu i s jinyma maminama tak platina nejvíc a to mame jenom 2 kk
Příspěvek upraven 06.03.14 v 12:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rokyta1 Jo, taky jsem se kdysi kamarádovi smála - nakupoval zásadně jen podle letáků. Už to dělám taky.
Hlavně ta drogerie je znám. Většinou projedu letáky a dle toho, co je v akci vymýšlím jídelníček