Podpora protikuřáckého zákona
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Podpora protikurackeho zakona
Pro ty, kdo maji zajem o prijeti protikurackeho zakona a chteji ho podporit, muzete to udelat zde:
a nezapomente informovat sve dalsi pratele nekuraky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ač kuřačka
, tak jsem pro nekouření na veřejných prostranstvích, takže se taky připojuju
Příspěvek upraven 24.08.20 v 18:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tož odkaz jsem otevřela, mrkla na návrh zákona a hned u první věty jsem se popadala smíchy za břicho … Každý má právo na čistý vzduch!!! Souhlasím že není příjemné sedět v začuzené hospodě když si dávám něco dobrého, i mě ač jsem kuřák megazačuzená hospoda vadí … jsem pro, aby byly vytvořené i nekuřácké restaurace a osvěžovny.
Ovšem docela mě vytáčí, že kouř z cigára vadí, ale slodiny z výfuků … to je každýmu šumák. A přitom jít v parném létě kdy je téměř bezvětří, po městě a dusit se vzduchem prosyceným výfuky, je stokrát horší. Nehledě na to, že můžu zabránit aby moje dítě nečuchalo kouř z cigaret, ale jak mu mám zabránit aby nečuchalo smrad z aut .. ??. A přitom když se podívám tak pomalu v každém autě sedí jeden jediný člověk a frčí si to do práce a jen tak na nákup a pod. protože je línej jet MHD a pod.
Uznávám že někdo je díky kouření nemocný, ale myslím že je to srovnatelný s obezitou a pod. A že je cigáro jediný prostředek prodávaný, který způsobuje smrt? A co alkohol?
No je to teda rukavice hozená do ringu … já se pod petici nepodepíšu, a není to kvůli tomu že já osobně kouřím.
- Citovat
- Upravit
Andelo: A kdo a jak a komu bude prikazovat, ktere restaurace maji byt nekuracke? Jde o to, ze restaurace je verejny prostor, tak proc mam byt ja, jako nekuracka, omezovana kuraky? V mnoha jinych zemich to tak funguje a JDE TO! A k tve vete, ze nekdo je kvuli koureni nemocny, tak tohle jsou realna cisla: Na pasivní kouření zemře v Česku ročně až 2000 lidí.
Nebud alibistka - bud ti zahulene restaurace vadi, pak podepis, ale nepodepisovat proto, ze existuji i jine civilizacni problemy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už tady jednou stejná diskuze byla, takže kopíruju můj příspěvek který pořád zastávám:
Já bych se pod takovouhle petici nepodepsala protože nevím co je sobeckýho na tom že někdo kouří tím ubližuje hlavně sobě a že se kouří někde v parku atd. páč na zastávkách a tak už je to myslím zakázaný je mi šuma fuk, stejně je to venku na vzduchu tak co, to by se potom dalo říct že ti co nemají auto tak ti co ho mají sou sobečtí páč auta taky poškozují životní prostředí a takových věcí je mnoho. Stejně tak když mi vadí kouření tak prostě nejdu do restaurace kde se kouří atd…
Je to jen můj názor to že je taková petice a podepisujete jí mě vůbec nevadí, stejně jako mě nevadí kuřáci…
Nutno dodat že nekouřím a nikdy sem nekouřila
Tady odkaz na tu diskuzi: https://www.emimino.cz/modules.php?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem podepsala…
Sany - co je sobeckého na tom, že někdo kouří??? Každý dospělý, ať si ničí zdraví, jak chce, ale fakt nechápu, proč bych si já musela složitě vybírat restauraci, kde si dám oběd a nikdo mi nebude smradit pod nosem, nehledě na to, že najít nekuřáckou hospodu je docela problém, že…mělo by to být naopak, ne 10:1 (kuřácká:nekuřácká), ale 1:10
Nejvíc mě baví, jak si kuřáci stěžují, že by je zákon omezoval
To, že oni omezeně omezují druhé, jim už nedochází…No nic, radši končím
v tomhle jsem nekompromisní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fifik píše:
Taky jsem podepsala…Sany - co je sobeckého na tom, že někdo kouří??? Každý dospělý, ať si ničí zdraví, jak chce, ale fakt nechápu, proč bych si já musela složitě vybírat restauraci, kde si dám oběd a nikdo mi nebude smradit pod nosem, nehledě na to, že najít nekuřáckou hospodu je docela problém, že…mělo by to být naopak, ne 10:1 (kuřácká:nekuřácká), ale 1:10Nejvíc mě baví, jak si kuřáci stěžují, že by je zákon omezoval
To, že oni omezeně omezují druhé, jim už nedochází…No nic, radši končím
v tomhle jsem nekompromisní.
Tak se nerozčiluj
Stejně je to „jen kapka v moři“…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ač nekuřačka (odučená) a matka dětí co většinou marně hledá nekuřáckou restauraci
zá:,–(ně nesouhlasím s navrhovaným zákonem .
Myslím že stát nemá právo upravovat kouření na všech veřejných místech, pokud jsou za tato považovány i restaurace a bary. Proč prostě nestačí na dveře napsat: „Zde se kouří!“ nebo „Tady se nekouří!“ a je jasno. Půjdeš tam, kam tě touha po atmosféře (nezahulené nebo autentické) zavane. Ale zakazovat je nebezpečné, tudy ne!
A navíc je tahle diskuse bezpředmětná. V rámci harmonizace právního řádu s právem, EU jsme se při vstupu do Evropy upsali k tomu, že protikuřácký zákon aplikujeme tuším do roku 2010 (anebo taky, že do roku 2013 budou zrušeny dálniční známky a všichni budeme platit mýtné a spoustě dalších libůstek).
Právo trávit se čím chci považuju za tradiční znak naší kultury a jeho omezování za nemístné.
Bára
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bára
Souhlas, ať se každý tráví ke své libosti, ale jen pokud u toho netráví ostatní, že…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pripojuji se taky k petici.
Samozrejme je v moznostech majitelu restauraci udelat si ze sveho podniku nekuracky. Ovsem vetsina lidi z teto branze, vcetne obsluhy, jsou zrejme kuraci. Jinak si totiz nedovedu vysvetli pomer kurackych a nekurackych podniku, kdyz pomer kuraku a nekuraku v populaci je obraceny. Tudiz jsem pro zakon, ktery je k tomu donuti.
Ad sobeckost - kuraci sice skodi prevazne svemu zdravi, ale pak je lecen na naklady spolecneho zdravotniho pojisteni, tedy i nekuraku - to je taky sobecke.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Daleko víc, než zakouřená restaurace, mi vadí, když před náma jde na ulici člověk s cigárem v ruce. Smrad se nechutně táhne, i když už je znečišťovatel z dohledu a bohužel vždycky nemám možnost někam přejít. ![]()
Kouření v restauracích mi nevadí, i přesto, že jsem nekuřák. Když jdeme posedět s dětma, vybíráme nekuřácké restaurace a kavárny, většinou jsou i uzpůsobené dětem.
Návrh nepodepíšu, z výše uvedených důvodů.
- Citovat
- Upravit
Tak mě jako „vyléčené“ kuřačce teď pach cigaretového kouře silně vadí,ale zákon bych nepodepsala,když někdo chce kouřit při pivku,nedivím se mu a já si najdu restauraci,kde se nekouří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K argumentu, ze si maji nekuraci chodit do nekurackych restauraci, bych chtela dodat, ze je spoustu mensich a malych mest a vesnic, kde tato moznost vyberu NENI, co byste radili nekurakum a jejich detem v techto pripadech??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.