Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Přítel má při 182 centimetrech zhruba 52 kg. A pořád ubírá. Za chvíli asi nebude vidět… každopádně za celou dobu, co má problémy se žaludkem a zažíváním, mu diagnostikovali jen dráždivý tračník, teď byl opět u obvoďačky, dělala mu testy, nic, má doporučení na gastro, ale vezmou ho až za měsíc… navíc se bojím, že opět nic nenajdou. Nemáte někdo typ na výživovýho poradce, léčitele, cokoli, pokud možno v jihočeským kraji? Typy na stravování beru taky, i když mám pocit, že už jsme vyzkoušeli snad všechno… ![]()
Nepotěším tě, ale za tím musí být nějaké onemocnění, to není normální. A dokud se neodhalí příčina hubnutí, co má kde tělo za problém, tak asi přibírat nezačne, ani kdyby mu pozlacený výživový poradce radil
Má v pořádku tenké a tlusté střevo? To mu už vyšetřovali?
Radu nemám, ale moc držím pěsti, ať se přijde na příčinu
Manžel má na podobnou výšku 58kg a už to je jak když ho týrám hlady, ale on to má v genech.
Tak mě napadla tasemnice ![]()
Každopádně pokud normálně jí a pořád mu klesá váha, tak tam určitě nějáký problém bude. Určitě ať mu dá obvoďačka i žádánku na kolonoskopii.
Co se týče stravování, tak určitě hodně bílkovin - maso, vajíčka, tvaroh,…
V podstatě má za sebou nějakejch patnáct let lítání po doktorech, v posledních letech to bylo lepší, takže to neřešil, ale od minulýho roku to jde takhle šíleně do kopru. Právěže mu tuším dělali i kolonoskopii, ale to bylo už dávno, nic mu tehdy nenašli, ale mohlo se to od tý doby samozřejmě změnit. Mám z toho prostě strach. ![]()
Dva roky už drží bezlepkovou dietu, loni mu začala vadit i laktóza, obecně ostrý koření nedává, mastný věci nedává, pomalu už nevím, co vařit. Snažíme se jíst zdravě, ale mám pocit, že jen stravováním už si fakt nepomůže.
Poslední naděje je to gastro, já jen potřebuju něco dělat do tý doby, než tam půjde, protože je z toho všeho už zoufalej, dneska se vážil a pak z toho byl strašně v háji. Zase míň. Nemá sílu, je mu pořád zle. Kua. Já se snažím bejt v pohodě, působit pozitivně a všechno, ale fakt mám o něj dost strach. ![]()
Tasemnici by snad doktorka zjistila z výtěrů, ne?
Aspoň doufám…
@Vivik píše:
Tasemnici by snad doktorka zjistila z výtěrů, ne?Aspoň doufám…
Ne, ne, tasemnice se zjistí pouze z rozboru vzorku stolice- výtěr nestačí.
Jinak je mi manžela i Tebe líto, je mi jasné, že to je dost stresující.
Zkusili jste třeba Nutridrinky?, ale tam nevím jak je to s tou laktozou.
Tyhle jídelní omezení má na základě nějaké diagnozy??
Jiné potíže nemá?
![]()
Úbytek váhy může být způsoben i onkologickým onemocněním, měl by podstoupit vícero vyšetření…
@Vivik Zkoušeli jste nutridrinky? Jen jsi nejsem jistá, jestli v nich není laktoza. Jinak dcera taky tak hubla a zjistila se u ní kromě jiným alergií taky alergie na soju. A při bezlepkové dietě je větší konzumace soji, obsahuje ji hodně výrobků, včetně pečiva, např. i Jizerka (nevím, z čeho pečete). Snaží se jí vyhýbat, také dalším alergenům, a konečně přibrala. Ale taky byla v pásmu podváhy.
@Vivik píše:
Tasemnici by snad doktorka zjistila z výtěrů, ne?Aspoň doufám…
Nevim, netusim, nejsem odbornik. Otazka ale je, jestli byl rozbor na toto zamereny. Vis jak to myslim? Oni zaskrtaji pro rozbor jen to, na co maji podezreni.
Mela jsem vred dvanacterniku, ale podchytil se celkem rychle, prave gastroenterologickym vysetrenim. Mam ale bajecnou doktorku - popsala jsem potize a ona hned vyjadrila podezreni na vred. Pritom mi bylo 21 let (jiny doktor by to treba zavrhl kvuli veku). Je pravda, ze jsem tehdy take hodne zhubla behem 3 mesicu, ale u me to bylo chtene. Mozna, ze k tomu dopomohl i ten vred, nez abych o tom vedela.
Je mi strasne lito vaseho trapeni, nenechte se odbyt.
@pannda píše: Úbytek váhy může být způsoben i onkologickým onemocněním, měl by podstoupit vícero vyšetření…
to jsem se neodvazila napsat ![]()
Bezlepkovou a bezmléčnou dietu si nasadil sám, na základě toho, že mu ze všeho bylo zle, tak zkoušel…
Jinak se musím zeptat, jestli mu dělala doktorka i ten rozbor, nebo ne, mám pocit, že jo… ale…
Uf, asi mi nezbyde čekat na o gastro. Doufám, že tam do měsíce nepovezeme už jen kostru.
Pomalu si občas přeju, aby se mu udělalo nějak víc zle, a mohl se do nemocnice nasáčkovat jakože akutní případ. Ty čekací lhůty jsou děs.