Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MarieOVMUC u nás se taky platí 9900kč, ale teď sem podruhé rodila akutním císařem, poprvé normálně. myslíte, že už se to dá udělat " ze zdravotních důvodů"? ale i když by to nešlo, tak mám peníze nachystané a příští týden se jdu objednat.ale škoda toho nevyužít, když by to šlo zadarmo.
@MarieOVMUC jo, 3 deti, 2× akutni cisarsky rez, a druhyho jsem mela rupturu predchozi jizvy. Podstoupila jsem to vloni, bylo mi 39. Takze mi dalsi dite kvuli zdravotnimu stavu i veku nedoporucil. Ne ze bych 4 ditko chtela. Nase mala ted vyda aspon za dva rostaky. ![]()
@Ivuša.Nen asi hodne zalezi na doktorovi. Ale i kdybych to od nej mela napsany a sla do nasi nemocnice, platila bych. Poslal me do Klatov, kde jsem neplatila.
Ja mam 3 deti, je mi 26. Mne se zamlouva hlavne ta moznost pri podvazani v pripade, ze bych chtela treba za 10 let jeste jedno, moznost otehotneni pres umele oplodneni. Sice bych si ho musela zaplatit ale I tak by to stalo za to. Hlavne bych mela pocit svobody, protoze bych nemusela brat prasky, spolehat se na kondom a ani telisko neni 100%.
Ahoj všem, já se jedu v pondělí objednat do Litoměřic, tam je to zdarma, po telefonu mi sdělili, že jsou snad poslední nemocnice v republice, že jim to zatím bere pojišťovna. Jinak co jsem zjišťovala, tak Děčín, Most, Chomutov, Teplice a Ústí n. l. 11.500.-Kč, Jilemnice 16.400.-, Mladá Boleslav 20.000.-, Hradec Králové 15.000.-, Turnov 10.000.-, Česká Lípa 16.000.-Kč, Nymburk 10.000.-Kč, Jičín 6.000.-Kč. Já to mám na vlastní žádost bez zdravotních komplikací, tak jedu do Litoměřic, proč platit tolik peněz, když je to v Ltm zdarma:-)
Ahoj holky mi za par týdnu očekáváme třetí mimi a jelikoz bude opět na cisař jako ty dvě předchozí, pak rovnou podstoupime podvazání vajecníků, oni se na to ptají už při příjmu, aby věděli zda zákrok chcete a nebo né. O uhrazení nikdo nic neříkal, jelikož je to ze zdravbotních důvodů, protože pokud by jste otěhotněli znova tak už veškeré komplikace s těhotenstvím i porodem berete na sebe. Jinak už podvazání mi nabízeli i po druhém dítěti, ale měli jsme ji brzo a plánovali jsme ještě jedno, takže až ted.Co se týče toho starnutí jak tu holky píší, myslím že to každá žena má v těle nastaveno a tím že si něchá podvázat vajěčníky určitě nezestarne rychleji ![]()
Tak mám sterilizaci za sebou, ještě zdarma v Litoměřicích, ale měla jsem to s chlupem, od 1.10.2014 se platí i tam…15.000.-Kč
Ahoj holky, pročetla jsem celou diskuzi a vy, které už máte dlouhou dobu PO tak jak se cítíte teď? Dnes jsem byla na vytažení tělíska (nesedlo mi a to vůbec) a tak přemýšlím nad sterilizací… peníze neřeším… ![]()
Ahojky, já jsem po sterilizaci 2 měsíce a cítím se skvěle, nemusím nic řešit, ničeho se bát. Nejvíc jsem se bála, že když to dostanu, že se mi vrátí ty šílený křeče, co jsem měla, když jsem nebrala HA, ale to paráda, vůbec necítím, že jsem to dostala, žádná bolest.
@Ráčkajda úžasný!
Já teda měla vždy HA, nikdy žádný problém… první dítě, zase HA bez problémů… druhé dítě a od března tělísko - migrény, 7kg nahoru (k poporodním kilům), extrémně suchá kůže, výkyvy nálad, otoky, nechuť k sexu, bolesti zad atd. hrůza!!!
Doufám, že se brzo dám dohromady po takové zátěži :/
Doma jsme se shodli, že už žádné hormony a tak jsem byla rozhodnutá pro Lady-comp (minipočítač na plodné a neplodné dny)… no a dnes při vytahování tělíska mě nahlodali sterilizací… zatím jsem přečetla pouze jednu negaci, ale ostatní si ji chválí a jsou bez problémů… a hlavně bez omezení ![]()
Ahoj, ja jsem po 16 mesicu a taky nemam zadny problemy. A hlavne se uz nemusim bat nechteneho tehotenstvi. Mame 3 krasny deti a vic uz neplanujeme. ![]()
Já měla po HA hrozný migrény a ztrátu libida, takže jsem už žádný hormony nechtěla a jsem hrozně ráda, že jsem do toho šla, migrény přestaly a libido se vrátilo:-).V pátek mě pustili ráno z nemocnice a v pondělí už jsem šla do práce.
Holky, moc děkuji
![]()
Přeci jen je to rozhodnutí, které nejde vzít zpět tak sháním info kde to jen jde
![]()
Já vidím jedinou změnu, že když spím s manželem, tak sem zatím ani jednou neotěhotněla
a to sem dřív otěhotněla i když sme nechtěli… takže to je pro mě jediná změna ![]()