Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@mamoch stitnou žlázu mi zjistili před 5 lety že mam zpomalenou funkci ale beru na to Euthyrox a každy půl rok chodím na odběry a výsledky mam v normě
@inkakřivák nekecam. Rodiče to řešili když jsem s nima jeste bydlela, ale myslim ze oni na tom tqky maji trošku podíl… nandavali nam velké porce které jsme museli sníst jinak se neslo od stolu atak… ale nemůžou za všechno, spis jen za ten start, dal uz se vyžírám sama
A prosimvas nejim jen ty knedlíky
to jsem dala jako příklad pro představu že taková porce je pro me pohoda… jim i rýži, brambory, pečivo, těstoviny … v obrovském množství
někomu stačí dvě lžíce bramborové kaše, ja si chodím dvakrát přidat kaši přes půl talíře ![]()
Na bandazi byla pribuzna se 160 cm a cca 100 kg a jeste ji musel doktor myslim par kilo prilhat, aby splnovala nejaky BMI limit. Zhubla 35 kg, fakt ji to slusi, ale zadarmo to nebylo, rozhodne se po operaci necitila komfortne, zvracela vetsi porce,… Udrzela vahu i pres tehotenstvi, ale musi to jidlo porad hodne resit. Neni to urcite pro kazdeho.
@Anonymní píše: Více
Tak asi chápeš, že je to pro ostatní lidi prostě mega ranec jídla. Vždytˇmusíš za jídlo utrácet strašný peníze
Podvázání žaludku ti nepomůže, a asi ti to ani nikdo neudělá, protože i když tedy jíš tak strašně moc, tak nijak obézní nejsi. Vlastně sen všech žen, žrát jak kombajn a nepřibrat
Asi to máš opravdu psychického rázu, že te rodiče nutili jíst velké porce. Co ti na to řekl psycholog, obvodní lékař?
Cože? Ty sníš 23 knedlíků atd. a vážíš „jen“ 81 kg na 165 cm? To není snad ani možné… nemáš nějakou poruchu metabolismu? Já vážím nějak plus minus jako ty, měřím 171 cm a knedlíky houskové skoro nejím, bramborové max 4. Sice sladké jím někdy taky, většinou snídaně, potřebuji jogurt s mysli, nebo kuličkami Nesquik. Někdy mám chutě v noci, což vím, že je špatné, ale sním třeba proteinovou tyčinku a tak. Ale rozhodně jím asi daleko méně, než ty a přibírám pořád.
Myslím, že podvázání žaludku by ti neprošlo, nevím sice ta kritéria, jestli je to podle BMI, nebo čeho, ale má to být už asi nějaká větší obezita.
S obvoďákem bych to asi probrala a poradila se.
Já byla u obezitologa, předepsal mi injekce Saxenda, ale hrozně jsem po nich zvracela, tak to nebylo řešení. Teď jsem objednaná k nutriční terapeutce.
A máš pohyb? Jíš tedy, protože máš fakt hlad? Nezajídáš stresy, emoce…?
@arinecka ano já chápu ze je to k neuvěření
to jako nic proti nikomu
i kdyz me tady nekdo napsal ze kecam, ale věřte mi ze bych rada kecala ☺️ s nutričním jsme to řešili dva roky, hledali jsme furt cestu co mi muze chybět a zkoušeli různé jídelníčky, ale memu hladu to moc nepomohlo… psycholog se dobral k tomu ze to je toho psychického rázu no odmala proste… jednou u nej semnou byla i moje maminka a rikala mu, ze i jako miminko prvni prikrm jsem nesnedla jen lžičku jako každý mimco ale snad misku 😂 a obvodni mi akorát udělala testy na štítnou žlázu, cukr apod a to mam v pořádku, na štítnou jím prasky
@Lollitka mam 10mesicni dite, takze pohyb mam
a 2-3× týdně chodím na kruhový trénink ![]()
Myslim ze mam furt hlad a chut
A pak ty knedle vyblijes ne? Protože sníst 23 knedlíků mám 200 kg. Já jsem teda obézní a sním knedlíky 2… Takto to vypadá, že my obézní jíme vagín jídla…
Takže buď kecáš, nebo máš bulimií. Na podvázání žaludku to nebude, spíš psychiatr…
@ProsteM píše: Více
Přesně, taky se mi to nějak nezdá… já sníst jen jednou 23 knedlíků, tak mám snad plus 5 kg jen za to a to nepočítám další jídla, kdybych tak jedla častěji, tak mám 300 kg, protože přibírám skoro po všem. Sice jím víc, než v okolí lidi, kteří jsou dost hubení, to zas ano a někdy jím to sladké v noci, ale zas si nemyslím, že bych toho jedla tak strašně moc.
Jinak k tobě mě napadá, nemáš naopak podvýživu? Protože pokud taky moc nejíš a jsi obézní, tak to často tak bývá, že sice obezita, ale živiny nedostatečné. Alespoň, co jsem se kdysi koukala na Jste to, co jíte tak to byl častý problém.
Me by zajimalo od by passu cekas. Musis pak dodrzovat striktni rezim a kdyz ho nebudes dodrzovat, muzes si zaludek zase vytahat a klidne se vyzrat k morbidni obezite. A nebavime se o letech, ale recidiva u obeznich je skoro 30 %, vytahnuti zaludku je v ramci par tydnu (4-5 uplne s prehledem)
Tak máš mega rychlý spalování
Jen mi teda hlava nebere, jak se ti do žaludku vejde tolik jídla.
@ProsteM píše: Více
Ona ale nepíše nic o zvracení, ani záchvatovém přejídání. Prostě má potřebu hodně jíst. Nechci se tě dotknout, ale obézní jsi třeba proto, že jíš málo a špatně, a tělo je vlastně podvýživené. To je dost častý problém obézních lidí.
Tak i kdyby to byla pravda, tak jí bandáž nikdo neudělá, protože tam je taky potřeba, aby se člověk dokázal v jídle kontroloval, jinak tu bandáž tzv. přejí a zničí celý účinek.
Raději bych naklusala k dr. a řešila to… možná má poruchu štítné žlázy, že hubne, protože při tak velkém objemu jídla by měla vážit o dost víc.
Taky je možné procvičovat pevnou vůli a kontrolovat se. Já taky dost zobala při televizi a měla jsem pocit, že to nezvládnu nedělat… pak jsem místo pojídání večer začala držet půst a vařila si jen čaj. Taky jsem zaměstnala ruce a hlavu a šlo to. Dá se to naučit. Možná má hlad, proto, že na jídlo pořád myslí.