Podvod na vinted

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
30.5.23 06:11
@Prostě Vodnář píše:
Ne, protože se jedná o přestupek. Trestní čin je to až od 10tis.

Ne, ale zkus googlit, jestli to neni nejaka proflakla podvodnice, treba podle cisla uctu…pak se da nekdy pripojit k jiz nahlasenym a castky se zkumuluji pokud vim…ale jestli z toho bude nejaky efekt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
30.5.23 06:14
@matkabagristy píše:
dekuji, takze nejde o zadny stary zpusob, ale o postup, jak o, jebat zprostredkovatele jako jinde. :kytka:

No ja to beru jako sluzbu, kterou si bud zaplatim, nebo ne…neco jako pojisteni :nevim: Sama to pouzivam, protoze mi to prijde nejen jistejisi, ale i jednodussi…a to nakupuji vestinou tak kolem tech 1000max…riskovat 5 litru, to bych se bala teda o to vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
30.5.23 06:20
@beruska9 píše:
No ja to beru jako sluzbu, kterou si bud zaplatim, nebo ne…neco jako pojisteni :nevim: Sama to pouzivam, protoze mi to prijde nejen jistejisi, ale i jednodussi…a to nakupuji vestinou tak kolem tech 1000max…riskovat 5 litru, to bych se bala teda o to vic.

no dyt jo, at si to zakladatelka poresi sama, kdyz tuto sluzbu nepotrebovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14557
30.5.23 07:34
@Hoa Mai píše:
@matkabagristy Nejsem si jistá, jestli přímo oje. bat… zakázané to, pokud vím, není. Starý způsob se tomu říká proto, že dřív takto Vinted fungoval “defaultně”. Na jednu stranu je mi sympatické, že si můžeš vybrat (např. v případě osobního odběru nemá nákup přes tlačítko smysl, nepotřebuješ platit ani za ochranu kupujících, ani za integrovanou dopravu), na druhou stranu musíš počítat s tím, že pokud se rozhodneš nakupovat přes zprávy, je to na tvé triko.
Není mi stále jasné, proč se tolik lidí tak vehementně brání nákupu přes tlačítko (hlavně prodávajících, i letitých, s dobrým hodnocením), ale každého volba.

Taky nechapu :lol: hlavně nesnáším, když u položky udaji nějakou cenu, třeba 10 Kč, a v popisu je 30 Kč nebo cenu nabidnete : a prodej postaru, napište si :lol: no to bych byla blázen, abych psala, ne? :lol: Tohle jde úplně mimo mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38720
30.5.23 07:34
@Hoa Mai píše:
@matkabagristy Nejsem si jistá, jestli přímo oje. bat… zakázané to, pokud vím, není. Starý způsob se tomu říká proto, že dřív takto Vinted fungoval “defaultně”. Na jednu stranu je mi sympatické, že si můžeš vybrat (např. v případě osobního odběru nemá nákup přes tlačítko smysl, nepotřebuješ platit ani za ochranu kupujících, ani za integrovanou dopravu), na druhou stranu musíš počítat s tím, že pokud se rozhodneš nakupovat přes zprávy, je to na tvé triko.
Není mi stále jasné, proč se tolik lidí tak vehementně brání nákupu přes tlačítko (hlavně prodávajících, i letitých, s dobrým hodnocením), ale každého volba.

Treba nemaji aktivni apple ani google pay, a ani platby kartou pres internet. Ano, i takovi lide existuji. :nevim:
Taky pres tlacitko nenakupuji. Spis mi ted prijde, ze nabidka zbozi, se po jeho zavedeni zuzila, od ceskych prodejcu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
30.5.23 07:38

Takoví lidé ale asi nebudou fungovat na Vinted, doufám…

@Semtex píše:
V tomhle případě oje.ala hlavně sama sebe :lol:

Takový BDSM vlastně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
30.5.23 07:44

@AvajBr přesne. Samé Polsko, Slovensko. Nevím jestli jsem jelito, ale ani odfiltrovat mi to nejde. (Abych měla jen ČR)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14557
30.5.23 08:14
@Prdolinka86 píše:
@AvajBr přesne. Samé Polsko, Slovensko. Nevím jestli jsem jelito, ale ani odfiltrovat mi to nejde. (Abych měla jen ČR)

A není to jedno, odkud to zboží přijde? Naopak z Polska jsem toho já osobně nakoupila nejvíce :lol: i navzdory vyššímu poštovnému se vyplatilo, jinak bych to nekupovala, že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101428
30.5.23 08:17

@Hoa Mai Ja přemýšlím, jak se muze prodavajici branit nakupu pres tlacitko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
30.5.23 08:41

Já bych na ni podala TO. Nemusí se hromadně, stačí tam jít sama a oni si podle čísl účtu už sami zjistí, kdo za tím je a zda na něj podal někdo další oznámení. Já takhle šla na policii kvůli 1000 Kč, i když do 10000 je to jen přestupek a slečna byla známá firma a peníze se mi vrátily :) Takže to hlavně nenechat být.

Jo a inzeráty, kde mají v podmínkách, že přes tlačítko NE a hlavně, že chtějí jen po staru, tak ty rovnou zavírám a hledám jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14557
30.5.23 08:44

@j.a.n.i1 mě by zajímalo, co by se stalo, kdybych to dotyčnému přes to tlačítko odklikla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
30.5.23 08:51
@j.a.n.i1 píše:
@Hoa Mai Ja přemýšlím, jak se muze prodavajici branit nakupu pres tlacitko :think:

Do popisu zboží si dá „neprodávám přes tlačítko“, a když to někdo přes tlačítko navzdory tomu koupí, tak to prostě nepošle… :nevim:
Všimla jsem si, že to praktikují hlavně letití prodejci se spoustou hodnocení… ti s minimem hodnocení by s tím asi u kupujících neměli moc šancí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14557
30.5.23 08:55

@Moringa no ale když to neposle a stornuje, dostane pak přece špatné automatické hodnocení za neuskutecnenou transakci, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.5.23 08:58
@AvajBr píše:
Treba nemaji aktivni apple ani google pay, a ani platby kartou pres internet. Ano, i takovi lide existuji. :nevim:
Taky pres tlacitko nenakupuji. Spis mi ted prijde, ze nabidka zbozi, se po jeho zavedeni zuzila, od ceskych prodejcu. :roll:

Ono se to nezůžilo, ale vzhledem k tomu, že doprava po ČR je za třicet korun, tak to zboží mizí rychleji než polský a slovenský.

• Citovat
  • Upravit
4043
30.5.23 09:07
@Semtex píše:
@Moringa no ale když to neposle a stornuje, dostane pak přece špatné automatické hodnocení za neuskutecnenou transakci, ne? :lol:

To je jim očividně jedno… v těch stovkách pozitivních hodnocení se to ztratí… :nevim:
U pár takových profilů jsem schválně nakoukla do hodnocení… některé prodejkyně to jen okomentují „paní si nevšimla, že neprodávám přes tlačítko“ a jiné to nekomentují nijak…

Příspěvek upraven 30.05.23 v 09:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák