Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Prostě Vodnář píše:
Ne, protože se jedná o přestupek. Trestní čin je to až od 10tis.
Ne, ale zkus googlit, jestli to neni nejaka proflakla podvodnice, treba podle cisla uctu…pak se da nekdy pripojit k jiz nahlasenym a castky se zkumuluji pokud vim…ale jestli z toho bude nejaky efekt ![]()
@matkabagristy píše:
dekuji, takze nejde o zadny stary zpusob, ale o postup, jak o, jebat zprostredkovatele jako jinde.
No ja to beru jako sluzbu, kterou si bud zaplatim, nebo ne…neco jako pojisteni
Sama to pouzivam, protoze mi to prijde nejen jistejisi, ale i jednodussi…a to nakupuji vestinou tak kolem tech 1000max…riskovat 5 litru, to bych se bala teda o to vic.
@beruska9 píše:
No ja to beru jako sluzbu, kterou si bud zaplatim, nebo ne…neco jako pojisteniSama to pouzivam, protoze mi to prijde nejen jistejisi, ale i jednodussi…a to nakupuji vestinou tak kolem tech 1000max…riskovat 5 litru, to bych se bala teda o to vic.
no dyt jo, at si to zakladatelka poresi sama, kdyz tuto sluzbu nepotrebovala
@Hoa Mai píše:
@matkabagristy Nejsem si jistá, jestli přímo oje. bat… zakázané to, pokud vím, není. Starý způsob se tomu říká proto, že dřív takto Vinted fungoval “defaultně”. Na jednu stranu je mi sympatické, že si můžeš vybrat (např. v případě osobního odběru nemá nákup přes tlačítko smysl, nepotřebuješ platit ani za ochranu kupujících, ani za integrovanou dopravu), na druhou stranu musíš počítat s tím, že pokud se rozhodneš nakupovat přes zprávy, je to na tvé triko.
Není mi stále jasné, proč se tolik lidí tak vehementně brání nákupu přes tlačítko (hlavně prodávajících, i letitých, s dobrým hodnocením), ale každého volba.
Taky nechapu
hlavně nesnáším, když u položky udaji nějakou cenu, třeba 10 Kč, a v popisu je 30 Kč nebo cenu nabidnete : a prodej postaru, napište si
no to bych byla blázen, abych psala, ne?
Tohle jde úplně mimo mě ![]()
@Hoa Mai píše:
@matkabagristy Nejsem si jistá, jestli přímo oje. bat… zakázané to, pokud vím, není. Starý způsob se tomu říká proto, že dřív takto Vinted fungoval “defaultně”. Na jednu stranu je mi sympatické, že si můžeš vybrat (např. v případě osobního odběru nemá nákup přes tlačítko smysl, nepotřebuješ platit ani za ochranu kupujících, ani za integrovanou dopravu), na druhou stranu musíš počítat s tím, že pokud se rozhodneš nakupovat přes zprávy, je to na tvé triko.
Není mi stále jasné, proč se tolik lidí tak vehementně brání nákupu přes tlačítko (hlavně prodávajících, i letitých, s dobrým hodnocením), ale každého volba.
Treba nemaji aktivni apple ani google pay, a ani platby kartou pres internet. Ano, i takovi lide existuji. ![]()
Taky pres tlacitko nenakupuji. Spis mi ted prijde, ze nabidka zbozi, se po jeho zavedeni zuzila, od ceskych prodejcu. ![]()
Takoví lidé ale asi nebudou fungovat na Vinted, doufám…
@Semtex píše:
V tomhle případě oje.ala hlavně sama sebe
Takový BDSM vlastně.
@AvajBr přesne. Samé Polsko, Slovensko. Nevím jestli jsem jelito, ale ani odfiltrovat mi to nejde. (Abych měla jen ČR)
@Prdolinka86 píše:
@AvajBr přesne. Samé Polsko, Slovensko. Nevím jestli jsem jelito, ale ani odfiltrovat mi to nejde. (Abych měla jen ČR)
A není to jedno, odkud to zboží přijde? Naopak z Polska jsem toho já osobně nakoupila nejvíce
i navzdory vyššímu poštovnému se vyplatilo, jinak bych to nekupovala, že ![]()
@Hoa Mai Ja přemýšlím, jak se muze prodavajici branit nakupu pres tlacitko ![]()
Já bych na ni podala TO. Nemusí se hromadně, stačí tam jít sama a oni si podle čísl účtu už sami zjistí, kdo za tím je a zda na něj podal někdo další oznámení. Já takhle šla na policii kvůli 1000 Kč, i když do 10000 je to jen přestupek a slečna byla známá firma a peníze se mi vrátily
Takže to hlavně nenechat být.
Jo a inzeráty, kde mají v podmínkách, že přes tlačítko NE a hlavně, že chtějí jen po staru, tak ty rovnou zavírám a hledám jiné.
@j.a.n.i1 mě by zajímalo, co by se stalo, kdybych to dotyčnému přes to tlačítko odklikla ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Hoa Mai Ja přemýšlím, jak se muze prodavajici branit nakupu pres tlacitko
Do popisu zboží si dá „neprodávám přes tlačítko“, a když to někdo přes tlačítko navzdory tomu koupí, tak to prostě nepošle… ![]()
Všimla jsem si, že to praktikují hlavně letití prodejci se spoustou hodnocení… ti s minimem hodnocení by s tím asi u kupujících neměli moc šancí…
@Moringa no ale když to neposle a stornuje, dostane pak přece špatné automatické hodnocení za neuskutecnenou transakci, ne? ![]()
@AvajBr píše:
Treba nemaji aktivni apple ani google pay, a ani platby kartou pres internet. Ano, i takovi lide existuji.
Taky pres tlacitko nenakupuji. Spis mi ted prijde, ze nabidka zbozi, se po jeho zavedeni zuzila, od ceskych prodejcu.
Ono se to nezůžilo, ale vzhledem k tomu, že doprava po ČR je za třicet korun, tak to zboží mizí rychleji než polský a slovenský.
@Semtex píše:
@Moringa no ale když to neposle a stornuje, dostane pak přece špatné automatické hodnocení za neuskutecnenou transakci, ne?
To je jim očividně jedno… v těch stovkách pozitivních hodnocení se to ztratí… ![]()
U pár takových profilů jsem schválně nakoukla do hodnocení… některé prodejkyně to jen okomentují „paní si nevšimla, že neprodávám přes tlačítko“ a jiné to nekomentují nijak…
Příspěvek upraven 30.05.23 v 09:08