Podvod na vinted

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101428
30.5.23 12:51
@Quinn7 píše:
chci to prodávat postaru, nehodlám podporovat nesmysly, který vymysleli. Měli to nechat tak, jak to bylo a byl by klid, nevymýšlet složitý blbosti.

Tak bez prodavat na bazos, emimino nebo kamkoliv jinam… Nebo dodrzuj podminky portalu, kde inzerujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
30.5.23 13:10
@Prdolinka86 píše:
@AvajBr přesne. Samé Polsko, Slovensko. Nevím jestli jsem jelito, ale ani odfiltrovat mi to nejde. (Abych měla jen ČR)

Náhodou s Polkama dělám ty nejvýhodnější obchody, boty Clarks, úplně nové za 150 Kč, ty samé má Češka za 800. Bych byla blbá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
30.5.23 13:35
@annlady píše:
Náhodou s Polkama dělám ty nejvýhodnější obchody, boty Clarks, úplně nové za 150 Kč, ty samé má Češka za 800. Bych byla blbá.

Přesně tak. Ta samá bunda z Polska nová s visačkou za 130 Kč, nebo trochu nošená z Česka za 280 Kč… volba byla jasná… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14556
30.5.23 13:38
@Sisika9 píše:
Není, je dražší poštovné. A já nakupuji jen za desetikoruny, takže každá další navíc je znát :nevim:

Tak já se snažím vzít od jedné prodejkyne vždycky více kousku, takže se to rozpocita a většinou najdu někoho z Polska, kdo se chce těch věci evidentně zbavit a dává je skoro zadarmo, oproti drazsim Češkám, tak to se těch 90 korun pak ztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
30.5.23 14:23
@Quinn7 píše:
chci to prodávat postaru, nehodlám podporovat nesmysly, který vymysleli. Měli to nechat tak, jak to bylo a byl by klid, nevymýšlet složitý blbosti.

A ti, kterým tlačítko vyhovuje, si mají kvůli tobě trhnout nohou? Nechápu, co je na tom složitého. Nemusím každému po stopadesáté psát číslo účtu nebo zadávat pořád dokola dopravu.
Už se mi i stalo, ze jsem nesla balíčky do zasilkovny a ve dveřích mi pipnul telefon a prodány další předmět. Kdyby to bylo postaru, musela bych odepisovat, čekat na platbu, zadávat dopravu, takhle jsem jen danou věc dobalila a šla to poslat rovnou všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.5.23 14:39
@Quinn7 píše:

Já to považuju za to nejlepší, co vymysleli. Jako prodávající, i kupující. Jako kupující mám jistotu, že mě nikdo nepodvede, jako prodávající se nemusím otravovat s veškerou administrativou okolo.
Ty, co chtějí prodávat nebo kupovat “postaru” odesílám hodně hluboko a daleko. Ať si jdou na jiný bazary….nazdar!

• Citovat
  • Upravit
38717
30.5.23 14:48
@j.a.n.i1 píše:
Tak bez prodavat na bazos, emimino nebo kamkoliv jinam… Nebo dodrzuj podminky portalu, kde inzerujes.

Ale tak ono to proti podminkam neni. A treba v podminkach sam Vinted upozornuje, ze ne kazdy nakupujici ma k dispozici vsechny typy plateb, ktere oni podporuji. A nepise nic, ze pak nemuzes ani prodavat, ani nakupovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38717
30.5.23 14:52

@Janli :lol: ty jo, na takovou pani jsem narazila za celou dobu jen jednou. Nakupuju teda celkem dost, hlavne, kdyz zacne sezona. A to jeji zbozi ji tam visi uz patej mesic. Tak hlavne, ze prodava jen pres tlacitko. Mezitim 2× slevnila a stale nic. :roll: Ted pres leto tu bundu asi nikdo kupovat nebude, pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3050
30.5.23 15:02
@Hoa Mai píše:
@matkabagristy Starý způsob = domluvis se s prodavajicim přes zprávy jako na jakémkoliv jiném bazaru a spolehas na jeho férovost.
Nový způsob: nákup provedes přes tlačítko Koupit, zaplatíš a peníze za transakci u sebe podrží Vinted, dokud objednávku neobdrzis. Az ji obdržís, potvrdis, ze je vše v pořádku a teprve pak prodávající obdrží penize. Vinted si za to účtuje menší priplatek, ale zase je v rámci služby integrovaná a o něco levnější doprava.

ten starý způsob jde nějak nastavit, nebo prostě jen do popisu napíšu, že chci prodávat přes starý způsob?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14556
30.5.23 15:08
@Janli píše:
Já to považuju za to nejlepší, co vymysleli. Jako prodávající, i kupující. Jako kupující mám jistotu, že mě nikdo nepodvede, jako prodávající se nemusím otravovat s veškerou administrativou okolo.
Ty, co chtějí prodávat nebo kupovat “postaru” odesílám hodně hluboko a daleko. Ať si jdou na jiný bazary….nazdar!

Nojono, na to zase nemám koule s tím někoho odeslat kamsi, jsem rada, ze tu věc někdo chce a ze se toho zbavim, tak vyhovim. Ale přiznám se, ze mě strasne obtěžuje, když někdo nakupuje postaru :roll: prodávala jsem 4 roky starou bundu co stala 3500 za 90 Kč, paní mi psala, ze postaru, chtěla to přeměřit, ptala se na detaily ohledně stavu a pak ještě konverzace ohledně adresy a platby a ještě zadávat objednávku dopravy :roll: hrozny :lol: ale nakonec to teda koupila a snad byla spokojena, tak aspoň ze tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38717
30.5.23 15:10
@Semtex píše:
Nojono, na to zase nemám koule s tím někoho odeslat kamsi, jsem rada, ze tu věc někdo chce a ze se toho zbavim, tak vyhovim. Ale přiznám se, ze mě strasne obtěžuje, když někdo nakupuje postaru :roll: prodávala jsem 4 roky starou bundu co stala 3500 za 90 Kč, paní mi psala, ze postaru, chtěla to přeměřit, ptala se na detaily ohledně stavu a pak ještě konverzace ohledně adresy a platby a ještě zadávat objednávku dopravy :roll: hrozny :lol: ale nakonec to teda koupila a snad byla spokojena, tak aspoň ze tak :lol:
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
30.5.23 16:27
@Quinn7 píše:

jake nesmysli, ty to chces jen zadarmo. to ze nechapes princip, to je jen tvuj problem, naopak vetsina tento system kvituje. pokud chces nakupovat zadara, vyuzij bazos, sbazar a jine portaly, ktere zivi reklama. tobe vubec nedochazi, ze i ti provozovatele musi byt z neceho zivi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
30.5.23 16:32
@Hoa Mai píše:
@matkabagristy Nejsem si jistá, jestli přímo oje. bat… zakázané to, pokud vím, není. Starý způsob se tomu říká proto, že dřív takto Vinted fungoval “defaultně”. Na jednu stranu je mi sympatické, že si můžeš vybrat (např. v případě osobního odběru nemá nákup přes tlačítko smysl, nepotřebuješ platit ani za ochranu kupujících, ani za integrovanou dopravu), na druhou stranu musíš počítat s tím, že pokud se rozhodneš nakupovat přes zprávy, je to na tvé triko.
Není mi stále jasné, proč se tolik lidí tak vehementně brání nákupu přes tlačítko (hlavně prodávajících, i letitých, s dobrým hodnocením), ale každého volba.

Protože finanční úřady nově chtějí hlásit přeprodejce bez ŽL, po zprávách nemá Vinted přehled o objemu prodaného zboží. Pokud si totiž někdo takhle navýší příjem o desítky tisíc, musí už platit daň z příjmu.

• Citovat
  • Upravit
1793
30.5.23 16:36

Já nakupuji pouze přes tlačítko akor velké částky! Blbost lidí a stále dokola..Buď dají platební údaje o kartě nebo pošlou na účet peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24109
30.5.23 16:38

Mě ten jejich systém přijde skvělý. Začala jsem nakupovat nedávno a chystám se prodávat věci po dětech. V kombinaci se zásilkovnou super. Velmi ráda si připlatím za ochranu. Akorát minulý týden jsem koupila knížky za pětistovku. Druhá strana to neodeslala, takže mi vrátili peníze. nekomunikovala, tak jsem dala negativní hodnocení a hotovo. Prostě super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák