Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, nakoupila jsem si přes vinted u slečny oblečení skoro v hodnotě 5tisíc starým způsobem, nyní nereaguje na zprávy a nemám ani zboží ani peníze. Jak se tato situace řeší? Děkuji
@Hoa Mai píše:
@Di766 Nijak. Neměla jsi nakupovat starým způsobem.
Jinak by jí pomohla Vinted parta a jejich ochrana kupujících. ![]()
@puzzlesTB píše:
Jinak by jí pomohla Vinted parta a jejich ochrana kupujících.
Kdyby kupovala přes tlačítko, tak by transakce proběhla jejich prostřednictvím s vůbec by se to nestalo.
Já jsem zatím měla jediný problém, a to na straně ČP, která balíček ztratila. Byla to sice poměrně levná položka, ale Vinted za mě zjišťoval situaci u dopravce a refundoval jak mě, tak kupující, takže já si nemůžu stěžovat.
Ja teda vždy používám tlačítko..a kupují přes Vinted.. Právě kvůli tomuhle a ještě taková castka ![]()
Takovou částku asi už neuvidis. Maximálně upozornit Vinted, plus se podívat po netu, jestli se neřeší už někde i na jiných portále a třeba se připojit k trestnímu oznámení..
@matkabagristy Starý způsob = domluvis se s prodavajicim přes zprávy jako na jakémkoliv jiném bazaru a spolehas na jeho férovost.
Nový způsob: nákup provedes přes tlačítko Koupit, zaplatíš a peníze za transakci u sebe podrží Vinted, dokud objednávku neobdrzis. Az ji obdržís, potvrdis, ze je vše v pořádku a teprve pak prodávající obdrží penize. Vinted si za to účtuje menší priplatek, ale zase je v rámci služby integrovaná a o něco levnější doprava.
@Di766 Nejsou na Vinted náhodou správci, kterým se to sděluje? já myslím že ano, jelikož tam jsem. Musíte dotyčnou nahlásit popř ukázat konverzace. Další věc je dobré si všímat, jaké má hodnocení prodeje u lidí a opravdu poprvé kupovat za pár šupů až pak za větší částky
![]()
Příspěvek upraven 29.05.23 v 22:08
@Hoa Mai píše:
@matkabagristy Starý způsob = domluvis se s prodavajicim přes zprávy jako na jakémkoliv jiném bazaru a spolehas na jeho férovost.
Nový způsob: nákup provedena přes tlačítko Koupit, zaplatíš a peníze za transakci u sebe podrží Vinted, dokud objednávku neobdrzis. Az ji obdržís, potvrdis, ze je vše v pořádku a teprve pak prodávající obdrží penize. Vinted si za ro účtuje menší priplatek, ale zase je v rámci služby integrovaná s o něco levnější doprava.
dekuji, takze nejde o zadny stary zpusob, ale o postup, jak o, jebat zprostredkovatele jako jinde. ![]()
@matkabagristy píše:
dekuji, takze nejde o zadny stary zpusob, ale o postup, jak o, jebat zprostredkovatele jako jinde.
V tomhle případě oje.ala hlavně sama sebe ![]()
@matkabagristy Nejsem si jistá, jestli přímo oje. bat… zakázané to, pokud vím, není. Starý způsob se tomu říká proto, že dřív takto Vinted fungoval “defaultně”. Na jednu stranu je mi sympatické, že si můžeš vybrat (např. v případě osobního odběru nemá nákup přes tlačítko smysl, nepotřebuješ platit ani za ochranu kupujících, ani za integrovanou dopravu), na druhou stranu musíš počítat s tím, že pokud se rozhodneš nakupovat přes zprávy, je to na tvé triko.
Není mi stále jasné, proč se tolik lidí tak vehementně brání nákupu přes tlačítko (hlavně prodávajících, i letitých, s dobrým hodnocením), ale každého volba.
@Hoa Mai protoze jim je zatěžko platit Vintedu za ochranu kupujícího.
Ale od toho tam ta ochrana je. Každý sveho stesti strůjce. Pres tlacitko nebo osobně, jinak uz nenakupuju.