Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Moringa píše:
Přesně tak. Ta samá bunda z Polska nová s visačkou za 130 Kč, nebo trochu nošená z Česka za 280 Kč… volba byla jasná…
přesně tak, nakupuju teď pro své budoucí první dítě, zaměřuju se hlavně na merino a obecně vlnu a ty částky, co za to chtějí ženský v čr jsou někdy až 2× takový, co v PL. Většinou si najdu nějakou paní, snažím se toho od ní vzít víc (někdy je tam dokonce ještě nějaká dodatečná sleva), aby se to poštovné vyplatilo. Za mě nákupy z Polska super!
@Janli píše:+1 přesně tak! zlatý tlačítko! Zajímaly by mě ty výhody koupě po staru? Kromě toho, že teda nezaplatíš jakejsi poplatek, ale ten je stejně prd…
Já to považuju za to nejlepší, co vymysleli. Jako prodávající, i kupující. Jako kupující mám jistotu, že mě nikdo nepodvede, jako prodávající se nemusím otravovat s veškerou administrativou okolo.
Ty, co chtějí prodávat nebo kupovat “postaru” odesílám hodně hluboko a daleko. Ať si jdou na jiný bazary….nazdar!
@BrnackaM píše: +1 přesně tak! zlatý tlačítko! Zajímaly by mě ty výhody koupě po staru? Kromě toho, že teda nezaplatíš jakejsi poplatek, ale ten je stejně prd…
Hele jedna chtěla poslat nějakou blbost zasilkovnou za 79 postaru, i když byla akce na DPD za dvacku a vedle toho běžela ještě ppl až na adresu za korunu souběžně
Nechapu, ale nedivím se nicemu už, hlavně asi, ze to nebylo přes tlačítko ![]()
Ppl teda není na vintedu, tak to jsem měla více zájemkyň o nákup bez tlačítka, což chapu, i jsem to jedné paní nabidla, když koupila přes tlačítko tolik věci, ze se mi to nedalo zabalit do jednoho nejakeho normálního balíku
tak jsem ji pak ještě sama požádala o údaje a následně poslala dokonce 2 balíky tím ppl plus tou zaplacenou přepravou ![]()
@BrnackaM píše: +1 přesně tak! zlatý tlačítko! Zajímaly by mě ty výhody koupě po staru? Kromě toho, že teda nezaplatíš jakejsi poplatek, ale ten je stejně prd…
No, můžeš potom založit diskuzi „nakoupila jsem si přes vinted u slečny oblečení starým způsobem, nyní nereaguje na zprávy a nemám ani zboží ani peníze“… ![]()
Nahlásit na policii to můžeš, i když to je jen přestupek a ne trestný čin. Je to podvod. Máš na paní alespoň nějaký kontakt kromě profilu na Vinted, aby byla nějak dohledatelna?
Partner takhle nahlásil podvodníka, který mu neposlal rozbitý tel. To byl fofr, jak rychle se ozval a snažil se to vyřešit, poté co ho kontaktovala policie.
Za zkoušku to stoji
@Semtex hele asi to jedno je.. Nakupuji už dlouho, ale nikdy jsem si nic nevybrala z Polska. Tak asi bych brala filtr, aby mi to tam neskakalo.
@AvajBr píše:
Ale tak ono to proti podminkam neni. A treba v podminkach sam Vinted upozornuje, ze ne kazdy nakupujici ma k dispozici vsechny typy plateb, ktere oni podporuji. A nepise nic, ze pak nemuzes ani prodavat, ani nakupovat.
No, pochybuju, ze je v souladu s podminkami psat do inzeratu, ze pres tlacitko neprodavam a pokud to pres nej koupim a zaplatim, tak neposlat ![]()
Kromě osobního předání mě taky nic nenapadá. U osobního předání nepotřebuji ochranu kupujících ani dopravu, takže tam nakupuju postaru. Chápu to i v případě, že přesáhneš limit pro výdělek o pár korun. Ono stačí, když se ti povede prodat pár dražších věcí po miminku - kočárek, vajíčko, fusak, hrací deka, sada látkových plenek a par dalších blbostí a jsi tam.
Ale kromě toho je tlačítko perfektní.
@AvajBr píše:
@Janlity jo, na takovou pani jsem narazila za celou dobu jen jednou. Nakupuju teda celkem dost, hlavne, kdyz zacne sezona. A to jeji zbozi ji tam visi uz patej mesic. Tak hlavne, ze prodava jen pres tlacitko. Mezitim 2× slevnila a stale nic.
Ted pres leto tu bundu asi nikdo kupovat nebude, pravda.
Představ si, že já jsem si nedávno promazávala položky uložené v oblíbených a věcí od prodejkyň “neprodávám přes tlačítko” jsem tam měla dost i přes rok starých.
Brala jsem je jako záložní možnost, ale podle toho, kolik jich tam zbylo, jsem očividně vždy našla něco lepšího.
@Semtex píše:
Hele jedna chtěla poslat nějakou blbost zasilkovnou za 79 postaru, i když byla akce na DPD za dvacku a vedle toho běžela ještě ppl až na adresu za korunu souběžněNechapu, ale nedivím se nicemu už, hlavně asi, ze to nebylo přes tlačítko
Ppl teda není na vintedu, tak to jsem měla více zájemkyň o nákup bez tlačítka, což chapu, i jsem to jedné paní nabidla, když koupila přes tlačítko tolik věci, ze se mi to nedalo zabalit do jednoho nejakeho normálního balíku
tak jsem ji pak ještě sama požádala o údaje a následně poslala dokonce 2 balíky tím ppl plus tou zaplacenou přepravou
Já vycházím vstříc, pokud někdo chce nakoupit přes zprávy, i když to nepreferuji. Co mě ale hrozně “baví” jsou požadavky na to, jestli bych danou věc neposlala jako obyčejný dopis za 25(?)kč. Fakt se musím smát, co všechno si lidi představují, že nacpu do 2cm na výšku i s obalem. ![]()
@Hoa Mai píše:
Já vycházím vstříc, pokud někdo chce nakoupit přes zprávy, i když to nepreferuji. Co mě ale hrozně “baví” jsou požadavky na to, jestli bych danou věc neposlala jako obyčejný dopis za 25(?)kč. Fakt se musím smát, co všechno si lidi představují, že nacpu do 2cm na výšku i s obalem.
A hlavně kdyby se to ztratilo, ať už skutečně nebo domněle, tak tě pak bude dotyčný prudit, ať posles zpátky peníze. Protože není žádný záznam o doručení takové zásilky.
@Hoa Mai když mě to na první pohled 100% odradí
to bych vyloženě musela asi toužit po věcech od té konkrétní prodejkyne a žádných jiných, ale já nic takového spešl neshanim, ze bych byla nucena to akceptovat ![]()
Přidávám podvodný profil na Vinted janamusilova1 - prodává velmi výhodně drahé zboží bez možnosti koupě přes tlačítko, pokaždé jinou věc. Mění lokace podle zájemců, když se domluví na předání, chce poslat peníze či zálohu předem, působí dojmem normální prodávající maminky, ale je to protřelá nebo protřelý podvodník. Prosim, nenechte se nachytat jako já
V současné době nabízí Termomix.