Podvod, falešné maily atd.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2962
2.7.14 11:10

podvod,falešné maily atd.

Ahojky, potřebuju poradit, dnes jsem zadávala inzeráty na sbazaru a bazosi, na bazosi se pro potvrzení dává nějaký kod který dojde na telefon, to jsem udělala, vše ok inzerát vložen, pak ale začali ve jménu sbazaru a bazosu chodit nějaké divné maily první prý jako odpověď na inzerát, že mám kod zadat znova(ještě k tomu vše psáno nějak nesrozumitelně a gramaticky nesprávně, spřeházené slova a písmena)tak jsem jako psala co to má znamenat? protože jak mi přišel ten kod tak u něj bylo napsané, že ho nemám nikdy zdělovat přemail nebo telefon, tak jsem olala na technickou podporu seznamu, tak jsem nějak pochopila, že prostě jsou to fakt asi nějakcí podvodníci, že na maily nemám reagovat, že seznam nic takového neposílá 8o 8o 8o 8o 8o jenže já jeden ten kod poslala, pak mi ale přišlo, že už vypršel tak tzo mi paní na seznamu řekla, že to je dobře pro mě, ale že dál fakt už nic nemám posílat, takže ještě se teď snažím spojit s bazosem co to jako je, teď z toho doma sedím vystresovaná a nevím co dělat, stalo se to někomu, jak postupovat, mám sto chutí to medializovat, aby o tom vědělo víc lidí :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1045
2.7.14 11:20

Všechny ty maily smazat, počítač vyčistit antivirem a zkusit se spojit s Bazošem, jestli o tom vědí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
2.7.14 11:28

To je taky mazec… to mi ale připomnělo, že předevčírem mi přišlo TOTO!!!
**Vážený zákazníku,

Jsme velmi rádi, že jste využívali produktu z naší banky.
Dovolujeme si Vás upozornit na dlužnou částku ve výši 5669.10 Kč, ke dni 27.05.2014 na osobním účtě #4339948923377876. Nabízíme Vám uhradit pohledávku v plné výši do 20.07.2014.

Dobrovolné uhrazení pohledávky a dodržení smlouvy #561677963CB798E4 umožňujeme Vám:

1. Dodržet pozitivní úvěrovou historii
  2. Vyhnout se soudním sporům, placení poplatků a jiných soudních nákladů.

V případě prodlení úhrady pohledávky 5669.10 Kč v souladu s platnými právními předpisy, jsme oprávněni zahájit právní sankci na základě pohledávky.

Kopie smlouvy a platební údaje jsou připojeny k tomuto dopisu jako soubor „smlouva_561677963CB798E4.zip“

S pozdravem,
Vedoucí odboru vymáhání pohledávek
Cermak Petr +420 603 731 381**

Pochopitelně jsem vůbec nevěděla o co jde, žádné půjčky, pohledávky, nic. Příloha byla nazvaná „smlouva“… váhala jsem, jestli jí otevřít kvůli viru. Takže jsem nejdřív zavolala na uvedené tel. číslo a to pochopitelně neexistuje :roll:
Mužskej otevřel přílohu, že prej máme dobrej antivirák (asi jo, nic se nestalo) a smlouva tam skutečně nějaká byla. Ale jen nějakej návrh a to mezi městem Jihlava a nějakou jejich nemocnicí… na částku 50 milionů. 8o

Nikde moje jméno… nevím co to mělo znamenat… odepsala jsem a zatím nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
2.7.14 11:30

@Cmochy To je vir, řešili to i ve zprávách, dokonce i tady je na to někde celá diskuze :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12587
2.7.14 11:30

Čím dál víc se ke mně donáší, že bazoš a sbazar jsou pěkně sra*koidní bazary. Samý podvody apod. Byt tebou bych se na to vykašlala a radši inzerovala na aukru, to je pro mě mnohem solidnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
2.7.14 11:32

@bjetuschka Taky možnost 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
@Vickee píše:
@Cmochy To je vir, řešili to i ve zprávách, dokonce i tady je na to někde celá diskuze :pankac:

No zatím se nic nestalo… PC běží… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12587

@Cmochy jo, to je vir… na FB to kolovalo i s fotkou, ať si na to každej dává pozor. Radši příště ani neodepisuj :-) Přeci jen, pokud bys měla někde dluh, přišel by ti doporučený dopis, ne nějaký mail…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
2.7.14 11:33

@Cmochy Je to vir a podvod, nejlepší je nereagovat a okamžitě smazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
2.7.14 11:34

@Cmochy Asi dobrej antivirus nebo špatnej vir :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187

@Cmochy tak to se divím že ti to dovolil antivirák otevřít pokud ho máte dobrej, je to dokument s příponou exe že?? Jsou zavirovaný, bejt tebou bych se nepřipojovala do internetovýho bankovnictví a podobných záležitostí aby se vám tam někdo nenaboural. A spustila pořádnou kontrolu

• Citovat
  • Upravit
27281
@bjetuschka píše:
@Cmochy jo, to je vir… na FB to kolovalo i s fotkou, ať si na to každej dává pozor. Radši příště ani neodepisuj :-) Přeci jen, pokud bys měla někde dluh, přišel by ti doporučený dopis, ne nějaký mail…
@Spokojení píše:
@Cmochy Je to vir a podvod, nejlepší je nereagovat a okamžitě smazat

Dikec holky, a co jako teď? Už je to smazané… co by se stalo kdyby to nebylo OK? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
2.7.14 11:37
@myšák1187 píše:
@Cmochy tak to se divím že ti to dovolil antivirák otevřít pokud ho máte dobrej, je to dokument s příponou exe že?? Jsou zavirovaný, bejt tebou bych se nepřipojovala do internetovýho bankovnictví a podobných záležitostí aby se vám tam někdo nenaboural. A spustila pořádnou kontrolu

Hned jak přijde mužskej, řeknu mu ať to spustí… já to neumim :roll:

Díky holky, ty vade ještě, že jsem to sem napsala… :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12587
2.7.14 11:41

@Cmochy Jojo, na tyhle věci pozor, hlavně nikdy nikam neposílali peníze!
Mně se tuhle stalo, když jsem se přihlašovala do int. bankovnictví, že mi to nabídlo, ať si stáhnu aplikaci Servis 24 pro snadnější přihlašování :-) Samozřejmě jsem to nainstalovala, koho by to napadlo, že to je vir, že? Toho mého málem kleplo, když jsem mu to řekla. Ale já mám v tomhle prostě pomaly vedení… :? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11626
2.7.14 11:42

@Cmochy mě na to manžel upozorňoval abych ten exe soubor hlavně neotvírala že některý antiviry to neodhalí ten vir

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák