Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nakupuju přes internet neustále, většinou s platbou předem. Nikdy bych ale neposlala někomu neznámému (soukromé osobě) x tisíc dopředu. Pokud kupuju hodně drahou věc, tak pošlu dopředu pouze poštovné (aby prodejce netratil, pokud bych si to rozmyslela - což teda nedělám, ale to on nemůže vědět), což je cca 200Kč. Zbytek zaplatím dobírkou.
A nikdy nenakupuju na sbazar, bazoš apod., tam se může přihlásit kdokoli s čímkoli. Vždycky jen v internetových obchodech, na MMB nebo na Aukru. A u dražších věcí sleduju hodnocení…
Ponaučení pro příště, koukni se na hodnocení uživatele, zajisti si jeho adresu, tel. číslo(a zavolej předem, než pošleš peníze), ideálně i celé jméno…
Zkus ji zavolat popřípadě napsat pokud bude dělat mrtvého brouka kontaktovala bych admina toho portálu bazarového
No, já celé jméno mám, i číslo účtu a adresu, otázkou je, jestli jsou to její údaje či ne. Každopádně mám i telefon, ale nezvedá ho a druhý má vypnutý, tak nevím.
Já normálně taky nakupuju na dobírku, ale tentokrát jsme si ho chtěli osobně vyzvednout a nebo aby nám ho dovezli. Zálohu jsem poslala kvůli rezervaci, jelikož byl za dobrou cenu, aby mi ho neprodali někomu jinému.
Sis pekne nabehla, ted ti bude kazda psat jak jsi blba zes poslala penize neznamenu cloveku ![]()
Hele tohle jsme my důvěřivý lidičky - já jsem také na mmb naletěla - sice to stálo mín peněz, ale paní chtěla zuzukřečka s baráčkem a já měla zrovna cestu na poštu - tak jsem jí to poslala, že penízky dorazí… no hádáte správně nedorazily. ale na druhou stranu na mimibazaru se pohybuju 5 let a tohle byl jediný případ - já si vždy načtu hodnocení a pak jednám, tenkrát jsem měla asi zatmění nebo co ![]()
Nakupuju a prodávám jen na aukru, na ostatních portálech se bojím nakupovat, protože podvodníků je čím dál víc, obzvlášť před vánoci ![]()
Nejprve si udělej od celé komunikace a inzerátu kopie a vytisknout. Pak bych si zkusila napsat té ženské mail, ať se okamžitě ozve, že budeš kontaktovát policii. Potom by ses měl ozvat odpovědným osobám na serveru, kde jsi to koupila a domluvit se na postupu. Oni by měli mít třeba ten inzerát v archivech i přístup k údajům té paní. No a pak to okamžitě nahlásit na policii. Vezmeš si kopie všech mailů, výpisu z účtu a inzerát, oni to sepíšou a budou tě informovat. Nenechej to jen tak, tihle lidi na to spoléhají. Nemusíš se ničeho bát, nemysli si, že jsi jediná podvedená.
@ivana-domca : jj aukro to má celkem slušně ošéfované
. Mě zatím, ještě nikdo nepodvedl, ale párkrát jsem měla bobky, naštěstí to byla chyba jen české pošty. Vždycky nechápu, že lidi nad tím mávnou rukou, kvůli stovky neřeknu, ale 500,– už by mi stálo za to, ať má ludra aspoň problémy. Aspoň za tu ostudu to stojí.
Stalo se mi jednou, ze jsem na MMB koupila velky balik obleceni. Za asi 500,– mi prislo par kousku v jedne male igelitce. No podvedenych bylo vic, prodavajici jsme uhaneli, vyhrozovali policii, dokonce na ni bylo podano trestni oznameni, nakonec penize poslala zpatky. Takze urcite se nenech odbyt a res to, drzim palce.
Jinak ja na netu a bazarech nakupuju pravidelne, posilam penize predem a zatim to bylo vicemene bez problemu.
Hm, tak jsem se koukala na mmb pod telefonním číslem, které mám a podle komentářů, co tam ta paní má, tak se vydává pokaždé za někoho jiného. Má tam bloklý profil, ale co vím, tak se odkazovala na mmb, ale pod jiným jménem opět, takže pozor, úřaduje i na mmb opět. Určitě to budu řešit, výpis z účtu, maily i sms mám, kromě toho 2 telefonní čísla. To by bylo, aby se to nějak nevyřešilo, i když nedostanu peníze zpět, tak paní potřebuje lekci. ![]()
Napiš pod jakým jménem tam je at víme taky nakupuju na mmb
Nemuzu se dostat na mail momentalne, ale poslu cislo uctu na mmb, hned jak mi to pujde. Poslala mi ho, at se podivam, ze ma dobre hodnoceni.Ja ten portal neznala, sla jsem se tam podivat az ted…nepouzivam ho aktivne. Ale zadala jsem si telefonni cislo a vyjelo mi, ze ma bloklej profil, uplne jinej a uplne jine jmeno a komentar od pani, ze ji malem naletela a ze to neni vubec osoba za kterou se vydava…
Dobrý den, chtěla jsem přidat svůj příspěvek k tématu jak ušetřit. Čekám dvojčátka, většinu věcí kupuju přes nejmenované portály typu bazar. Nedávno jsem objevila i paní, která mi nabídla vytoužený kočárek pro dvojčata icandy pear. Byl za velice dobrou cenu, tak jsem ji poslala zálohu na účet, ale kočárek jsem jaksi od té doby už neviděla. Paní je prý z Liberce, přezdívka na mailu Janik. Chtěla jsem ušetřit a koupit výbavičku za přijatelné ceny, abychom jako rodina finančně vyšly, ale nakonec to dopadlo tak, že nemám kočárek a ani peníze na nový.