Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj zakoupila jsem dětské oblečení na aukru za 300Kč peníze jsem paní odeslala ze svého účtu, ale ani po měsíci jsem zboží neobdržela paní nekomunikuje telefon nezvedá. Než jsem nakoupila dívala jsem se na její hodnocení a měla samé pozitivní a když jsem se podívala nyní tak tam má 5 negativních, že ji lidé zaplatili a ona zboží neposlala. Mohu banku požádat o vrácení peněz které jsem ji poslala nebo co ted s tím. Nahlásit na policii?
Nahlaš to na Aukro. Je možný, že se paní něco stalo. Každopádně Aukro to bude řešit, zvlášť, když se vás ozve víc. Peníze by Ti měli vrátit
Peníze by jsi snad měla dostat od Aukra, ne? Jsou pojištění..
To spíš vypadá, že se s paní něco stalo, když měla jen kladné hodnocení a najednou má 5 negativních ![]()
Zkusila bych kontaktovat aukro, ať popřípadě kontaktuji prodavajici ![]()
A dívala ses, kdy byla paní naposledy přihlášená? Třeba se něco stalo.
V každém případě se tohle řeší přes vedení aukra.
Aukro ti peníze vrátí ale je třeba to nahlásit na policii, toto řešíme poměrně často
ale vždy aukro peníze vrátilo…
Já se bojím, že se ji právě nic nestalo. Bylo to totiž takto zaplatila jsem ji přes PayU a ona platbu odmítla tak mi peníze aukro vrátilo tak jsem paní pasala at mi to tedy pošle na dobírku když to má uvedeno v aukci to ještě komunikovala a napsala mi, že to nepošle na dobírku, protože nemá peníze. To už mě mělo asi varovat a peníze neposílat, jenže já duše důvěřivá ji ty peníze odeslala tedy na účet, který mi napsala a od té doby nekomunikuje.
Tak teď jsem se dívala, kdy byla paní naposledy přihlášená a byla přihlášená dnes v 9.13 hod takže podle mého ji nic není.
@ivana-domca píše:
To spíš vypadá, že se s paní něco stalo, když měla jen kladné hodnocení a najednou má 5 negativních
Zkusila bych kontaktovat aukro, ať popřípadě kontaktuji prodavajici
Paní třeba zjistila, že jí obchody na aukru nevynesou tolik, co si představovala… Taky jsem to zažil.
Tak když jsem ji napsala, že to nahlásím na policii tvrdila mi, že mi balík druhý den odešle dnes je to týden a stále nic myslíte si, že by to mělo cenu jít nahlásit já vím je to jen 300Kč,– ale pro mě hodně.
@petru80 Upřímně si myslím, že to cenu nemá, policie s tím stejně nic dělat nebude…to by se vás muselo sejít víc a dohromady to být víc, ale takhle?
A už jsi kontaktovala aukro? Měli by ti vrátit peníze a po ní je pak vymáhat…
Tak na internetu jsem našla toto § 50 - Přestupky proti majetku
(1) Přestupku se dopustí ten, kdo
a) úmyslně způsobí škodu na cizím majetku krádeží, zpronevěrou, podvodem nebo zničením či poškozením věci z takového majetku, nebo se o takové jednání pokusí,– myslíte si, že by se to dalo rovnou nahlásit na úřad který by to mohl řešit nebo by to měla řešit jako přestupek policie
Zajdi do banky, že si omylem na tenhle účet poslala tři stovky a oni ti je vrátí a jí odečtou. Bude to sicew na měsíc, ale aspoň se ti vrátí. Tohle už mám za sebou
![]()