Podvodnik Thomas Mullar - prodej kocarku

28294
28.4.14 21:07

Podvodnik Thomas Mullar - prodej kocarku

Cau,

Kamoscin pribeh. Dala inzerat na modryho kone ohledne prodeje kocarku. Ozval se cizinec se jmenem Thomas Mullar, ktery anglicky psal, ze ma veeeelky zajem o kocarek pro svou dceru. Ze ji ho chce dat jako svatebni dar (cena byla v prepoctu 190€) a ze posle navic 100€ na uhradu postovneho. Zaplatit, ze chce pres Paypal. Kamoska Paypal nema, jeji banka ho nepodporuje, tak se me zeptala, jestli by nemohla pouzit muj.

Bylo to cely divny, pouzita vec za cenu v podstate nove a jeste jako svatebni dar. Inu vygooglila jsem si tohle jmeno se slovem podvod a ejhle, jasna vec.

Mily podvodnik se tvari jakoze posle na Paypal castku, ve skutecnosti zadnou neposle, na Vas mail dojde falesnej mail tvarici se jako z Paypalu, kde se pise, ze castka bude prevedena az poslete zpet sledovaci cislo zasilky. Tim vas chce primet, abyste kocarek poslaly.

Chtely jsme ho vyzkouset. daly jsme mu adresu nove zalozeneho mailu nepropojeneho s Paypal uctem - prisel ocekavany falesny mail z „Paypalu“, kde se psalo, ze na ucte jsou „zatim drzene“ penize a kamosce na mail adresa do nigerie. Delaji to i se svatebnimi saty a pod ruznymi jmeny.

Pisu to jako varovani, pokud se nekomu na prodej nejake veci ozve cizinec s lakavou cenovou nabidkou na koupi.

Vlozim printscreen falesneho mailu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12067
28.4.14 21:09

@suvik diky, jsi hodna. je to fakt obcas sileny svet, clovek aby se mel na pozoru vsude :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
28.4.14 21:12

Mě se podobně ozval anglicky píšící zájemce taky o kočárek, to by bylo ještě „dobrý“, ale na bráchovi se tak snažili vymámit prodej AUTA 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
28.4.14 21:13

Tady jeste jak vypada falesna a skutecna Paypal odesilaci adresa. Rozdil je jen v jednom pismenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672

O tom jsme slyšela, že kolik lidí poslalo něco do Nigérie, a peníze už v životě nevidělo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115

@PetiteFillette - tak to je hustý 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439

Tak mě zase kamarádka vyprávěla, jak od ní nějaká paní kupovala kočárek, který měl už určité vady, byl po dvou dětech atd. kamarádka ho prodávala za 1800 K (dvojkombinace), paní ho koupila a druhý den už na něj dala inzerát za 4000 Kč, ve kterém psala, že je kočárek skoro jako nový bez vad jen po jednom dítěti… a kočárků prodávala takto víc… takže pozor, co a komu prodáváte či co od koho kupujete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
28.4.14 21:14

Jo s autama to taky delaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.4.14 21:14
@suvik píše:
Tady jeste jak vypada falesna a skutecna Paypal odesilaci adresa. Rozdil je jen v jednom pismenku.

jinak super nově založenej mail :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
28.4.14 21:16
@slavuska1 píše:

Taky mě to pobavilo :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
28.4.14 21:19
@slavuska1 píše:

Jo, kamoscin muz se divil, ze pouzivam takova sprosta slova. :-) Ma me asi za slusnaka. No pekne me to rozcililo. Jsou samo horsi veci na svete, ale ta drzost…no podvodnici.

Jinak ten svuj „item“ dostane, o ten neprijde, radsi se ani neptejte, co mu poslem.

Kazdopadne jsem se to pokusila nahlasit na Paypal. Ale pochybuju, ze bude v jejich moci s tim neco delat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.4.14 21:20
@suvik píše:
Jo, kamoscin muz se divil, ze pouzivam takova sprosta slova. :-) Ma me asi za slusnaka. No pekne me to rozcililo. Jsou samo horsi veci na svete, ale ta drzost…no podvodnici.

Jinak ten svuj „item“ dostane, o ten neprijde, radsi se ani neptejte, co mu poslem.

Kazdopadne jsem se to pokusila nahlasit na Paypal. Ale pochybuju, ze bude v jejich moci s tim neco delat. :nevim:

co mu pošlete 8o :lol: není to škoda poštovnýho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
28.4.14 21:28

@suvik Co mu pošlete?? Pokáknutou plenku? Nebo pejsčí exkrement?? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
28.4.14 21:30