Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj maminky mám dotaz. Na bazoši jsem si nedávno obědnala plenky a zaplatila pět set zálohu, jako záruku že si pro balík na poštu příjdu. Zbytek měl být odeslán na dobírku. Paní mě zasílala 14dní nějaké výmluvy, proč balík nepřišel. Po 14dnech mi došla trpělivost a požaduji vrátit zálohu. Trošku jsem pátrala a na bazoši je více inzerátu na plenky za velmi dobrou cenu a mám pocit, že je to jedna a tatáž osoba. Pokaždé je pod jménm Zdenka nebo Zdenička. Telefoní čísla jsou jiná, bydliště také a mail má taky jiný. Nemáte s ní některá nějaké zkušenosti??? Děkuji za odpovědi…http://deti.bazos.cz/inzerat/28396208/PRODAM-4-KRABICE-PLENEK-PAMPERS-ACTIVE-BABY-3.php.....http://deti.bazos.cz/inzerat/27504142/Prodam-plenky-pampers-active-baby-3-midi.php
Ahojky, z jiné diskuze tě sleduji a víš co mě přijde hooodně podivné, že má ten inzerát topovaný z doby, kdy ti psala, že balík dávno odeslala. Což pochybuji, že těch balíků má vícero, když jsi koupial všechny 4. Takže teď jsi mne utvrdila v tom, že je to 100% podvodnice. Vždy vyláká jakoby malou částku 500Kč, která tolik nebolí a zbytek známe z jiné diskuze, výmluvy, výmluvy ![]()
@Ivulka88 nahlas to adminovi bazose a na policii-na policii muzes i dopisem, nemusis tam chodit
@1024 No mě to nedalo a založila jsem si jiný mail a psala jsem na druhý inzerát. A podle mě je to na tuty, ona protože to je stejný styl psaní stejné požadavky, na dobírku nezasílá atd.. Mám prostě pocit, že je to ona. Jen potřebuju utvrdit, je tam strašně moc shlédnutí podle mě se někdo určitě ještě chytil, tak jako já. Jen číslo účtu bylo jiné, ale jde mi opravdu o zkušenosti uvidíme třeba se pletu. ![]()
@yourlady Paní mi slíbyla, že peníze do středy příjdou na můj účet pokud nic do příští středy nepříjde začnu to řešit. ![]()
@Ivulka88 sliby,chyby, nevěř tomu, že ti je nevrátí. já zásadně nic dopředu neposílám. nedávno jsem chtěla z dětského bazoše nakoupit od maminky věci, bydlela nedaleko, tak jsem chtěla, že si věci odeberu osobně a řekla mi že ne, že jedině peníze předem na účet a že to pak pošle. tak jsem ji poslala do háje…
@EBI No tak to je pak jasné, že na tom něco smrdí, když chce peníze předem a osobní odběr nechce. Ale co má člověk dělat na dobírku nikdo nic poslat nechce. Zkoušela jsem se domluvit i na tom že pošlu peníze na poštovné a zbytek zaplatím až balík příjde. Dnes se s nikým nedá domluvit, spousta lidí napíše striktně, že na dobírku neposílají. ![]()
Není to úplně k původnímu tématu, ale já jsem před třemi týdny posílala dva balíky na dobírku a oba se mi vrátily, takže jsem celkem přišla o 200 Kč. Po téhle zkušenosti taky už na dobírku posílat nebudu
@lucik2011 Chápu, taky bych byla naštvaná, ale pokud bych Vám poslala peníze na poštovné neměl by to být problém poslat to doporučeně. Když si pro balíky nepříjdu zaplatím poštovné já, tím pádem o něj taky příjdu.
![]()
@lucik2011 Já taky nerada posílám na dobírku a když už to vyloženě někdo požaduje, tak já požaduji poštovné s doběrečným předem, abych nepřišla o peníze za poštovné. Nakonec to vždy dopadne tak, že všichni posílají peníze předem ![]()
Bazoš a podobné anonymní bazary jsou plné podvodníků. Jakmile chce dopředu větší zálohu a odmítá osobní odběr nebo dobírku, tak to smrdí a utíkala bych pryč… Dopředu platím jen na ověřených stránkách, jako třeba Mimibazar, Aukro, Fler… tam se mi nikdy nic nestalo. A pokud jde o větší částku nebo někoho bez hodnocení, tak posílám předem na účet poštovné a zbytek na dobírku. Tím dám prodávajícímu záruku, že o poštovné nepřijde, když balík nepřevezmu.
Holky co dekat kdyz sem poslala pani 400kc na veci a dosla mi jen pulka toho co melo? mohu na pcr