Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Řekla bych, že je to hodně o psychice…Člověk si to nepřipouští, ale normálně se bojí…a vzhledem k tomu, že ti to bylo nepříjemné a jdeš do toho už s tím, že to tak bude znovu, to pak hlava dělá divy…my na to šli hodně opěrné chvilku po šestinedělí a ze začátku to nebylo zrovna příjemné a to nemluvím o tom jak těžké bylo při tom nemyslet na mimčo, jizvu a užít si to
co zkusit nějaký lubrikant? Třeba to půjde líp…
@iwinek no já vím, že hlava dělá dost no. Jo lubrikační gel na všechno. No budu to muset vyřešit se svojí hlavou no ![]()
První sex po císaři byl horší než po normálním porodu. To sem si zas připadala jako panna. Ty další už byly naprosto v pohodě, takže je potřeba si dát s partnerem čas, pořádně se vzrušit, použít lubrikant a ono to půjde… ![]()
@Anonymní píše:
@iwinek no já vím, že hlava dělá dost no. Jo lubrikační gel na všechno. No budu to muset vyřešit se svojí hlavou no
Třeba někdo pořadí i něco jiného, ale pokud je tam dole vše v cajku (po zdravotní stránce) viděla bych to na tu hlavu… No uvidíš jestli přijdou další rady ![]()
Mas uz MS? Ja mela problemy s bolestivosti, dokud jsem nedostala prvni MS. Pak uz dobre. Takze mi zpetne prislo, ze vyschla slizlice byla dana hormonalne
.
@iwinek no v pořádku mám atrofii, protože kojim. Je to tam suchý. Doktorka mi doporučila Hydrofemin plus na zvlhčení sliznice. Jinak říkala, že v pořádku.
@Hobitka no právě nemám. Kojim, mám atrofii a je to suchý jak cesta. Doktorka mi doporučila Hydrofemin plus, ale stejně mám strach.
@Janli píše:
První sex po císaři byl horší než po normálním porodu. To sem si zas připadala jako panna. Ty další už byly naprosto v pohodě, takže je potřeba si dát s partnerem čas, pořádně se vzrušit, použít lubrikant a ono to půjde…
Přesně!!! Já teda rodila jen jednou a císařem a první sex byl fakt strašnej, pár dalších pak horší a pak už taky dobrý ![]()
@TeSudička jsem si říkala, že se spodkem když to.teda bylo císařem nebude problém, ať žije naivita 🙂
Po prvnim cisari zadna zmena, po druhy des bes. Trvalo tak pul roku, nez jsem ze sexu neco mela, i s lubrikantem to bylo na houby.
@Anonymní píše:
@TeSudička jsem si říkala, že se spodkem když to.teda bylo císařem nebude problém, ať žije naivita 🙂
Jjj, taky jsem se tomu strašně divila, když sla dcera únikovym východem ![]()
Mě to nebolelo až 18 měsíců po porodu. Řešila jsem to i na gynde, prej to tak někdo mívá. Doporučila jemné zacházení, dlouhou predehru a i gelik, kdyz by bylo potřeba.
Prosím, jak jste to měli s pohlavním stykem po sekci?
Já mám už skoro 5 měsíců po sekci a jsem dole strašně jakoby stažena. Problém tam dát prst, párkrát to bylo nepříjemné, takže teď se bojím ještě víc.