Pohledávky v Německu

30.3.25 17:26

Pohledavky v nemecku

Asi pred rokem jsem hodně blbnul v nemecku, zavreli me 2× na zachytku, byl jsem tam i v nějakých nemocnicich. Rikali, ze to budu muset vše platit.. (neměl jsem u sebe prukazku pojistence eu.) dopisy mi z tama ale žádné nepřišly.

Mam se bat, když tam ted pojedu, ze me třeba zavřou za nezaplacene pohledavky?
Nebo to neni trestny čin? když neplatim? Já ale zadny papir s podpisem neprevzal ještě, nic nedošlo, nebo se to mohlo taky ztratit.
Co vice hrozí? exekuce nebo zavření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2497
30.3.25 18:39
@marekblack píše: Více

Tak tam jeď a uvidiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
30.3.25 18:55

Určitě existuje registr nebo jiné instituce, kde se toto dozvíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33829
30.3.25 19:02

Ach jo, vůbec se nedivím, že je tolik lidí s exekucí. Každej jen myslí, a nic neví. To jako vážně? Ne, vše je na celém světě zadarmo, nic se nemusí, všechno se může. Ničeho se neboj, nic a nikde se platit nemusí, žije se taky zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
30.3.25 19:06

Já bych to spíš nazval „Závazky v Německu“, než „Pohledávky“ :mrgreen: Pokud mají vaše rodné číslo, tak si můžete být jistý, že vás mají v systému. Běžně to funguje tak, že pokud vás v Německu kontrolují policajti a máte tam nějaké dluhy za pokuty, na úřadech, atd…, tak vás policajti nepustí dál dokud své závazky nedoplatíte i s úroky z prodlení. Můžou vám i zabavit auto, pokud nebudete mít peníze na zaplacení. Bez peněz bych se tedy do Německa nepouštěl. Vše záleží na tom, jestli jste jim tam tenkrát dal občanku nebo na základě jakého dokladu si vás tam zaevidovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.25 19:08

Ano.. závazky 🫣 🫣 😁nemel jsem u sebe doklady, hlasil jsem jméno příjmení a datum narození. Na té zachytce snad brali i otisky prstů. Az jsem vystřízlivěl, pustilu mě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24862
30.3.25 20:42

ty máš všech pět vůbec pokupě??? závazky máš ke svým věřitelům, oni k tobě Pohledávky.. takže prostě dlužíš a věř, že v době digitalizace stačí jedna silniční kontrola, a zrovna v Německu/Rakousku mají takový systém, že klidně skončíš bez auta, jsou operativní :mrgreen:
laskavě si zagoogli, spoj se s příslušnými institucemi, požádej o splátkový kalendář, pokud na splacení nemáš keš, a hlavně se dovzdělej! Víš, DLUHY NEMIZÍ, DLUHY NAOPAK BOBTNAJÍ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel