Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak to máte vy se svými dětmi. Mám osmi a pul měsíční dítě a zatím se jen přetáčí na obě strany a točí se kolem své osy když si hraje. Ještě nelozí, neplazí se. Snažím se motivovat nečím zajímavým, ale jen se podívá a dál si hraje s tím co má poruce. Je taková pohodlná
už nevím jak bych ji rozpohybovala. chodíme na rehabilitace, takze je v pořádku, jen se jí nechce…
nemáte zkušenost s podobnými dětmi? děkuji ![]()
Ano, mám, ani jsme na žádnou rehabilitaci nechodili, neb vše dělal správně akorát to byl lenoch… ještě v 9 měsích neutekl z deky a pak celkem rychle lezl, plazení nějak vynechal úplně.
Třeba by ho motivovalo, kdyby viděl podobně staré děti jak si hrají a jak se hýbou. Znám pár dětí, u kterých to takhle fungovalo.
Ahoj, mam 8mesicni a dela to same a nenapadlo mne, ze je to spatne, MUDr byla spokojena a na RHB rikala, ozvete se az zacne lezt mezi 8 a 10mes, tak jsem v klidu.Ale teda na ctyri se hodne snazi, vyhoupne se, ale hned spadne nebo ji ujedou nohy
Dcera se v 8,5 m začla plazit, v 10m se posadila a přetočila z břicha na záda, ve 12m leze, 13m staví se, 14m pryč a zatím nechodí. Taky se jí nic nechtělo, na reh. jsme nechodily, dle dr. byla a je zdravá. Jo a motivovat jsem mohla jak chtěla a stejně to bylo k ničemu ![]()
@Sofiee užívej si dokud se nepohybuje
synky jsem měla taky lenochy, prostě pohodáři, žádný spěch, žádný stres ![]()
Děkuji:) ja se na to teším protože doufám že se zabaví i sama
a nebudu muset porad neco vymýšlet, proste se tam dopraví
je dost těžká ![]()
No, to já si taky říkám, ale na druhou stranu ji budu muset o to víc hlídat, kam leze, co kde bere, možná nakonec budeme litovat, že jsme se těšily ![]()
@Sofiee píše:
Děkuji:) ja se na to teším protože doufám že se zabaví i samaa nebudu muset porad neco vymýšlet, proste se tam dopraví
je dost těžká
to jsem si myslela taky, ale synek mě vyvedl z mého omylu, lezení má od toho, aby se dopravil hlavně za mnou ![]()
@Renčí2 píše:
to jsem si myslela taky, ale synek mě vyvedl z mého omylu, lezení má od toho, aby se dopravil hlavně za mnou
Jojo ![]()
Noo taky možnost
evidentne mam zkreslene predstavy u prvního dítěte
to mi pripomelo kdyz jsem byla kupovat presnidavky a pani u pokladny mi rika: pani vemte ty druhe jsou v akci. a ja na to : dekuji ne ty jsou s pridavkem cukru, ja beru jen ty bez:) a pani prodavačka: jo? mate první že?
to vas prejde… pak mu date vsechno jen aby bylo potichu ![]()
Taky máme doma lenocha. Než by se měl za tou hračkou pohnout, tak si radši přitáhne jinou, kterou má po ruce. A když už po ruce žádnou hračku nemá, práskne sebou na záda, vrazí si nohu do pusy a mějte mně všichni rádi. Má rok, plazí se, neleze po čtyřech. A to byly boje, než se aspoň rozplazil, nalákat se nedal absolutně na nic.
Jo s tou nozkou to dělá taky
takze motivace nefunguje, vytáhla jsem veliké zbraně, notebook na zem. Půl minuty na nej hleděla a pískala jak moc ho chtěla, ale pak se rozhodla ze ruka v puse je lepsí než se namáhat ![]()
Ahojky maminky, ani nevite jak jsem rada, že jsem narazila na tuto diskusi..
Mame holčičku 6,5 m a nechce se otačet.. byli jsme už na rehabkach, tam nam pani ukazala jenom, jak ji mame motivovat.. ale stejně to na ni nezabira..
jak jste psaly raději si srčí prst do pusy
už nevim co s tím??
tak 2× denně se sama otoči ale samozřejmě když se nedivam abych nevěděla jak to udělala..
Sofie prosím kdy se ti miminko začalo otačet? a jak často denně to děla? děkuji mockrát.