Pohoštění na návštěvách - jsem rozmazlená?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2731
3.4.25 19:55
@Lucy75 píše: Více

Děkuji. Samé dobré postrehy :palec: ja mám třeba taky raději jednodušší než ty vrstvené, ony ty vrstvené vypadají dobře na oko, ale já bych si je nedala. Na to je expert mamka, hlavně ať to dobře vypadá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
3.4.25 20:30

Já třeba ani nechápu, proč se zakladatelka nezmíní přítelovi, nebo jestli on na to kašle, nevím. Třeba moje švagrová, když ji k našim brácha na začátku vztahu začal vodit, tak mamce předem řekl, že ona nejí maso a mrkev v bramborovém salátu a mamka vždycky udělala něco zvlášť pro ni, bez masa. Akorát švagrová tedy jinak sní téměř cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.25 22:00
@Lucy75 píše: Více

Jeee tahle se dělá u nás doma, co si pamatuji :mrgreen: lepší není :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
22.4.25 17:42
@Anonymní píše: Více

Po procteni diskuze neni vubec problem, co se podava ale ze na ty navstevy “musis” a netravis cas, jak chces. To jidlo je jen vymluva (to by se dalo resit, ale to se ti ani nechce).

Promluv si otevrene s pritelem a domluvte se, co a jak.
Nebavi to ani tebe a urcite ani hostitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
25.4.25 02:26

Při čtení diskuse se mně úplně jasně vybavilo, jak mi moje babička vždycky říkala: „Jez doma, co chceš, a jinde, co ti dají.“ :) Já se tím tak nějak celý život řídím a když jsem někde na návštěvě, tak vždycky aspoň kousek ochutnám, i když to je něco, co úplně nepreferuju a doma bych si to nedala. Beru to čistě jako jakousi slušnost vůči hostitelce, která obětovala svůj čas, energii i peníze, aby něco připravila.
Ale zase takto se to dá dělat na návštěvách, kam nechodím moc často. V případě zakladatelky to je něco trochu jiného, pokud tam chodí často a navíc je to blízká rodina. Nutit se třeba ob týden do jídla, co nejím, už moc smysl nedává. Takže tam bych doporučila to prostě říct - ale slušně (netvářit se zhnuseně, jak to je bleee - jako to učím už děcka, že o jídle se nikdy neříká, jak je to blee a hnus, ale stačí říct, že mně toto nechutná), třeba něco jako „víš já ty krémy nemám moc ráda, nezlob se, ale mně chutná víc to a to. Můžu si dát čaj místo kafe? Já to instantní nemám ráda“ atd. Normálně by to mělo stačit, aby si to ta rodina postupně zapamatovala a nachystala i něco pro ni nebo aspoň bez problému akceptovala, že to jíst nebude (já taky vím, co jí a pije třeba tchyně nebo švagrová a pohoštění už přizpůsobuju tak, aby měly něco pro sebe). Nevšimla jsem si v diskusi, jestli jsi zakladatelko, takovou komunikaci už s nimi vedla a jak to proběhlo?
Ale jinak mám taky dojem, že v tomto případě nejde ani tak o jídlo, jako o to, že se s nimi prostě jen nechceš vídat a štvou tě a návštěvy tam tě těžce nebaví, že je to tak? Tak ty návštěvy prostě omez, nemusíš být na každé oslavě a každým obědě, proč? My jsme s mužem svoji 25 let a taky nejezdíme bezpodmínečně na všechny rodinné návštěvy spolu, ale jen když se oběma hodí a máme do toho chuť. Když tam nebudeš pořád, ale jednou za půl roku, tak ti ani to jídlo nebude tak vadit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný