Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dámy, proč máte takovou potřebu snažit se zrovna teď přimět k racionální diskusi někoho, kdo je v tuto chvíli evidentně jen labilní uzlíček nervů?
![]()
@kotecatko, udělala bys nejlíp, kdybys odložila telefon, pustila si nějaký oddechový film a přestala se tu donekonečna dohadovat. Nebo si na něm zahraj nějakou jednoduchou, monotónní hru, třeba u toho usneš. Tvoje problémy jsou evidentně natolik specifické, že jim nikdo příliš nerozumí, natož aby ti dal nějakou relevantní radu nebo zkušenost. To opravdu není možné, tvoje očekávání byla v tomto přehnaná a je zbytečné se nad tím rozčilovat.
Měla si jet na pohotovost, zaplatit 90kc a bylo to vyřešené. Že celý den řešíš páté přes deváté je spíš zoufalství. Příště budeš chytřejší.;)
Za sebe bych se vykašlala na zítra a jela dnes na pohotovost. Peníte nepeníze.
My ti nikdo skrze počítač nepomůžeme.
Já jsem 27tt, pohyby občas vymizí na 24 h klidně, ale já mám placentu vpředu, takže vím, že mi veškeré pohyby dost tlumí. Kdybych je necítila déle jak těch 24 hodin, tak okamžitě jedu. Neřeším svého gynekologa, ale hned nemocnice. Stejně tě tam každý pošle.
@kotecatko Chápu, že nemáš jak se nechat odvézt. Tak bych prostě zavolala na pohotovost a jak ti tady radí holky - nezmiňovat zánět atd., ale říct o křečích a že necítíš pohyby, že je ti fakt zle, oni by tě tam odvezli sanitkou. Tohle jsou případy, kdy na ni máš plný nárok!!!
Jinak moc držím palce, ať ti vše dobře dopadne. Umím si představit, jak jsi teď vynervovaná a jak se cítíš. Drž se
![]()
@kotecatko píše:
@stingatak ještě jednou, je pracovně pryč. Odvez mě v sobotu a pak jel na tyden prac.pryc.Rodinu nemám.
Kam se dostáváme? Od absence pohybu začneme řešit mou rodinnou situaci? Finanční? Kam ještě chcete pokračovat.Ano 10 IVF je málo, placené operace také, zakorky palcene na vše jsem vydelavala (můj ex byl sice při penězích ale čím bohatší tím lakomejsi, takže rozchod a aktuální chlap je zase chudej jak kostelní myš ale kdyz může pomuze a rozkládacím by se…a zas jsme už někde jinde)
Je tu někdo normální? Pohyby pořád nikde, zítra tedy jedu ráno k té soukromé gyn., bolesti, křeče. Ja řeším tohle
Ne to co mi svém všechny píšete, Vaše domněnky a urážky, kolik hodin mě ještě budete trápit? Nemateibvlidneho slova.
Jsem určitě špatná já, že mě můj vlastní gynekolog nechtěl ani vyšetřit (utery)
Co ještě si počtu? Pokud toto tak mě raději nechejte v klidu, zejména teď.
Jsem spatna, že jsem šla v pondeli domu (hlady a nevyspanim na srot) když mi reli, že můžu u nich jen ležet.
Ja to stejne nechapu. V nemocnici by tohle vsechno udelali zadarmo a jste si te tam mozna nechali. Soukroma dr. jiste nema takove moznosti a navic budes platit i zitra a pojedes tam dvakrat. Porad vidim taxi do TN i s pripadnym cekanim jako lepsi volbu. Pises jak tatar, nikdo ti poradne nerozumi, stezujes si na spatnou komunikaci a cekani
, placeni a pak vyrazis k soukromnikovi, ke zaplatis uplne vsechno. Nerozmim ani tve reci, ani myslenkovym pochodum. A asi nejsem sama.
Po zkušenosti s několika nemocnicemi musím říct, ze právě na gynekologii na Bulovce si nejlépe poradili s velmi specifickou dietou, kterou potřebuji a je mnohem náročnější než pouze bezlepková. O hladu pacienta nenechají.
Btw. co služba typu Rohlík/Košík apod. Když jsem skončila v jiné nemocnici zcela neplánovaně s dcerou, nechala jsem si dovést vše potřebné od Rohlíku. Zvládli doručení až před dveře JIP. Chce to jen hledat cestu.
@kotecatko píše:
@Kelliee nelibi se jí že dítě moc nereaguje, že pohyby mají byt pravidele a navíc po 1/2 coly a stouchani do břicha by měla být reakce jina…
Zanet jako prase, čekám na výsledky, obává aby nešla infekce i k dítěti.Hygienu mám enormní, promiskuitni nejsem a mám zakazany styk (kdyby mi zde některá napsala, že si za zanet určitě můžu sama)
Nejintimnejsi kontakt mám s vaginální sondou:-) 1× nenavlikli ochranu na Bulovce 1× na melniku, všimla jsem si pozdě…
Zakladatelko, co znamená enormní hygiena? S tou se to nema přehánět, jinak si vyhubis přirozenou ochranu, a to má pak infekce usnadněnou cestu.
Zakladatelko, jak to s tebou vypadá?
Teď jsem dočetla celou diskuzi a držím palce aby bylo s miminkem vše v pořádku.
Jsi asi hodně vyděšená a píšeš neskutečně zmateně. Dále působíš hodně vynervovaně (z pochopitelných důvodů) a že se vše opravdu hodně bereš. Byla jsi taková vždy, nebo za to můžou těhotenské hormony?
V tuhle chvíli se musíš psychicky trochu obrnit při komunikaci s doktory, zdá se že si každou poznámku bereš hodně osobně, tak je potřeba to vědomě vypustit. A tím nemyslím tu poznámku o potratu, i když to vyznívá jako že si doktor mohl myslet že vtipkuje a tebe to přitom ranilo, v každém případě ta poznámka byla nevhodná, kor s tvojí historií.
Je potřeba aby ses soustředila na jasnou komunikaci s lékaři a nemotala všechny své problémy dohromady, potom jsou z toho zmatení stejně jako diskutující tady a mají tě trochu za hysterku.
Je všední den, sedni na autobus a dojeď na tu Bulovku a nech se zkontrolovat. Nejmenuj jim celý seznam potíží, stačí když budeš trvat na tom že necítíš pohyby a máš bolesti, na zbytek se tě kdyžtak doptají. Snaž se odpovídat pouze na to na co se tě budou ptát, nepřidávat omáčku kolem protože máš tendence se do toho zamotávat.
Zkus se co nevíc hodit do klidu a řešit to racionálně, ne přes emoce. Držím palce!
@Gracetheworld píše:
Zakladatelko, jak to s tebou vypadá?
Teď jsem dočetla celou diskuzi a držím palce aby bylo s miminkem vše v pořádku.
Jsi asi hodně vyděšená a píšeš neskutečně zmateně. Dále působíš hodně vynervovaně (z pochopitelných důvodů) a že se vše opravdu hodně bereš. Byla jsi taková vždy, nebo za to můžou těhotenské hormony?
V tuhle chvíli se musíš psychicky trochu obrnit při komunikaci s doktory, zdá se že si každou poznámku bereš hodně osobně, tak je potřeba to vědomě vypustit. A tím nemyslím tu poznámku o potratu, i když to vyznívá jako že si doktor mohl myslet že vtipkuje a tebe to přitom ranilo, v každém případě ta poznámka byla nevhodná, kor s tvojí historií.
Je potřeba aby ses soustředila na jasnou komunikaci s lékaři a nemotala všechny své problémy dohromady, potom jsou z toho zmatení stejně jako diskutující tady a mají tě trochu za hysterku.
Je všední den, sedni na autobus a dojeď na tu Bulovku a nech se zkontrolovat. Nejmenuj jim celý seznam potíží, stačí když budeš trvat na tom že necítíš pohyby a máš bolesti, na zbytek se tě kdyžtak doptají. Snaž se odpovídat pouze na to na co se tě budou ptát, nepřidávat omáčku kolem protože máš tendence se do toho zamotávat.
Zkus se co nevíc hodit do klidu a řešit to racionálně, ne přes emoce. Držím palce!
Kéž by si tenhle příspěvek vzala zakladatelka k srdci, protože to je přesně to, co by měla udělat a co by jí pomohlo.
@utopia Kéž by toho byla schopná. Bohužel si nejsem jistá jestli není tak vynervovaná a ovládaná hormony, že racionálního uvažování a jednání teď není schopná.
Hodně se točí na té poznámce o potratu. Já si fakt myslím že gynekolog si mhl prostě dělat srandu a zakladatelka to ve svém stavu nepochopila a naopak si to vzala jako útok proti sobě. Něco jako kdy si člověk stěžuje na to, že naraženina ruky bolí a někdo jiný na to ze srandy řekne „no tak to uřízneme a bude“.
@Gracetheworld píše:
@utopia Kéž by toho byla schopná. Bohužel si nejsem jistá jestli není tak vynervovaná a ovládaná hormony, že racionálního uvažování a jednání teď není schopná.
Hodně se točí na té poznámce o potratu. Já si fakt myslím že gynekolog si mhl prostě dělat srandu a zakladatelka to ve svém stavu nepochopila a naopak si to vzala jako útok proti sobě. Něco jako kdy si člověk stěžuje na to, že naraženina ruky bolí a někdo jiný na to ze srandy řekne „no tak to uřízneme a bude“.
Jo, také mi přijde, že už je tak v nervech, že není schopná normálně vnímat a nebrat si věci příliš osobně. Chápu, že se jí to dotklo, ať už to byl nevhodný vtip nebo hulvátství, ale úplně jí to blokuje racionální uvažování a má pocit, že všichni jsou proti ní. Měla by si myslet něco o zadku a řešit, že se miminko nehýbe a že má bolesti a nepatlat do toho páté přes deváté.
@utopia píše:
Jo, také mi přijde, že už je tak v nervech, že není schopná normálně vnímat a nebrat si věci příliš osobně. Chápu, že se jí to dotklo, ať už to byl nevhodný vtip nebo hulvátství, ale úplně jí to blokuje racionální uvažování a má pocit, že všichni jsou proti ní. Měla by si myslet něco o zadku a řešit, že se miminko nehýbe a že má bolesti a nepatlat do toho páté přes deváté.
no ale ten její útěk z nemocnice, kde byla hospitalizovaná, byl ještě před tou poznámkou doktora, to také o něčem vypovídá, ona dělá samé nepochopitelné rozhodnutí a pak tím sama trpí
Snad nam tu napise, ako to s nou dopadlo, myslela som sa nu🙏🏼
@kotecatko tak co tady vlastně chcete slyšet? Ženský vám tady radí co máte dělat a vy tu stále dokola opakujete nesouvisle ty stejný věci jak vám je špatně a necítíte pohyby, když nechcete poradit tak proč zakládáte diskuzi?