Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky těhulky, jsem v 21.týdnu těhotenství a ještě necítím pohyby miminka
. Jak vlastně poznám pohyby?
Neboj, to poznáš
Prvněje to takový ťukání a pak už je to nezaměnitelný
Důležitý je že je podle UTZ všechno v pořádku, poku ano tak pohyby určitě co nevidět ucítíš ![]()
Ahojky, pohyby opravdu poznáš jistě! Je to občas jako ťukání, u mě většinou takové to přelejvání v břiše jako když máš průjem a v tobě to cestuje…jen je to víc v předu.
Jinak já byla též vystřesovaná, že necítím pohyby … a pak najednou večer jak jsem ležela na boku to bylo tu…bylo to přesně 22tt+1d. Když „ležím“ na zádech (tzn. skoro sedím) tak skoro nikdy nic… i teď se Vítek ozve max tak 2× za den a to je vždycky tak minuta až dvě, kdy se hýbe a pak zas spí ![]()
Hodně to záleží na tvoji tělesné konstituci, jak moc jsi měla povolené břišní svaly před početím, jak máš uloženou dělohu, kolik máš plodovky a hlavně jak moc máš aktivní dítě. Takhle se můžeš uklidňovat, že i po porodu bude dost spinkat a ty to budeš mít klidnější
.
Jo jak jsem se ptala doktora jestli je to v pořádku, že mám pohyby až teď, tak řekl, že naprosto…že by se možna mohlo něco dít, kdybych je necítila ještě po 23tt. Takže klid…i zdravotně je to v pohodě.
ahojky,nemusis se bat,.taky jsem tady půar tydnu zpatky psala to co ty a mela strach,pohyby jsem zzacala citit poradne taky az kolem 21-22 tyden,hlaven rano a vecer a kdyz jsem si lehla na zada a byla v klidu,drzim palecky
Moc vám děkuji holky
. Plně jsem se soustředila a zjistila, že takový jakoby tik, který se opakoval chvilkama třeba 3× nepravidelně po sobě, byly pohyby mé holčičky
. Cítila jsem to samé slaběji už minulý týden, ale myslela jsem si, že to jsou spíš větry
. Teď malou cítím, ležím spíš na boku a ťukla do mě už 4 x ![]()
jj to je presne ono,taky bych rekla ze tik,nebo cukani…a na boku to taky citim krasne,tak si krasne uzivej
Holky, kde jste prosím cítily pohyby kolem 19tt. Já je cítím v podbřišku, asi tak 10cm pod pupkem. Není to moc nízko? žádné problémy necítím. díky Šárka
Ahojky, není to moc nízko. Já jsem teď v 27tt a ty pohyby tak dole cítím doteď. poprvé jsem je začala cítit až někdy kolem 23tt.
Vítek mě mimochodem nejčastěji kope kolem močáku (což je úplně dole a vevnitř…) takže jsem z toho děsně nadšená. Stejně je na tom manžel, který mi šahá furt na břicho a rozčiluje se, že na něj Vítek kašle a nechce ho kopnout.
Ahoj.
Mám dotaz, tedy je to trošku starší diskuse, tak snad sem někdo nakoukne a dočte se až k mému dotazu.
Jsem teď 20. týden podle menstruace a čekám první mimi. Ťukání v bříšku jsem cítila cca v 17. týdnu. Teď už cítím zřetelné kopání. A je to tak zřetelné, že to cítím i rukou na břiše a je to i vidět, jak se břicho pohne.
Máma s babi tvrdí, že musím být víc jak 20. týden, že to by bylo ještě brzo na takové pohyby aby byly vidět.
Tak co myslíte? A jak jste to měli vy, kdy byly pohyby viditelné i okem ?
Na velký ultrazvuk jdu příští týden, tak jsem zvědavá jak mi posunou nebo neposunou termín porodu ![]()
Ahoj
Tak presne aj ja som chcela aby som už cítila pohyby a teraz to kope
krúti sa to stále tlačí a treba mi strašne cikať, jak ma tlačí už rozmýšľam, že sa odsťahujem na záchod ![]()
Ja som to postrehla po 20.týžni a stále to bolo silnejšie a teraz kope furt aspoň viem, že je stále somňou.
Je to pekný pocit
Pa pa
ahoj, holky už jsem z toho na mrtvici, pořád cítím pohyby hrozně dole, mimčo je hlavičkou dole, ale podle doktora nenalíhá.jenže mě prcek pernamentně šermuje rukama a kroutí hlavičkou v místě ochlupení-ten trojuhelník, snad mě chápete ![]()
je to nepříjemný, nejenom, že mě co chvíla rafne za močák, ale hlavně nemůžu ani chodit-ujdu kousek a musím se zastavit, protože cítím jak mě tam do spodku tluče hlavičkou a mačká ručičkama-no a to jsem terpve 28+2
je na tom alespon někdo stejně ![]()
Goldenko tohle já mam už asi od 25tt, je to neskutečně nepříjemný. Jediný co trochu zabere je (pokud to zrovna jde) na chvíli si lehnout a podložit pánev. Mimino sjede trochu nahoru a chvilku potom zase můžu fungovat. Ale když jdu třeba nakoupit nebo někam jinam, tak si vždycky připadam jak simulant, jak každých pár minut sykam bolestí ![]()
mě to taky dělá delší dobu ale čím je větší tím je to horší, to nechci vidět za měsíc ![]()
ja tohle mam od 27tt - i s hrozicim predcasnym porodem, takze lehnout podlozit zadek a lezet ![]()
Ahojky holky, tak se k vám konečně taky přidává. měla jsem strach, že snad ani nebudu pohyby cítit. ale jo v 20+3 poprvé, ťukání.. teď občas přes den buď ťukání, nebo tlačení, nebo bublání… jsem 21+1 ![]()