Pohyby plodu 31. týden

3230
13.7.19 22:30

Pri naprosto zadnych nebo velmi divokych bych jela na pohotovost (stalo se mi to v kazdem tehotenstvi). Jestli jsou pohyby jemne nebo sporadicke, v klidu bych pockala na kontrolu a sdelila sve obavy doktorovi. Placenta vpredu ty pohyby tlumi, to je normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5913
13.7.19 22:30
@Veronika72 píše:
Ahoj, mám dotaz ohledně pohybů plodu. Cítím pohyby od 23 týdne, ale jen kdyz si lehnu na záda a dám na břicho ruce. Je to takové cuknuti v určitém miste, ty se střídají. Ted jsem 31 týden a vůbec to není intenzivní - přes den kdyz si nelehnu, tak nic necítím, když si lehnu tak většinou to cuknuti, ale žádné velké prevalovani, kopance nic. Placentu mám na přední straně, výsledky ok, krom menší hlavičky, ale v normě. Měl to někdo z vás také? Začínám být z toho nervózní :(

Pokud jsou vyšetření dobrá, je to ok, zvlášť když máš placentu v předu. Hele kopání je super člověk to vidí může si sáhnout, ale… Mě malá od nějakého 32tt kopala hlavně večer když jsem ležela že začátku to byla sranda, po týdnu pěknej opruz, nemohla jsem pořádně spát, přes den nic za to v noci děs. Pak to začalo být mnohem intenzivnější, kopala mě jakoby do žeber a to už jsem byla vyloženě nasra. a protože to fakt dost bolelo, krom toho mi tak měsíc a něco před porodem blokla nějaký nerv, takže jsem se hybala, ležela v bolestech a ještě do toho kopačky. Takže buď ráda, že to máš na pohodu sem tam. Navíc čím blíž k porodu si myslím ucitis víc, jak už tam bude mít málo místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
13.7.19 22:34

Taky jsem za celé těhotenství neměla žádné velké pohyby a teď ke konci už ani nebudu… Trochu se to zlepšilo kolem 33_34tt ale nic extra… Pokud nějaké jsou a vyšetření byla ok, tak bych to neřešila… Jo a já ani placentu vepředu neměla a nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
14.7.19 07:19

@Veronika72 To je ta placenta vepředu. Pokud cítíš alespoň něco a nějak extrémně se nemění intenzita, tak bych se neznepokojovala. A i kdyby, je potřeba si nejdřív pokusit vysvětlit okolnosti než hned začít vyšilovat. Mě to moje obšťastňuje už od 19. týdne a jsou chvíle, kdy mám pocit, že puknu. Obzvlášť večer, když si jdu lehnout, tak na levém boku je doslova přinas*aná a ty dloubance cítím až v matraci, protože tímhle směrem taky často spí a to napadání na ruce a nohy jí vyloženě vadí. Takže na tuhle „blahodárnou“ polohu můžu taky většinou zapomenout. Takže klid, doktor mě navíc vyloženě upozorňoval, že v jistou chvíli okolo 34. týdne se ta aktivita může dost zvolnit nedostatkem místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
14.7.19 17:29

Děkuji holky, trochu jste mě uklidnily, zítra jdu po 4 týdnech na kontrolu, tak to řeknu MUDr, snad to bude jen tou placentou, je to takový divný pocit nosit 1,5 kg drobka a vůbec o něm nevědět, jen v leže 2× denně čekat jestli se bříško zatřepe, že je v pořádku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí