Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nebyla jsem, je nove ted otevreny, ale mel by se delat pres bricho neslysela sem ze teda nekde vaginalne, me treba po tom brise jezdili dobrych 20 minut, pochybuju ze se nekde dela 20 minutovy vaginalni ![]()
V Lipe jsem byla ve 22.tt a ted tam dochazim uz v ramci pece porodnice, vem si rucnik
@Anonymní píše:
Zdravím
Byla některá z vás na screeningu v České Lípě? Jen by mě zajímalo, jestli se tam ten UTZ provádí přes břicho nebo vaginálně?
Všude je to prý jinak, tak abych věděla, jak se aspoň obléct
Hele, záleží spíš na tobě - jakou máš tělesnou konstituci. První volba je přes břicho, když bude viditelnost horší, tak se dopomůže tím vnitřním. Já to řešila kombem džínové šaty a legíny.
Zdravím holky je to doba co jste tu psali, ale prece jenom. Řekl vám doktor v česke lipě který provádí UTZ co čekáte poprípadě kdy v jakem TT DĚKUJI ![]()
@Květinka.kvitek byla jsem na screeningu ve 12+5, pristup skvely. Lekarka i sestra prijemne. Doktorka vse dlouho merila, neprislo mi, ze by to odflakla. Pohlavi si tipla, rekla, ze tipuje 60:40,v patek jdu na druhy, tak uvidime zda se trefila ![]()
@Dina31 Take jsem právě byla minuly tyden v pondělí na kontrolním UTZ, pak odber krve a tedka 20teho jdu na ten screening chtejí spojit nějake ty hodnoty krve s UTZ. Mužes pak dát vedet jestli se lekař z česke lipy opravdu trefil?… Jinak samozdřejmě ad je to hlavně zdrave to je duležité.
![]()
@Květinka.kvitek ok v patek napisu, kdyztak me oznac, kdybych zapomnela. ![]()
@Květinka.kvitek ahoj, tak mam po 2. screeningu a pohlavi mi potvrdili. Takze na 1.screeningu se trefili. ![]()
@Dina31 Ahoj já tam teda byla také ve čtvrtek pak doktor byl docela neochotný. Byla jsem na řadě v půl 12 tedy před obědem, celkem vyšetření trvalo asi 5 minut. Vím že máme hlavu ruce a nohy, močový měchýř jinak absolutně nic sem se nedozvěděla
… Jinak tobě moc gratuluji a přeji zdravé miminko.
Ahoj holky, vím že je to stará diskuze ale zkusím to. Byla jsem v pátek na screeningu a ve zprávě nemám žádné zprávy o riziku preeklampsii. Dělali vám to tam???
@Anonymní píše: Více
Já jsem dnes byla zatím jen na odběrech, na UTZ jdu až 28.4., ale dnes mi měřili tlak a říkali, že to je právě kvůli preeklampsii, takže si myslím, že kdyby tam riziko bylo, napsali by to do zprávy.
Zdravím

Byla některá z vás na screeningu v České Lípě? Jen by mě zajímalo, jestli se tam ten UTZ provádí přes břicho nebo vaginálně?
Všude je to prý jinak, tak abych věděla, jak se aspoň obléct