Pohyby v 17tt a jejich absence

Anonymní
20.3.26 11:00

Pohyby v 17tt a jejich absence

Jsem po několikáté těhotná. Vždy jsem začala cítit pohyby po 20tt. Nyní jsem je začala naprosto zřetelně, nezamenitelně cítit a i přímo vidět na břiše už od 16+2tt. Zdálo se mi to neuvěřitelné, tak jsem tomu první den nevěnovala ani pozornost. Ale bylo to znovu a znovu. Dalo by se říct po celý den. Nějakou dobu intenzivně a po zbytek dne sem tam, ale stále denně, týden v kuse opravdu intenzivně a po týdnu o něco méně, ale stále a teď od včerejška nic. Vůbec nic :,( Naposledy včera v podvečer. Pokud ne úplně večer tak ráno už jsem je hezky citila. Samozdřejmě jsem z toho špatná. Pokud nic, pojedu zkontrolovat. Jen chci vědět zda máte některá podobnou zkušenost v tomto týdnu. S dobrym koncem. Jsem momentálně 17tt+5. S pohyby tak brzy a hlavne jejich pravidelností/nepravidelností nemám zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6012
20.3.26 11:05

Brzy jsem je cítila s první dcerou. Bublinky hodně v podbřišku. Výš to jsou střeva :mrgreen:
Nicméně v tomhle týdnu se miminka často otáčí, takže absence je zcela normální.
Udává se, že pravidelné pohyby by sis měla kontrolovat až někdy od 28tt, do té doby jsou normální i nepravidelné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35938
20.3.26 11:23

To byly spíš střeva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 11:29
@JancaS84 píše: Více

Nebyly to střeva, ale děkuji za zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
976
20.3.26 12:10

Normalni je citit pohyby klidne mezi 20. a 22.tydnem. To ze jsi je citila uz v 16.tydnu nemusi znamenat, ze je uz budes od ted citit kazdy den. Bud v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5476
20.3.26 12:23

Věřila bych ti, že je cítíš, ale jestli je i vidíš na břiše, tak jsou to střeva, děloha je popostrčila. Nicméně v tomhle týdnu se miminko otočí a pohyby nejsou pak cítit klidně pár dnů, stejně tak se může později povytáhnout placenta a taky je to jinak, ale to asi všechno znáš.

Po prvním těhotenství jsem byla v jednu dobu málem přesvědčená, že jsem znovu těhotná, nevím o tom a dítě musí být kolem 20 TT, protože jsem jasně cítila pohyby. Nebylo to jednorázově, trvalo to pár dnů, dokonce jsem si pro jistotu šla koupit test. Samozřejmě negativní. Do té chvíle mě ani nenapadlo, že jsem těhotná, ale ty „pohyby“ byly tak přesvědčivé, že jsem se bála věřit, že to jsou jen střeva. Jiné příznaky jsem neměla. MS pravidelně, břicho nerostlo atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5476
20.3.26 12:25

Jinak teda miminko kolem 17 TT nemá ani 15 cm a má nějakých 150 gramů, v břiše spoustu místa, nemá pořádně o co se opřít. Podle mě by to bylo skoro nemožné vidět pohyby miminka zvenčí i u anorektičky. Ale hádat se nebudu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 12:36
@TRG píše: Více

Určitě se nechci hádat. Mám to ale i natočené. Zavolala jsem i manžela ať koukne. Čuměli jsme oba. I po přiložení ruky je jasně cítil. Ale ano jednou jsem měla pocit, že jsem těhotná, protože jsem něco cítila, i vícekrát, ale bylo to jiné a nebyla jsem samozdřejmě. Tak jak popisujete.
Teď jsem to cítila tak jako v předešlých těhotenstvích, prostě pohyby, nezaměnitelné. Placentu mám na zadní straně. X krát jsem je už zažila. A bylo to přesně ono. Ale ano radši bych byla, aby to ještě nebyly a já teď nebyla v pr… :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.26 12:37

Těch 15cm a 150g je spíš dolní hranice…

• Citovat
  • Upravit
35938
20.3.26 12:46
@Anonymní píše: Více

Já jsme byla těhotná 3× a pohyby tak že jsou vidět a cítit na ruku sem měla až tak kolem 7 spíš 8 měsíce. A vždycky po porodu sem nějaký pohyby v břiše ještě taky cítila a dítě už tam nebylo. V 17 týdnu to je opravdu nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 12:53
@JancaS84 píše: Více

Nemám opravdu důvod si vymýšlet
Proč bych to dělala? Po třetím těhotenství bych možná napsala, že je to nesmysl, ale spíš ne.
Neměla bych důvod to zpochybňovat. Já jsem ale hodně vnímavá ke svému tělu.
Toto je mé šesté těhotenství.
Manžel kdyz přiložil ruku tak mi to řekl v okamžik kdy ja jsem to cítila. Navíc jsme to pak i pár krát viděli, oba, stejně.

• Citovat
  • Upravit
TRG
5476
20.3.26 13:07

No, každopádně s nějakou absencí pohybů bych v tomhle týdnu nikam nejela. Příjemné to není, když už je člověk jednou cítí a pak ne, ale miminko se tam teď točí furt a taky je ještě hodně nízko v podbřišku, tak nemá jak kopat na citlivější místa.

Mimochodem, já jsem těhotná počtvrté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 13:10

Děkuji, sama ale nevím co mám dělat. Jsem z toho hodně nešťastná.
Přeji hodně štěstí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
TRG
5476
20.3.26 13:15
@Anonymní píše: Více

Ještě je čas vyrazit a stihnout teoreticky ambulanci, jestli jsi fakt nervózní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 13:19

Bohužel jsme zrovna dva dny mimo domov :,( Vracíme se dnes pozdě vecer. Můj gyndr dnes a pondělí neordinuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky