Pohyby v 30. týdnu těhotenství

59
20.7.10 07:42

Pohyby v 30. týdnu

Ahoj,
mohu se zeptat, jak pravidelné máte pohyby okolo 30. týdne? Já vůbec, přes den skoro vůbec, max., když si večer lehnu na záda, tak jo, pak někdy v noci, když se převaluji, tak mimčo taky, a to je asi tak všechno. Je nutná nějaká pravidelnost? Připadá mi, že mám v sobě pěkného lenocha :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3627
20.7.10 07:45

Podle mě v 30. týdnu už je miminko tak veliké, že tam nemá tolik prostoru, aby se hýbalo. Náš Mareček spal i u porodu :o)) fakt, vždycky, když jsem byla na monitoru, tak mi třásli s břichem tak, že by to probudilo i největšího spáče, nakonec na něj i troubili tím klaksonem, on se vždycky jen lekl a spal dál :o) Takže neboj, vše je OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
20.7.10 08:02

Nééé, vůbec, ani by mě nenapadlo, že by pohyby měly být nějak pravidelné, vždyt se mimi po narození taky nechová nějak pravidelně, nespí denně jen v určitý čas..:-)
Mě malej teda kope celodenně, ale právě myslím, že máme aktivku, aspon podle toho, co předvádí každej UTZ.Např.kamarádka ale naopak čeká spící Růženku..
Malej to má různě - jeden den kope jak divej, že mi nedá chvilku klid, druhej den na mě prdí, občas se tam zavrtí, ale jinak nic extra…To dělá hlavně když je doma tatínek, asi na just..
Pravidelnost bych fakt neřešila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
20.7.10 08:07
Ewule0712 píše:
Podle mě v 30. týdnu už je miminko tak veliké, že tam nemá tolik prostoru, aby se hýbalo.

Já teda naopak četla a i potvrzuju, že v tomhle období, myslím od 28.týdne jsou pohyby naopak nejintenzivnější.Moc veliké, aby bylo cítit, je až v posl.měsíci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
20.7.10 08:09

Díky za názory/uklidnění :-)
Mně by to ani nenapadlo, ta pravidelnost, spíše, že jsem někde něco slyšela, že ty pohyby mají být nějak do hodiny pravidelné, ale to mi nepřipadá reálné, abych počítala kolik je pohybů do hodiny apod.
Takna ty monitory se teda už těším. Je fakt, že na 3D ultrazvuku spal, rukou podepřenou hlavu a pak se probudil, zatukal si na hlavu, zyvl a spal dal :-)
Kdyby to tak platilo i pak, co :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
20.7.10 08:15
Blanche-V píše:Kdyby to tak platilo i pak, co :-)

Jéé, to nestraš, to bych se nezastavila :mrgreen:
Tady jsem ti zkopírovala citaci z jedné myslím spoehlivé stránky :" V průběhu dne a noci nejsou pohyby plodu pravidelné. Předpokládá se, že i plod má období spánku a bdění. Aktivita a pasivita plodu se střídají každých 20-40 minut. Je běžné, že žena cítí pohyby plodu intenzivněji navečer, což je pravděpodobně dáno oproštěním těhotné od jiných vjemů, které mohou vnímání pohybové aktivity miminka překrývat."
Něco pravdy na tom bude, když něco dělám přes den, tak mimiho necítím nebo málo,takže spíš asi nevnímám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
20.7.10 08:19

Takže to s tou aktivitou v bříšku a pak není shodné? :-)
Díky, asi to až tak nevnímám a nezkoumám, faktem je, že až večer, když sebou seknu k telce, si to nejvíce uvědomuji. A nebo jsem moc zasádlená a necítím to tolik, kdo ví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
20.7.10 08:29

NO spíš si myslím, že aktivitu plodu nemusíš mermomocí cítit…Že je to myšleno spíš tak, že v tu a tu dobu je vzhůru, ale nikdo neříká, že musí pořád kopat, já jsem ted vzhůru a taky nic nedělám :mrgreen:
Navíc jak říkám, když něco děláš, podle mě prdolu nevnímáš..To je jako když tě bolí zub ceý den a pak se do něčeho pustíš a tu bolest přestaneš vnímat (divnej příklad, jinej mě nenapadl) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
20.7.10 08:31

ahoj, ja jsem ted 30+1tt a taky taky se moc nevrtime, ptala jsem se doktorky na posledni kontrole a ona mi rikala ze mu je taky teplo, tak ze nema naladu se tam nak extra vrtet :-) tak neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
20.7.10 08:32
xangel87 píše:
NO spíš si myslím, že aktivitu plodu nemusíš mermomocí cítit…Že je to myšleno spíš tak, že v tu a tu dobu je vzhůru, ale nikdo neříká, že musí pořád kopat, já jsem ted vzhůru a taky nic nedělám :mrgreen:
Navíc jak říkám, když něco děláš, podle mě prdolu nevnímáš..To je jako když tě bolí zub ceý den a pak se do něčeho pustíš a tu bolest přestaneš vnímat (divnej příklad, jinej mě nenapadl) :-)

Svatá pravda, jsem 33tt, chodím ještě do práce a pokud jsem v práci do něčeho hodně zabraná, nebo trochu chodím a myslím na jiné věci tak nic necítím ale ve chvíli kdy si sednu, že si odpočinu a na nic nemyslím tak mimi cítím. Ale mimčo se tedy občas hýbe až moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
20.7.10 08:48

Ono se ještě říká, že pokud mimi nekopne 24 hodin, letět k doktorovi.Já osobně teda když mimi nějakou dobu necítím a začnu z toho být nervní, lehnu si a párkrát dloubnu do břicha, malej se probudí :-)
Takže kdyby se ti něco nezdálo, zaklepej na něj, on se ozve :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
20.7.10 09:03

S tim teplem to potvrzuju, ted se mala skoro nehybala. A to se mi normalne delaji boule na brise, jak se hybe. ;)

Ale dle mne vnimani pohybu je hrozne individualni, nekdo to proste citi vic nekdo min, takze bud v pohode. :) Je to taky o tom, v jake je poloze. Kamaradka treba porad litala k dr., ze neciti pohyby a ted ma dost aktivniho chlapecka. ;)

Ja kdyz do bricha stouchnu (i doktor na utz to zkousel) tak to na malou nema zadny vliv. Probudi ji jine veci, treba se rozhybe, kdyz mi manzel masiruje chodidla nebo obcas kdyz se pretocim na bok. :)

Mela by si denne napocitat urcity pocet pohybu. :)

• Citovat
  • Upravit
16492
20.7.10 09:13

Ahoj Blanche,
já to mám úplně stejně jako ty! PRomiň, že to takhle napíšu, ale ulevilo se mi, že nejsem sama, koho mimi tak málo kope. Můžeme si podat ruce :-) Včera jsem přišla na to, že se vzbudí, když si lehnu do vany, jinak se vůbec nehýba. Maximálně někdy navečeru. Je to asi normální, jak píššou holky.
To nás ale ty děti zlobí co :-) Já jsem z toho totiž strašně nervózní! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
20.7.10 09:17

Díky všem za odpovědi :palec:
Asi na to ma skutečně vliv to teplo, protože dnes je to už zase více znát. A jo, je pravda, že když jsem v práci, tak na to prostě nemám čas tolik myslet, ale dnes jsem doma a pozoruji to mnohem více.
Každopádně doposud mohu říci, že moje dítě kope fakt minimálně, nějaké pořádné kopance moc neznám, sem tam se zavlní břicho. A šťouchání do děcka u ultrazvuku (3D což jsem si pak vyčítala) na něj taky nezabíralo. Takže tím ho ani neruším.
Díky za „uklidnění“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
20.7.10 09:18

Majo, holt, jak tu kdosi napsal, máme v břiše šípkové Růženky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí