Pojištění 4life direct

13331
17.3.16 10:28

Pojištění 4life direct

:mavam: Co si myslíte o reklamách na toto pojištění?

https://www.4lifedirect.cz/…72d37415b601?…

Mě osobně to přijde jako zase reklamní past na důchodce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11559
17.3.16 10:36

Ani ne, tohle je pojišťění pohřbu. Uzavírají to i výrazně mladší lidé. Myšlenka je ta, že „nechci, aby s mým odchodem měl někdo finanční problémy“.
Je jasné, že když je to uzavřené dlouhou dobu, tak tam člověk pošle hodně peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
17.3.16 10:40

No pohřeb stojí kolem 30.000. Nemyslím si, že je to tak strašná částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
17.3.16 11:12

Jsou lidé, pro které je 10 měsíčně OK, ale 30.000 ( a víc) ne. Navíc to lze uzavřít i ve velmi pozdním věku.
Pokud Vám je do 85 let, schválení Vaší žádosti je garantováno.
Nechal bych to na klientech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
25.1.18 00:27

životní pojištění "Moji blízcí" od 4lifedirect

Můžete mi, prosím, někdo vysvětlit výhodu tohoto pojištění??? Babička si bohužel tuto smlouvu uzavřela s pojistnou částkou na 10.000,– Kč.. musí měsíčně platit 310,– Kč. Pokud tedy bude žít alespoň 5 let, pošle jim 18.600,– ale vyplaceno bude pouze 10.000,– Kč. Nějak mi uniká výhoda tohoto pojištění pro pojištěného a jeho blízké. Vidím v tom jen další vyčůranost této pojišťovny, která je navíc registrovaná na Gibraltaru! Opět počítají s tím, že důchodce lehce nachytají!!! Toto by mělo být vážně trestné. Pokud by od smlouvy chtěla odstoupit, tak zpět nic nedostane. Taková smlouva se vyplatí pouze v případě, že se Vám povede umřít ve 3.roce trvání smlouvy. Opravdu povedený produkt!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
25.1.18 07:41

Něco mi nesouhlasí. Za pojistné 310,– měsíčně určitě není poj. částka 10.000,–. Není to roční pojistné? Jinak minimální poj. částka je 20.000, max. 200.000 (pro vaši babičku).
První 2 roky je „plnění“ jen při úmrtí při nehodě (tedy žádná nemoc, ani přirozená smrt), jinak se jen vrací zaplacené pojistné.
VPP:
https://www.4lifedirect.cz/…_01_2018.pdf
Není mi zcela jasná ta trestnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.1.18 00:12

Z mého pohledu trestnost spočívá právě v tom, že těch 310,– Kč je opravdu měsíčně a k dnešnímu dni tam už naposílala 11.160,– Kč a dle sdělení operátorky má platit dále, jelikož splátky se platí dokud neumřete. Takže, když se bude babičce dařit může klidně platit dalších 5 let. To jsem vážně jediná, které se to nezdá v pořádku? A ve smlouvě má opravdu pojistnou částku 10.000,– Kč. Dnes mi bylo sděleno, že se pojistná částka dá za určitých podmínek navýšit. Bojím se ovšem do takové instituce co není registrovaná v ČR nechat babičku posílat další peníze. Má někdo zkušenost, že už někomu opravdu něco vyplatili? Taková pojišťovna (která vklad ani nijak neúročí) ve mě žádnou důvěru nebudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.1.18 00:20

Ivane, jestli patříte k této společnosti, pokuste se mi, prosím, objasnit výhody tohoto pojištění. Celkem tu tento produkt hájíte, tak možná víte něco, co jsem se v podmínkách zatím nedočetla. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
26.1.18 07:50

Přijde mi, že poněkud nesprávně chápete princip pojištění. Jaký vklad by měla pojišťovna úročit? Pojistné slouží pro placení za riziko. Máte pojištěné auto, byt? Tam vám pojišťovna něco úročí? Mám auto pojištěné 1 rok a na konci roku musím zase platit nové pojistné na další rok a nikde mi nic nepřibývá (úspory).
Když mám čistě úrazové pojištění, také mi nic nikdo neúročí.
Když babička bude platit 5 let, tak zaplatí 60*310- přes 18.000,– Je jisté, že pokud někdo žije po podpisu této smlouvy déle, než 33 měsíců, tak v tomto případě zaplatí víc, než je plnění. A to ještě v prvních 2 letech „nesmí umřít jen tak“, pak nedostane plnou pojistnou částku, ale jen zaplacené pojistné zpět.
Pojišťování je byznis a základem je to, že pojišťovna vybere na pojistném víc, než vyplatí na plnění. Pokud by to tak nebylo, pojišťovna zkrachuje. Jestli máte podezření na trestný čin, je tu od toho PČR. Pokud se vám nelíbí ta firma, od toho je tu ČNB. Zprostředkovatel je evidovaný v ČR a SR. A protože nepatřím k té společnosti, dle vašeho příspěvku vám nemusím objasňovat výhody. Někde jsem psal, že to má výhody? Byla babička svéprávná v době podpisu smlouvy? Byly ty podmínky předem jasné- platba, princip, plnění…? Pojištění smrti na 10.000 za 310 měsíčně je opravdu nelevné, ale to neznamená, že je to trestné. Docela rád bych viděl tu smlouvu. Můžete tam zakrýt osobní údaje a ukázat nám jí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
26.1.18 14:27

@ji2li Ivan rozhodně nepatří k této společnosti a rozhodně tu neobhajuje produkt. Jen vysvětluje princip.
Zkusím k tomu něco přidat… Každá věková kategorie v závislosti na pohlaví, má určitou průměrnou pravděpodobnost úmrtí. Tu najdete v tzv. úmrtnostních tabulkách na stránkách ČSÚ. Pojišťovny s těmito tabulkami pracují a je zjevné, že pokud chce pojišťovna někoho pojistit na smrt, tak musí zinkasovat na pojistném větší částku, než vyplatí, jinak by v čase zbankrotovala. Jestliže je tedy v určitém věku klienta tato částka dle úmrtnostních tabulek např. 100,– Kč, pojišťovna vybere od klienta částku o něco vyšší, např. 130,–Kč (Prosím neberte to tak, že jsem řekl, že u této pojišťovny to je 130,– Kč, to si každá pojišťovna stanoví sama) a je to tzv. pojistné za riziko smrti. To se s věkem zvyšuje a tak většinou (ale ne vždy), pojišťovna toto riziko zprůměruje, aby měsíční částka byla stejná.
Pokud máte např. sama pojištění (na jakékoli riziko, třeba i té smrti), tak pokud nezemřete během trvání smlouvy, zaplatila jste za toto riziko třeba desítky tisíc korun, přičemž z tohoto zaplaceného rizika nedostanete zpátky ani korunu. Podobně je to u Vaší babičky, bohužel pravděpodobnost smrti s věkem roste a Vaší babičce se podařilo přežít onu pravděpodobnost. Ta konstrukce je oproti klasické životce trochu jiná, nicméně, snad je to z toho principu zřejmé, co tím mám na mysli.
Předpokládám, že u mladšího člověka to nebude 310,– Kč, ale výrazně méně, protože je mladší nebo se po určité době platba zastaví… neznám konstrukci toho pojištění, jak je to nastaveno, jde mi jen o pochopení principu.
Obecně to považuji za spíš nepotřebné, protože pokud klient není úplně totální socka, tak bude mít peníze někde jinde… např. na penzijku, a v případě jeho smrti je tam určená obmyšlená osoba a tyto prostředky nepodléhají dědickému řízení. Prostě je to řešitelné jinak, aniž by za to člověk musel zrovna kvůli tomuto sjednávat tento produkt.
Nicméně neexistuje zde žádný důvod k „trestnosti“. To byste musela trestat za téměř každou životní smlouvu. Jejich princip je takový, že ti, co nezemřou, zaplatí např. rodině za jejich zemřelého živitele rodiny. Co je nad rámec úmrtnostních tabulek, je hrubý zisk pojišťovny, úplně stejný, jako je zisk firmy prodávající televizory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
26.1.18 15:07

Pojistné se nezvyšuje- u uzavřené smlouvy. Umím si představit, že mladý člověk bude platit 100 měsíčně, starší 200 a starý 300,– Prostě se jen hraje na pravděpodobnost (jako v celém pojišťování). Ale nikde jsem nedohledal konkrétnější informace.
Osobně si myslím, že pokud někdo „hraje“ na pojistné plnění 10.000, tak je něco špatně. Jestli by to měly být jediné peníze, co po mě zůstanou (plnění 10.000), tak si takové pojištění za 310,– měsíčně rozhodně nemohu dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
27.1.18 11:20

@Ivan PPZ Jasně, jak píšu, neznám konstrukci, chtěl jsem jen ještě jinak pro ji2li popsat obecný princip. Prostě existuje nějaká pravděpodobnost pojistné události a na tu je nutné vybrat prostředky a k tomu musí existovat nějaký zisk, jinak by to pochopitelně nikdo nedělal. A k tomuto principu pak existují různé konstrukce, jak je pojistka postavena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
27.1.18 12:55

Ono se k tomu nedá moc dohledat, ale VPP jsem dával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.1.18 17:35

Děkuji Vám oběma za komentáře. Máte pravdu, že každý člověk je za své činny zodpovědný a má si číst podmínky předem. To bohužel moje babička neudělala! A ani se s nikým neporadila. Každému dají 30 dní na to, aby si vše řádně přečetl a spočítal. To už ale bohužel spousta starých důvěřivých lidí neudělá. Závěr je, že ze strany pojišťovny jsou podmínky jasně dané. To, že si to někdo nepřečte a nespočítá je vlastně jen a jen jeho vlastní vina. A na tom se dá bohužel dobře vydělávat. Stačí jen poblouznit správnou kategorii, kterou bohužel důchodci jsou. Pokud někoho takového ve svém okolí máte, tak ho varujte před tímto produktem předem. Nechystá-li se umřít ve správném momentě, kdy se to vyplatí je k ničemu! Hrát někomu na city s pokrytím nákladů na pohřeb je divné. Blízcí si z velké většiny vždycky nějak poradí a pár tisíc ztrátu blízké osoby nevyrovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
27.1.18 17:57

Že by ta smlouva byla nevypověditelná? Kolik toho babička tak mohla poslat? Ale je otázka, jestli to bude chtít řešit. Sdělte ji nějaké argumenty a mluvte „rozumněji“ a méně expresivně, než váš úvodní příspěvek a třeba to pochopí. A jestli ne, tak to nechte být, je to její přání a její peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat