Pojištění zodpovědnosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pojištění zodpovědnosti
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na zkušenost s nahlášením pojistné události. Stala se taková věc, že synovi spolužák ve škole na tělocviku rozbil brýle a škola chce, abych pojistnou událost nahlásila já. Vždycky jsem si myslela, že pojistnou událost by měl hlásit ten, kdo je pojištěný, a ne poškozený. Máte někdo zkušenost?🙏
Děkuji za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pojistnou událost hlásí ten, kdo má pojistku sepsanou. Těžko to může nahlásit cizí osoba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si to také myslím. Všiml jsem si, že chtějí v tom papíru vyplnit číslo pojistné smlouvy, které samozřejmě neznám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminka189 píše: Více
A nemyslí si, že máte svoji pojistku? My třeba máme takovou pojistku svoji…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ale jim byla způsobená škoda a mají nárok, aby to bylo proplaceni z pojistky školy nebo viníka. Není důvod, aby uplatňovali svou pojistku. Na rozbité brýle to ani nelze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jak mám postupovat v situaci, kdy se škola kroutí a trvá na tom, abych škodu nahlásila já. V dokumentu, který mi poslali e-mailem, jsou navíc uvedeny údaje, které neznám (například číslo pojistné smlouvy) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím jak postupovat, ale nemáš třeba pojistku domácnosti, tam pojištění odpovědnosti bývá zahrnuto. Tak že bys tam napsala toto. nebo koukni i na pojištění k platebním kartám, dost často tam brýle bývají, nevím teda jestli i pro děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel u pojistky na nešťastné události mám poměrně vysokou spoluúčast. Pořídila jsem si ji pro případ, že by nám například vytekla pračka, praskla hadička od záchodu nebo by dítě shodilo v obchodě regál s drahým alkoholem, ale po této zkušenosti si ji nechám snížit, pokud to bude možné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminka189 píše: Více
Dej žádost o uhrazení škody do školy písemně, vyčísli částku a datum do kdy to chceš uhradit. Škodu musí na své pojišťovně hlásit oni. Ty k tomu nemáš oprávnění. Pojistku jsi nesjednávala. Nechtějí po tobě, aby jsi jen vyplnila své údaje? Ze své pojistky to neuplatňuj, to je nesmysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není pravda, že nemůžete škodu nahlásit
, jako poškozená ji uplatnit můžete, jen ale musíte mít to číslo jejich smlouvy, které by vám měla škola sdělit, pokud chce, aby jste to hlásila Vy
. Ono je jedno jestli to hlásí viník, nebo poškozený, protože pojišťovna pak vyzve každého na dodání dokladů. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Azeretereza to je blbost, ze své smlouvy odpovědnosti nemůže uplatnit svoji škodu. To musí na pojišťovnu a smlouvu toho viníka, takže školy, nebo rodiče toho kluka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit