Úrazové pojištění - není to moc?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Úrazové pojištění - není to moc?
Zdravím, je mi 43 let a sjednala jsem si pojištění na invaliditu, úraz, vážné nemoci (rakovina), a neschopnost od 29 dne 300kč denne…i když mi to okřesal, tak mi to vyšlo na 1200
přijde mi to vysoká částka i tak..je to u MetLife..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nevime limity ale tolik platime za 4 clenou rodinu u kooperativy
- Citovat
- Upravit
@Bardugo píše: Více
Když mi to dával do Kooperativy, vyšlo mu to jeste vic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednak- toto není úrazové pojištění, nebo to tak alespoň nevypadá. Druhak- netušíme rizikovou skupinu, pojistné částky, zdravotní stav, příjmy, které by se měly nahradit…
Na druhou stranu, k čemu je dobrá PN od 29. na 300? Aby to bylo levnější? Ale k čemu to pomůže?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše: Více
Nahrazuje se 30000 hrubyho..nemám rizikové nic, leda tak věk
nekuřák, zdravotne okej…pn od 29 dne jsem si dávala kdyby jsem byla dlouhodobě nemocná..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepříjde mi to moc. Jsem na mateřské, jsem tedy neriziková a platím 800. Před mateřskou jako nezaměstnaná 1300. Můj táta má životku dokonce 3000,–, protože je v rizikové skupině (zaměstnání). Za syna (2) platím jen úplný základ 500,–.
- Citovat
- Upravit
Tak je úrazové nebo životní nebo něco dohromady…úrazové platím 800kč za rok, za 20let jsem z něj nic nečerpala…
- Citovat
- Upravit
Jestli máš příjem 30k, tak pojištěním nenahrazuješ 30k, to by ses nedoplatila. Na kus musíš mít úspory (tak na 3-6 měsíců) a kus ti musí jít z nějakých dávek. Jinak problém.
Riziková skupina není moc podle chování (i když by asi mohla), ale podle povolání/ sportu.
PN 300 znamená, že po 2 měsících marodění dostaneš 9000. K čemu je to dobré? Je to prostě málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, mam kancelarskou praci…no neschopnost dostanu od zamestnavatele/státu a aby mi to donahradilo do tech 30000 hrubého…
takže 9000za dva mesice by bylo akorát…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale to je pořád jen 1 poj. částka. ostatní neznáme, tak prostě ten dotaz nemá smysl. Můžeš mít INV I na 500k, nebo I-4 na 2 mega a hned je to jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mi to nepřijde moc, za svoji pojistku platím o pár stovek víc a jsem mladší o 10 let než ty. Taky kancl. Mám životní pojištění, ne úrazovku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Inv. Mám na minime..šlo mi spíš o rakovinu a dlouhodobou neschopnost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pamaro píše: Více
Prosím tě, doptej se schopnýho poradce na rozdíl mezi životním pojištěním a úrazovým pojištěním. Ve svým vlastním zájmu tuto smlouvu nepodepisuj a pořádně se předem informuj a řeš to s někým, kdo to udělá na míru TOBĚ a ne sobě kvůli provizím. Pokud sedíš v kanclu, fakt nepotřebuješ drahou úrazovku, kde ti mimochodem můžou říct, že mas letos tu ruku zlomenou už podruhý (mmch kolikrát za rok si zlomíš ruku) a že ti teda penízky trochu pokrátíme.
Jak můžeš mít v úrazovce rakovinu to mi hlava nebere, to pojištění dělal někdo hodně „schopnej“.
Opravdu, běž za nezávislým poradcem a řeš to s ním, toto co máš je velmi pravděpodobně totálně na h.., cena možná dobrá, ale to je tak jediný. Nech si to pořádně vysvětlit, ať to s tebou prokonzultuje a pořádně ti to vysvětlí. Já dělala minulý týden revizi, strávili jsme nad tím s poradcem asi hodinu, možná dýl. Ale je to na míru, nejsou tam nesmysly, a je to funkční.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám životní 1200,– u Kooperativy.
A to tam mám ještě 300,– na den od 15. dne u nemoci, při úrazu 500,–
Pokud to máš jen jako úrazové tak je to dost.
Ale nevím co tam vše máš, taky neznáme tvůj zdravotní stav.
Můžeš to nechat přepočítat u někoho jiného.
Edit: a hlavně nechápu, proč někdo, kdo pracuje v kanclu má úrazové pojištění? ![]()
A rakovina je úraz?
Asi tomu nerozumíš.
Příspěvek upraven 31.10.24 v 20:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit