Pojišťovna CPZP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
20.2.12 16:53
PeťulaK píše:
Vanesanka píše:
PeťulaK píše:
Já ČPZP mám a jsem spokojena už ji mám léta, ještě za dob Hutnické pojišťovny. Teď ohledně těhotenství, a dětí. Vím že přispívají těhotným 2000Kč (tzv. Manažerka vlastního mateřství ) a ta částka se dá vyčerpat na přípravky a kosmetiku, čaje atd. zakoupené v lékárnách, viz jejich seznam na stránkách, + proplácí z toho prvotrimestrální screening, předporodní kurzy pro těhotné, a různé kurzy pro děti do 1 roku (plavání apod.)
Po zaregistrování dítěte po jeho narození jsme dostali uvítací balíček pro mimčo s plínama, lahvičkou, dudlíkem (takové maličkosti, ale i tak se hodily a potěšily :nevim: )No a jinak klasika jsou tam nějaké možnosti 1× ročně čerpat vitamíny pro děti atd…
8o 8o Fakt? Tak to se divím, to bude asi nové, my nedostali nic, max. nějaké ty vitamíny. Jinak bych spíš uvítala, kdyby se vrátila doba, kdy pojišťovna proplácela ženám antikoncepci :kytka: To byla krásná a dobrá pomoc. Škoda že to zrušili :mavam:

JJ, je to nové, u prvního dítka to nebylo (to jsem dostala jen nějaký uvítací balíček pro malou s DVD), ale teď když jsem čekala malého, tak mi u screeeningu sestra řekla, že to 205 proplácí, tak ať se na to jdu zeptat. A tam jsem koukala, že mám nárok na 2000Kč. No jo, když nečteme novinky, nikdo nám je nutit nebude, že?? :nevim: V tom byla ještě ta sestra dobrá, že mě na to upozornila, jinak bych to taky nevěděla!!

JJ, a proplácení antikoncepce bylo fajn :)

já měla prvního prcka v září 2009 a to už přispívali, tehdy dokonce myslim ještě víc jak 2000 (myslimm že asi 4), já kvůli tomu přecházela k nim :-) a měli mnohem volnější pravidla… (ještě jako ČNZP), pak se spojili, přejmenovali na ČPZP, prachy zkrouhli a pravidla zpřísnili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
20.2.12 19:31
kate02 píše:
PeťulaK píše:
Vanesanka píše:
PeťulaK píše:
Já ČPZP mám a jsem spokojena už ji mám léta, ještě za dob Hutnické pojišťovny. Teď ohledně těhotenství, a dětí. Vím že přispívají těhotným 2000Kč (tzv. Manažerka vlastního mateřství ) a ta částka se dá vyčerpat na přípravky a kosmetiku, čaje atd. zakoupené v lékárnách, viz jejich seznam na stránkách, + proplácí z toho prvotrimestrální screening, předporodní kurzy pro těhotné, a různé kurzy pro děti do 1 roku (plavání apod.)
Po zaregistrování dítěte po jeho narození jsme dostali uvítací balíček pro mimčo s plínama, lahvičkou, dudlíkem (takové maličkosti, ale i tak se hodily a potěšily :nevim: )No a jinak klasika jsou tam nějaké možnosti 1× ročně čerpat vitamíny pro děti atd…
8o 8o Fakt? Tak to se divím, to bude asi nové, my nedostali nic, max. nějaké ty vitamíny. Jinak bych spíš uvítala, kdyby se vrátila doba, kdy pojišťovna proplácela ženám antikoncepci :kytka: To byla krásná a dobrá pomoc. Škoda že to zrušili :mavam:

JJ, je to nové, u prvního dítka to nebylo (to jsem dostala jen nějaký uvítací balíček pro malou s DVD), ale teď když jsem čekala malého, tak mi u screeeningu sestra řekla, že to 205 proplácí, tak ať se na to jdu zeptat. A tam jsem koukala, že mám nárok na 2000Kč. No jo, když nečteme novinky, nikdo nám je nutit nebude, že?? :nevim: V tom byla ještě ta sestra dobrá, že mě na to upozornila, jinak bych to taky nevěděla!!

JJ, a proplácení antikoncepce bylo fajn :)
já měla prvního prcka v září 2009 a to už přispívali, tehdy dokonce myslim ještě víc jak 2000 (myslimm že asi 4), já kvůli tomu přecházela k nim :-) a měli mnohem volnější pravidla… (ještě jako ČNZP), pak se spojili, přejmenovali na ČPZP, prachy zkrouhli a pravidla zpřísnili…

Hm, tak to jsem asi tenkrát prošvihla. Protože dceru jsem taky rodila v září 2009 a o těchto výhodách jsem nevěděla :nevim: I když je fakt, že tenkrát byl ještě screening zdarma, tak mi ani na něj přispívat nemuseli a tím pádem jsem neměla důvod tam vůbec jít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
7.12.13 16:53

NOVÝ DOTAZ

Přišel mi dopis z ČPZP, že dlužím za rok a půl na pojistném. 8o
Byla jsem od května 2012 řádně evidována na ÚP. Po narození syna - říjen 2012, jsem donesla nějaký formulář do pojišťovny, že jsem na mateřské. Jak mohu dlužit na pojistném? Přeci to platí stát, ne? 8o
Dozvěděla jsem se to dnes, jelikož dopis přišel k rodičům a zapomněli mi ho předat. Jsem teď nervózní, jak je možné, že mám zaplatit 13500 Kč za nehrazené pojistné od května 2012 :(
Nevíte, co teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.12.13 16:56

@Maculinka
ozvi se jim co nejdriv (nejlip zajit osobne, jestli mas po ruce), sebou papiry o materske atd.
pujde o administrativni chybu nekde, to se vyresi.
kamaradku zapomela skola nahlasit jako studenta, taky ji prislo, ze dluzi za rok a neco, ale bylo to pomerne rychle vyresene bez nejakych problemu pro ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
7.12.13 16:59

@Ali-Ali Papíry o mateřské? To je co? :oops: Nic takového nemám. Nebo je nějaký formulář na uznání mateřské? Mám jen možná něco ze sociálky a rodný list syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.12.13 17:10

@Maculinka
to netusim :D ja materskou nepobiram. myslela jsem, ze k tomu je nejake lejstro ze socialky nebo tak. kazdopadne z pracaku bys neco mit mela ne? ze jsi tam byla registrovana.
nebo proste jim zavolej prvni a poptej se, co jako mas dolozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.15 07:56

Proplaci jeste pojistovny cviceni?

Dobre ranko :) Chtela bych se zeptat, zda nekdo nevite jak je to s proplacenim u CPZP - vim ze kdysi proplaceli cviceni s kojenci, ale na jejich strankach jsem nasla jen balicky co se tyce ockovani a ruznych preventivnich prohlidek, coz my teda nevyuzijeme, tak se chci zeptat, jestli je to vsechno, nebo ma cenu se poptat jeste primo na pojistovne? At tam neletim zbytecne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
3.11.15 08:00

To nevím, ale docela by mě to taky zajímalo. Mají na stránkách i chat a přes den jsou online. Když chci něco zjistit, tak se tam ptám. Jdu to zkusit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
3.11.15 08:06

Mají to na stránkách. Musíš se zaregistrovat do bonusového programu, nasbírat body např. za preventivní prohlídky a pak čerpat. Ale myslím tam mají uvedeno jen cvičení s dětmi od 1 roku, ale to si nejsem jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
3.11.15 08:06

@pajisek90
Ahojky, hod sem pak prosim odkaz na ten tvuj dotaz, at to muzeme sledovat ;-) diiikyyyyy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
3.11.15 08:12

Taky bych se ráda zeptala - proplácí pojišťovna pobyt dítěte v nemocnici a i pobyt matky, jako doprovodu? Psala jsem na ten jejich chat, ale nikdo mi neodpověděl a syn je teď nemocný, tak se na naši pobočku nedostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.15 08:28

Aha, takze laicky receno, musela bych nejdriv bezduvodne litat po doktorech, aby mi neco proplatili… :D Prijde mi, ze ted jsou ty jejich programy pekne na nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.15 08:30

Holky nejdou mi smajlici a ani citace, tak nemuzu oznacovat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
3.11.15 08:42

Já to jako „bezdůvodné lítání po doktorech“ neberu. Automaticky chodím co půl roku k zubaři, na gyndu. Dítě má několik preventivních prohlídek u dětského během prvního roku, dvou. Tak jsme se zaregistrovali kdyby jsme někdy chtěli něco čerpat. Kopu bodů máme za věrnost. Ale ještě nemám zkušeenost s čerpáním.
Také mi nejde reagovat na konkrétní příspěvky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
3.11.15 08:44

Jsem na mobilu a nemuzu ten chat najit :? Odpoledne zapnu noťas a zeptam se… Taky nemůžu najít slevy co nabízejí u jejich partnerů. Myslím, že jsem jednou na jejich stránkách našla slevu do optiky. Jdu si pro brýle, tak by se mi to hodilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty