Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, premyslim o zmene pojistovny, jsem u ZPMV a neproplaci mi na miminko temer nic. Uvazuju o CPZP, mate nekdo nejake zkusenosti? Moc diky.
změna pojišťovny by byla až od roku 2013, to už moc miminko nebude
iiiv píše:
Není pravda, pojišťovna se může měnit vždy k prvnímu každého kalendářního čtvrtletí, takže když se rozhodne pro změnu, tak může přejít jinam k 1.dubnu 2012.
Jinak neporadím, za mně je nejdůležitější, aby s pojišťovnou u které jsi, měli lékaři, ke kterým chodíš smlouvu. Nějaké ty nadstandardní příspěvky jsou dost nestálé.
Princess píše:iiiv píše:Není pravda, pojišťovna se může měnit vždy k prvnímu každého kalendářního čtvrtletí, takže když se rozhodne pro změnu, tak může přejít jinam k 1.dubnu 2012.
Jinak neporadím, za mně je nejdůležitější, aby s pojišťovnou u které jsi, měli lékaři, ke kterým chodíš smlouvu. Nějaké ty nadstandardní příspěvky jsou dost nestálé.
no nově je to jednou ročně a to vždy k 1.1. a musíš to stihnout dokonce června. kdyby dala přihlášku až po červnu, byla by přihlášená až od 1.1.2014
Princess píše:iiiv píše:Není pravda, pojišťovna se může měnit vždy k prvnímu každého kalendářního čtvrtletí, takže když se rozhodne pro změnu, tak může přejít jinam k 1.dubnu 2012.
to už právě neplatí ![]()
Já ČPZP mám a jsem spokojena už ji mám léta, ještě za dob Hutnické pojišťovny. Teď ohledně těhotenství, a dětí. Vím že přispívají těhotným 2000Kč (tzv. Manažerka vlastního mateřství ) a ta částka se dá vyčerpat na přípravky a kosmetiku, čaje atd. zakoupené v lékárnách, viz jejich seznam na stránkách, + proplácí z toho prvotrimestrální screening, předporodní kurzy pro těhotné, a různé kurzy pro děti do 1 roku (plavání apod.)
Po zaregistrování dítěte po jeho narození jsme dostali uvítací balíček pro mimčo s plínama, lahvičkou, dudlíkem (takové maličkosti, ale i tak se hodily a potěšily
)
No a jinak klasika jsou tam nějaké možnosti 1× ročně čerpat vitamíny pro děti atd…
iiiv píše:Princess píše:no nově je to jednou ročně a to vždy k 1.1. a musíš to stihnout dokonce června. kdyby dala přihlášku až po červnu, byla by přihlášená až od 1.1.2014iiiv píše:Není pravda, pojišťovna se může měnit vždy k prvnímu každého kalendářního čtvrtletí, takže když se rozhodne pro změnu, tak může přejít jinam k 1.dubnu 2012.
Faakt
Tak to jsem teda absolutně nepostřehla takovou změnu!
Princess píše:iiiv píše:FaaktPrincess píše:no nově je to jednou ročně a to vždy k 1.1. a musíš to stihnout dokonce června. kdyby dala přihlášku až po červnu, byla by přihlášená až od 1.1.2014iiiv píše:Není pravda, pojišťovna se může měnit vždy k prvnímu každého kalendářního čtvrtletí, takže když se rozhodne pro změnu, tak může přejít jinam k 1.dubnu 2012.
Jinak neporadím, za mně je nejdůležitější, aby s pojišťovnou u které jsi, měli lékaři, ke kterým chodíš smlouvu. Nějaké ty nadstandardní příspěvky jsou dost nestálé.Tak to jsem teda absolutně nepostřehla takovou změnu!
bohužel ano ![]()
PeťulaK píše:
Já ČPZP mám a jsem spokojena už ji mám léta, ještě za dob Hutnické pojišťovny. Teď ohledně těhotenství, a dětí. Vím že přispívají těhotným 2000Kč (tzv. Manažerka vlastního mateřství ) a ta částka se dá vyčerpat na přípravky a kosmetiku, čaje atd. zakoupené v lékárnách, viz jejich seznam na stránkách, + proplácí z toho prvotrimestrální screening, předporodní kurzy pro těhotné, a různé kurzy pro děti do 1 roku (plavání apod.)
Po zaregistrování dítěte po jeho narození jsme dostali uvítací balíček pro mimčo s plínama, lahvičkou, dudlíkem (takové maličkosti, ale i tak se hodily a potěšily)No a jinak klasika jsou tam nějaké možnosti 1× ročně čerpat vitamíny pro děti atd…
Fakt? Tak to se divím, to bude asi nové, my nedostali nic, max. nějaké ty vitamíny. Jinak bych spíš uvítala, kdyby se vrátila doba, kdy pojišťovna proplácela ženám antikoncepci
To byla krásná a dobrá pomoc. Škoda že to zrušili ![]()
iiiv píše:Princess píše:bohužel anoiiiv píše:FaaktPrincess píše:no nově je to jednou ročně a to vždy k 1.1. a musíš to stihnout dokonce června. kdyby dala přihlášku až po červnu, byla by přihlášená až od 1.1.2014iiiv píše:Není pravda, pojišťovna se může měnit vždy k prvnímu každého kalendářního čtvrtletí, takže když se rozhodne pro změnu, tak může přejít jinam k 1.dubnu 2012.
Jinak neporadím, za mně je nejdůležitější, aby s pojišťovnou u které jsi, měli lékaři, ke kterým chodíš smlouvu. Nějaké ty nadstandardní příspěvky jsou dost nestálé.Tak to jsem teda absolutně nepostřehla takovou změnu!
Tak jsem si vyhledala zákon a opravdu
To mi teda hlava nebere, taková změna a nikde v médiích o tom ani ťuk.
A ještě se musí o tu změnu žádat půl roku dopředu! Nechápu ![]()
Vanesanka píše:
jééé Princess ahoooj![]()
ahoooj
jak se máte, jak to, holky, zvládáte?
Princess píše:iiiv píše:Tak jsem si vyhledala zákon a opravduPrincess píše:bohužel anoiiiv píše:FaaktPrincess píše:no nově je to jednou ročně a to vždy k 1.1. a musíš to stihnout dokonce června. kdyby dala přihlášku až po červnu, byla by přihlášená až od 1.1.2014iiiv píše:Není pravda, pojišťovna se může měnit vždy k prvnímu každého kalendářního čtvrtletí, takže když se rozhodne pro změnu, tak může přejít jinam k 1.dubnu 2012.
To mi teda hlava nebere, taková změna a nikde v médiích o tom ani ťuk.
A ještě se musí o tu změnu žádat půl roku dopředu! Nechápu
V médiích to proběhlo určitě, ale už je to déle. Akorát o tom, že už musíš žádat max. do června jsem taky nevěděla ![]()
Princess píše:Vanesanka píše:ahoooj
jééé Princess ahoooj![]()
jak se máte, jak to, holky, zvládáte?
Ale jóóó, jde to, ale dře to
Lítáme a lítáme po mudrech a nikde jsme se ještě nehnuly. Školka bude až od září a to ještě jen možná
Jsme zatím na lécích, ale těch doktorů co máme, to bys nevěřila ![]()
Jinak pardon za OT ![]()
Vanesanka píše:PeťulaK píše:
Po zaregistrování dítěte po jeho narození jsme dostali uvítací balíček pro mimčo s plínama, lahvičkou, dudlíkem (takové maličkosti, ale i tak se hodily a potěšily)No a jinak klasika jsou tam nějaké možnosti 1× ročně čerpat vitamíny pro děti atd…
![]()
Fakt? Tak to se divím, to bude asi nové, my nedostali nic, max. nějaké ty vitamíny. Jinak bych spíš uvítala, kdyby se vrátila doba, kdy pojišťovna proplácela ženám antikoncepci
To byla krásná a dobrá pomoc. Škoda že to zrušili
JJ, je to nové, u prvního dítka to nebylo (to jsem dostala jen nějaký uvítací balíček pro malou s DVD), ale teď když jsem čekala malého, tak mi u screeeningu sestra řekla, že to 205 proplácí, tak ať se na to jdu zeptat. A tam jsem koukala, že mám nárok na 2000Kč. No jo, když nečteme novinky, nikdo nám je nutit nebude, že??
V tom byla ještě ta sestra dobrá, že mě na to upozornila, jinak bych to taky nevěděla!!
JJ, a proplácení antikoncepce bylo fajn ![]()